Mit tennétek, ha a 14-15 éves lányotok azzal állna elétek, hogy teherbe esett a barátjától?
Attól függ hogy melyik szakaszban van a terhessége.
Ha még abban hogy el lehet vetetni akkor mindenképpen abba az irányba terelgetnem hogy vetesse el mert egy kicsi gyerek egy 14-15 éves lány életét nagyon tönkre tudná tenni.
Ha már nem lehet abortuszra vinni akkor kénytelen megszülni a gyereket ha akarja ha nem. Miutan megszülte én nevelgetném a gyerekét.De előtte kapna egy jó kis elbeszélgetést és az apuka szüleit is belevonnám ebbe a helyzetbe.Megütni nem ütném meg mert a múltat már nem tudom megváltoztatni és azzal semmire se mennék hogy ha megütöm.A védekezésről is beszélnék neki és ezek után keresnék egy olyan módszert a védekezéshez ami neki jó.Es nagyon büszke lennék arra hogy legalább el mondta nekem és nem akkor tudom meg amikor már késő.
Nagyon bízom benne, hogy sikerül úgy nevelnünk, ha baj van, merjen szólni. Ha meg nem veszik észre a bajt, akkor a terhességről merjen szólni időben. Mivel kiskorú, 18. hétig lehet abortuszt végeztetni, bár nem tudom, lenne.e szívem hozzá... de muszáj lenne. De remélem, előbb feltűnne, hogy merne szólni, ha késik a manzesze, és időben el lehetne intézni az abortuszt. Semmiképp sem engedném, hogy megtartsa, tönkretenné vele az életét. Gyermekjóléti intézményben dolgozom, tudom, látom, tapasztalom, még a 18 éves besikerült terhességeknek/szüléseknek is előre látom a végét, nem engedném erre a sorsra a lányomat.
És mindenképp tudatnám a fiú szüleivel is.
Biztos magamat is hibáztatnám, hiszen nem kapott kellő felvilágosítást, ha becsúszott. Az én anyukám vett egy eseményutáni tabit mikor elkezdtem nemiéletet élni, hogy ha baleset lenne, ott van, és a kapcsolatunk is olyan volt mindigis, hogy szóltam volna, ha gond van, de nem volt, a tabi azóta ugyanott van (12 éve).
Most várandós vagyok az első kislányunkkal, szeretném, ha nekünk is ilyen bizamlas kapcsolatunk lenne, és mindent meg tud majd velem beszélni, ha esetleg mégis gond lenne, megoldanánk, elkísérném abortuszra, hiszen ennyi idősen még ő is gyerek, nem lennének igazi tini-fiatal felnőtt évei. Nehéz lenne, de szerintem ez a helyes döntés, visszagondolva, ha teherbeestem volna 14-15 évesen, biztosan nem tartottam volna meg, pedig érett voltam, de nem lettem volna kész egy babára, még most, 26 évesen is van egy kis pánik bennem, hogy mindent jól csináljunk majd. De asszem ez természetes. :)
Leulnenk 4en (ferjem, en, plusz a lanyom es a srac) es atbeszelnenk a lehetosegeket, meghallgatnank az o velemenyuket es kozosen dontenenk vmit.
Sem a lanyomat nem vagnam ki otthonrol, se a fiut nem asnank el. Kemeny beszelgetes lenne az tuti, de az en lanyom es ez a dontes az egesz eletere kihatassal lesz, ahogy az is h a szulei mellette alltak-e.
Magamba néznék, hogy hogy bachattam el ennyire a nevelését.. De őszintén remélnem, hogy legalább annyi esze lenne, hogy eszébe se jut a megtartás. Elmagyaráznánk neki, hogy itt mindenképp abortusz a helyes döntés, egy kisgyerek ne szüljön már és cs*essze el az egész életét egy hiba miatt.
Amúgy olyan nincs, hogy nem engeded elvetetni! Ez ugyanis NEM a te döntésed, de számomra felfoghatatlan, hogy léteznek olyan elborult elméjű emberek, akik kepesek lennének egy kislányra szülést kényszeríteni....🤦🏽♀️
KB. mint a 15,csak épp a fiú szülei is ott lennének.
Biztosan sokat sírnék, mert ebben a helyzetben nincs jó döntés.
Nem hibáztatnám magam. A lányom fel van világosítva, ha ennek ellenére megtörténne, az nem az én hibám. Bizalmi kapcsolat ide vagy oda, nem tudni mi jár egy kamasz fejében. A szerelem elveszi az eszüket. Azt hiszik az első tiniszerelem a nagy ő és örökké együtt...
Remélem soha nem kell átélnünk egy ilyen helyzetet.
Hát biztos nem tenné zsebre, amit kapna, a pasizast pedig jó időre el is felejtheti. 14 éves kislány tojáshéjjal a hátsóján csak ne akarjon nagylányosat játszani!
Nagyot csalódnék benne és azonnal mennénk abortuszra, ugyanis ebben a helyzetben ez a normális és racionális döntés, egy kisgyerek ne szüljön, főleg ne az én nyakamba, én ugyanis sem pénzelni, sem nevelni nem fogom helyette! Ezeket mind el is mondanám neki, világossá tenném, hogy a megtartás nem opció, ilyen terhet nem rakhat a nyakunkba, de azért bíznék benne, hogy ennyi sütnivalója még tán neki is van.
Amúgy olyan nincs, hogy nem engednéd elvetetni, ezt ő dönti el, nem a szülő! Márpedig szerintem normális vagyis hát a történtekre való tekintettel mondjuk inkább úgy, hogy talán valamicske ésszel rendelkező kislánynak nem jutna eszébe ilyen fiatalon gyereket szülni.
"Az abortusz gyilkosság."
Óriási tévedés! Lemaradt, hogy SZERINTED gyilkosság, de ez legyen a te agybajod, normális ember pontosan tisztában van azzal, hogy ez egy teljesen legális műtét, köze a gyilkossághoz nem sok van. Javaslom, hogy tanulj biológiát a baromságok összehordása helyett. Az meg elképesztően gusztustalan, hogy valaki képes lenne a saját csőlátása és tévképzete miatt egy 14 éves kislányra szülést és gyereknevelést erőszakolni, tönkretéve ezzel az egész életét. Bravó.👏
"Törölték, de leírom a libsiknek újra. Az abortusz gyilkosság."
Azért törölték, mert hülyeségeket hordasz össze. Mi a búbánatért kell egyből libsizni?! Mi köze egyáltalán a kettőnek egymáshoz? Az, hogy TE gyilkosságnak tartasz egy legális műtétet, az csak a te alapvető biológiai és egyéb ismereted hiányosságait bizonyítja, ettől független az abortusz NEM GYILKOSSÁG! Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!