Mit tennétek 11 éves gyereketekkel, ha megtalálnátok a kamu instagram profilját, ahol hónapok óta idegen arctalan emberekkel beszél?
És természetesen kamuprofilok mindenhol, ami nagyon egyértelmű, de igazából nem ez volt a kérdésem.
Szülőket kérdeznék, akik jártak-e hasonló cipőben, tiltották-e az internetet, milyen következményekkel járt, edukáció ellenére voltak-e ilyen problémák, és a többi..
Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed tiltás bármit megold. Pláne úgy, hogy nincs is probléma. Majd tilosban megoldja. Számítógépre ugyanúgy le lehet tölteni az Instagramot pl, barátnőktől ugyanúgy el tudja kérni a telefont, barátnő laptopján, gépen ugyanúgy tudja nyomni.
Hagyd békén a gyerekedet.
Én nem vagyok egy számítógépzseni, már az is csoda, ha megtudok nyitni egy oldalt. De még én is tudom ( utána olvastam a neten), hogy pont az ilyen esetek miatt a szülők bizonyos program segítségével tiltani tudnak oldalakat amit a gyerek bármennyire is akar nem tud megnyitni. Azt is tudom, hogy a szülők a saját gépükön keresztül akár az internet hozzáférést is tudják zárolni.
Nyilván ti sem vagytok egy számítógépes guruk, így nem árt ha hívtok egy szakembert aki ezeket a programokat nekte feltelepíti, és elmagyarázza, hogy működik. Ha egy gyerek olyan mint a tied, akkor ő nincs ellenőrizve. Azt csinál amit akar.
Nyitottnak tartod magadat, de "szexualitással kapcsolatos beteg oldalaknak" könyvelted el az LMBTQ+ oldalakat.
Azért rejtegeti, mert nem engedték neki, hogy kiteljesedjen, megtalálja saját magát. Ez a kor az önmegvalósításról szól, ti pedig a kontroll mániátok miatt ketrecben tartjátok. Mi az, hogy azt ellenőrizgeted, hogy kik követik vagy ő kiket követ, hogy kikkel beszélget? Csodálkozol, hogy titkai vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!