Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennétek 11 éves gyerekete...

Mit tennétek 11 éves gyereketekkel, ha megtalálnátok a kamu instagram profilját, ahol hónapok óta idegen arctalan emberekkel beszél?

Figyelt kérdés
Ezerszer elmagyaráztuk neki, hogy milyen veszélyeket rejt az internet, példákkal. Csinált egy fan oldalt egy zenekarnak, de nem örültem, kértem, hogy törölje le. Letörölte állítása szerint, de valójában csak letiltott mindnekit. Teljesen lesokkolódtunk. Mellette van "igazi profilja", ahol csak osztálytársak követik és privát. Teljesen átvert minket, folyamatosan hazudott. Rá sem ismerek. Nem volt korlátlan internethasználati engedélye, szigorú szabályokat vezettünk be, kenhetjük a hajunkra. Borzasztóan sajnálom a gyerekeket. Az egész osztályból ő volt az utolsó, aki okostelefont kapott. Mit tegyek? Nagyon dühös vagyok amiért átvert minket, és kitudja mikbe keveredett. Kitűnő, szorgalmas gyerekről van szó.
2020. aug. 22. 13:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
87%
Itt a Gyakorin is idegen arctalan emberek beszélgetnek. :D
2020. aug. 22. 14:16
 22/31 A kérdező kommentje:
Igen, de én felnőtt vagyok, és biztosan nem fogok nektek küldeni magamról személyes információkat és fotókat, plusz a hormonhaztartasom nincs felborulva annyira, hogy egy meg nem értett léleknek higgyem magam, bár a válaszokat látva mindenki szerint normális, hogy 11 éves gyerekek az instagramon tömörülve aktokat pakolnak ki az LMBTQ-ra hivatkozva.
2020. aug. 22. 14:19
 23/31 anonim ***** válasza:
71%

Ahha, persze. Szóval egy félpucér srác beteges dolog, remélem a férjedre se mersz ránézni szex közben, mert az milyen már. Az erekció pedig teljesen normális, biológiai folyamat. A fiatal lányok pedig imádják a jóképű, szexis fiúkat nézegetni. Én is imádtam fiatalabb koromban a táncoló, énekelgető fiúbandákat és simán visitottam, ha véletlenül volt egy dudor a nadrágján x-nek vagy y-nak tánc közben. Egy normális, korának megfelelő dolgot kérdőjelezel meg, ami szükséges az egészséges fejlődéséhez.

És honnan kellett volna tudnom, hogy te erre gondolsz? Olvass vissza, megkérdeztem, milyen beteg oldalakra gondolsz, amire te azt válaszoltad, hogy LMBTQ oldalak 😄

2020. aug. 22. 14:20
 24/31 anonim ***** válasza:
75%
Csinált valami tök normális dolgot, amit megtiltottatok neki (rajongói oldal), csak mert nem tetszett. Erre a természetes reakció a titkolózás. Te csináltad.
2020. aug. 22. 15:45
 25/31 A kérdező kommentje:
Megadta egy idegennek a teljes nevét, lakcimet, küldött valódi fotót, és azt is leirta hogy tudnának találkozni.. Mindezt 1 db kamuprofilra alapozva. Nem baj?
2020. aug. 22. 15:51
 26/31 anonim ***** válasza:
88%
Dehogynem baj. De a szabályok atbeszélése helyett mindent megtiltottál nekim
2020. aug. 22. 15:59
 27/31 A kérdező kommentje:
Átbeszéltem vele ezerszer a szabályokat, kampányfilmeket mutattam neki, valós veszélyekről beszéltünk, és arra bátorítottam, hogy inkább a jelenlegi, nem kevés VALÓDI barátjával legyen elfoglalva az interneten.
2020. aug. 22. 16:01
 28/31 anonim válasza:
21%
Én 11 évesen pofont kaptam ha nem mentem nagyiék sütni meg kapálni a kertet.
2020. aug. 22. 20:04
 29/31 anonim ***** válasza:
92%

Tanár vagyok. Ha tudnád, mi hány ilyen jellegű fejtágítást tartunk a suliban. Volt nálunk a rendőrség, ők is tartottak, kb minden második infó órán is előjön a téma... Hihetetlen, egyszerűen nem megy át a fejekbe.

De nagyon óvatosan büntess vagy szidj ezzel kapcsolatban, mert én úgy látom, hogy egyetlen olyan dolog van, ami a gyerekeken segíthet, ha belekeverednek egy ilyen ügybe: a bizalom a szülők iránt. Te is látod, bárhogy korlátozod, nem használ, szerintem nem is fog. Verd a fejébe, hogy sosem tudjuk, ki ül a számítógép másik oldalán. [link]

Ez egy kisfilm erről, talán így jobban átmegy.

Verd a fejébe, hogy amit egyszer feltölt, örökre nyoma marad. Bárki lementheti, akkor is, ha ő törli.

És ami a legfontosabb, és ezt verd a fejébe legjobban: bármi, akármi történik, akármekkora hülyeséget is csinált, bajba került, szóljon neked! (Na ezért nem érdemes büntetned, mert ha baj van, mégjobban titkolózni fog.)

2020. aug. 22. 20:19
 30/31 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk az elrettentő példák célt értek, de nem elég egyszer elmondani.

Jobb félni mint megijedni.

2020. szept. 13. 19:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!