Mi van a lányomal?
A 13 éves lányom nem rég jött haza az unokatestvéreitől(7,4 évesek).3 napot töltött most veluk, de majd megint szeretne menni hozzájuk. Azt mondta jobban szeret lenni náluk mint otthon. Sokat tud velük jatszani(trambulin, baba, stb). A családi hangulatot ott jobbnak találja. Ők sokszor mennek kirándulni. És stb.
Hagyam és majd leszokik erről, vagy beszeljek vele?
Nézd, 13 eves. Ebben a korban nehezen irányítható, új dolgokat fedez fel, aktívan részt tud venni több dologban ez tetszik neki.
Szerintem, hagyd és kiforrja magát a dolog. Gyorsan változik a véleménye úgy is majd.
Persze, hogy jobb vendegsegben lenni valahol, ahol epp emiatt kicsit korul van ugralva es nyilvan kotelessegei sincsenek. Sot, gondolom a nagynenje, nagybatyja is nyugodtabb arcat tudja mutatni, ha ott van o, ezert az unokatesoi is jobban elvannak vele, mint egy megszokott napon lennenek. Valoszinuleg ok is kezelhetobbek igy. De ez csak azert van, mert megvan az ujdonsag varazsa. Ha oda is koltozne, es jonne a megszokas, a hetkoznapok, akkor mar konfliktusok is lennenek.
Nyugodtan beszelj vele errol. Amugy hadd menjen latogatoba, amig nincs a rokonaid terhere es szivesen latjak.
Mi ezzel a baj, és mégis mit szeretnél ezen beszélni vele? Hogy ne szeressél már ott lenni?
Örülj neki, most szerzi a szép emlékeit, élményeit. Ha nem gond a szülőknek, akkor hagyjad hadd menjen.
Miért akarod leszoktatni?
Ha jól értem, nincs testvére. Ez már önmagában magyarázat arra, miért szeret ott lenni. Az, hogy te erről le akarod szoktatni, csak azt mutatja, hogy nem akarod, hogy gyerektársasága legyen. Miért nem akarod?
Ott kirándulni járnak, programok vannak. És nálatok? Csak ültök otthon besavanyodva? És csodálkozol, ha máshol jobban érzi magát?
Komolyan, nem értem, hogy nevelhet valaki így gyereket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!