Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Túl szigorú vagyok? Mennyire...

Túl szigorú vagyok? Mennyire vonjátok be kamasz gyereketeket a házimunkába?

Figyelt kérdés

Ma megkaptam hogy túl szigorú vagyok. 13 éves lányom ma reggel 8-kor elment a barátnőivel és délután fél 3kor ért haza. Szólt hogy 4kor megint mennének sétálni. Mondtam neki hogy jó lenne ha maradna és segítene egy kicsit a házimunkában mivel hétvégén vendégek jönnek meg amúgy is hétvégén általában nagytakarítás. Van egy 2 évesem is és nagy családi házunk van, nagy kerttel mellette itthonról dolgozom. Egyszerűen nem tudom egyedül végig csinálni, és szerintem már elég idős ahhoz hogy besegítsen. Így nem engedtem el. Holnap pedig jöttek volna medencézni amire szintén nemet mondtam. Mondtam azt is hogy máskor oké semmi kifogásom, de holnap délelőtt 2 tortát meg kell sütnöm rendelésre és addig figyelhetne a húgára, délután pedig vendégek jönnek ugye.

A többi lány anyukája rögtön letámadott hogy milyen szigorú vagyok, hogy lehetek ilyen. Hiába mondtam hogy miért nem, mindjárt én lettem a fekete bárány.

2020. aug. 8. 00:17
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
88%

#30 és a 120 nm-es lakáshoz nem jàr bejárónő, mint neked is van? Inkább belőlük csinálsz azt, és olyat vársz el amit magad sem csinálsz meg.

Degáz...

2020. aug. 8. 14:45
 32/53 anonim ***** válasza:
94%
Értem. Tehát szegény szerencsétlen férj nem tudna eleget dugni, ha véletlenül valamit csinálna otthon, így aztán az ingyen cseléd gyerekek végeznek minden házimunkát. Végülis igazad van, a szex a lényeg, nem a gyerek.
2020. aug. 8. 14:45
 33/53 anonim ***** válasza:
4%

Nekem nincs bejárónőm. A házvezetőnő és a bejárónő között óriási különbség van! Nyilván, aki nem ért hozzá nem tudja. Nagyon nehéz tisztességes takarítónőt, bejárónőt, házvezetőnőt, stb. találni. Nekem amikor 18 éves voltam, akkor volt olyan takarítónőm, aki 600 000 forintnyit lopott. Ez egyáltalán nem volt vicces. Ezért szeretném, hogy megtanulják maguknak megcsinálni a dolgokat. Sajnos engem nem tanítottak meg a szüleim ezekre, hanem felnőttként kellett megtanulni. És bármennyire is úgy tűnik az írásaim alapján, hogy szolgákat nevelek, ez nem igaz. Lehet, hogy soknak hangzik, de naponta maximum 1 óra megy el ezzel. Suli időben pedig a feladatokat is lekicsinyítjük. Nem biztos, hogy találok nekik tisztességes embert és azt nem szeretném, hogy lopjanak tőlük. Lehet, hogy gáznak tartasz, akkor te a saját gyerekeidet neveld jobban, hogy ne legyél olyan gáz, mint amilyen én vagyok.

2020. aug. 8. 15:01
 34/53 anonim ***** válasza:
89%

A gáz a kérkedő stílusod, miközben a gyereked ganézza körbe az egész palotát, míg te itt osztod az észt.

És lehet úgy is rendes gyereket nevelni, hogy nem mindent a nyakába varrsz, hogy többet tudj apucin pörögni.

2020. aug. 8. 15:10
 35/53 anonim ***** válasza:
0%
#32 Bármennyire is úgy tűnik az írásaim alapján, hogy cselédeket nevelek, ez nem igaz. Lehet, hogy soknak hangzik, de naponta maximum 1 óra megy el ezzel. Suli időben pedig a feladatokat is lekicsinyítjük. Amikor én voltam gyerek, akkor nekem nem kellett semmit csinálnom, a szüleimnek sem, de amikor 18 évesen oda nyomták nekem a saját házat, hogy mostantól itt élsz, és oldj meg mindent, ha pénz kell, akkor adunk. Először örültem, hogy milyen jó. Én naívan kiválasztottam az első bejárónőt (igen, ekkor még csak bejárónőm volt). Aztán kiderült, hogy lop, amit először észre sem vettem. Aztán egyszer csak eltünt egy 600 ezer forint értékű ékszerem. Akkor vettem észre, hogy mennyi mindent lopott, amikor elmondtam a szüleimnek közölték, hogy nem adnak pénzt, mert az a nyaklánc családi erekje volt és hogy képzelem, hogy elhagytam. Na igen, én ekkor még nem dolgoztam, mert az orvosi mellett nem igazán volt időm. Aztán rájöttem, hogyha nem keresek SOS munkát, akkor éhen fogok halni, mert még ételre sem lesz pénzem (volt félre tett pénzem, de nem olyan sok, mert a szüleim a születésemtől nekem gyűjtögetett pénzt csak a 20. szülinapomra szánták. Aztán elkezdtem dolgozni, de nem volt még így sem annyi pénzem, hogy a bejárónőt is fizetni tudjam. Nem tudtam, hogy hogy kell felmosni, stb. semmim nem volt, ami a takarításhoz, vagy a háztartáshoz kapcsolódik. Akkor kezdtem megtanulni a dolgokat. Végül 5 év alatt sikerült a szüleim segítségével egy megfelelő bejárónőt találni. Ezt nem szeretném a gyerekeimnek, hogy hasonlóan járjanak, mint én.
2020. aug. 8. 15:13
 36/53 anonim ***** válasza:
94%
Szép mese. Gyönyörű. Menj, kapcsold be a szellőztető rendszert, szerintem túl meleg van nálad
2020. aug. 8. 15:16
 37/53 anonim ***** válasza:
93%

🤦‍♀️

Hát nekünk soha nem volt sem bejárónőnk, sem házvezetőnőnk, anyukàm soha nem pakolt rám ennyi mindent, mégis el tudom látni a háztartást úgy, hogy most sincs fizetett segítség.

Értem én, hogy rossz tapasztalat, de túltolod. Az azt sem tudom mi a felmosó, és gyerekként mindent én csinálok között van egy jó nagy átmenet, bármilyen hihetetlen is ez neked.

2020. aug. 8. 15:20
 38/53 anonim ***** válasza:
0%
#36 A szellőztető rendszernek köze sincs a klímához!
2020. aug. 8. 15:20
 39/53 anonim ***** válasza:
93%
Oke. Akkor hideg van, de kevés az oxigén bent, a maradék agysejted is elpusztul ha igy haladsz
2020. aug. 8. 15:23
 40/53 anonim ***** válasza:
93%

Azért linkeld már be légyszi a nagyszabású amerikai kutatást, ami szerint a férfinek nem áll fel a pöcörője, ha el kell mosnia egy tányért! Tényleg tök érdekel, szociológus vagyok, de ilyesmiről még nem hallottam, de szívesen elküldeném a volt család és társadalom órát tartó tanáromnak, hogy ő is okosodjon, és belevegye a tantervbe.

Azért kész csoda, hogy a vőlegényem még kíván, szegény mikor egyedül élt kénytelen volt minden házimunkát MAGÁNAK megcsinálnia... Most már felesbe toljuk, de ha megmutatod a nagyszabású amerikai kutatást lehet átértékelem majd ezt is, nehogy aztán még ne legyen szeksz.

2020. aug. 8. 15:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!