Mit tennétek 11 éves gyereketekkel, ha megtalálnátok a kamu instagram profilját, ahol hónapok óta idegen arctalan emberekkel beszél?
Szerintem van vele baj, már amikor a kedvenc regényének instagram oldalán csevegett, már akkor mondtam neki, hogy erről szó sem lehet. Folyamatosan ellenőriztük a telefonját, hogy mit csinál, előzményeket figyeltem, random elkértem, mondtam neki hogy nagyon sajnálom, de muszáj odafigyelnem arra, hogy mit csinál. Túljárt az eszünkön...
Én sem akartam okostelefont adni neki, de már halálracikizték az osztályban... és azt gondoltam, hogy elég edukáción van már túl ahhoz, hogy tudja használni.
Szerintem sem baj, ha idegenekkel beszél, ha mondjuk az a kedvenc zenekarához kapcsolódó beszélgetés stb.
Ne ezt tiltsd, hanem magyarázd el neki, hogy személyes információkat, adatokat ne osszon meg senkivel. Nem kell senkinek tudnia, hogy 1 hétig nyaralni fogtok, hogy hová jár iskolába, hol szoktak a barátaival bandázni stb. És természetesen nem találkozhat senkivel, akivel a neten ismerkedett meg.
"Én sem akartam okostelefont adni neki, de már halálracikizték az osztályban..."
Ez nem ok arra, hogy adj is neki. Az igazi barátok ilyet nem csinálnak, elfogadják olyannak amilyen. Így csak egy hamis közösségbe vitted be, ami hosszútávon több bosszúságot fog neki okozni, mint hasznot. Inkább közösségekbe, szakkörökre kéne vinni, hobbit találni neki, ott több eséllyel talál igazi barátot, akivel aztán az otthoni vezetékes telefonon beszélhet, ha épp nem találkoznak.
Mert a saját profilján nem tud idegenekkel beszélgetni, eszem megáll 🙈
Hadd csinálja a fa profilt, rengeteg új barátot találhat magának, megtanulhat képeket, videókat szerkeszteni, amik később még jól jöhetnek neki. Lesz egy hobbija, amit szeret csinálni. Egy pedofil nem egy bandás profilt fog figyelni, főleg úgy, hogy soha egy oldal tulajdonos nem írja ki, hány éves is igazából 🙈
"szexualitással kapcsolatos beteg oldalakat követ"
Na, ezt nem hiszem el. Az összes ilyen oldalt törlik, tiltják szinte azonnali hatállyal. Kíváncsi lennék én ezekre az oldalakra, már ha léteznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!