Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most rontják el a gyerekeim...

Most rontják el a gyerekeim az életüket?

Figyelt kérdés
Három gyerekem van 2fiu 1lány. A nagyobbik fiam soha sem volt hajlandó tanulni 17 éves és most lessz a szakmunkás vizsgája és nem hajlandó tovább maradni hogy kapjon egy éretségit. Ő mindig 2-3as tanuló volt soha sem figyelt oda órán mindig akkor ragadt rá valami amikor reggel másolta le a házit. A középső fiam 14éves és 1éve megy a vita hogy hova menjen tovább tanulni ugyanis ő kitűnő tanuló de traktoros akar lenni. Ugyhogy 2gimit jelöltünk meg valamint 2Mg sulit mindegyikbe felvették. De ő traktoros akar lenni. A lányom egyedül aki ügyvéd akar lenni de ő még csak 12éves.

2020. ápr. 5. 10:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%
Én az érettségihez nagyon ragaszkodnék! Ha az meg van, és mégis traktoros szeretne lenni akkor lelke rajta, de ha rájön, hogy mégsem ez az ő uta, Akkor érettségivel a kezében könnyebben tud változtatni. Én 26 évesen jöttem rá, hogy a jogi egyetemre szeretnék járni, előtte az Isten se tudott volna rávenni, hogy jogot tanuljak, úgyhogy bármi lehet :)
2020. ápr. 5. 13:59
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

TE és csak is TE rontod el az életüket.

A szakmunkás is jó. Ha a máskk traktoros akar lenni akkor legyen traktoros.

Az Ő életük és nem a tied. Azért mert le elcseszted és nem bírtad megvalósítani az álmaid,nem kéne lenézned a gyerekeid az álmaik miatt.

2020. ápr. 5. 14:15
 13/17 anonim ***** válasza:
25%
Igen, elrontják. Az érettségit mindenképpen verd ki belőlük. Igen, marha jó szakmunkásnak lenni egy ideih, aztán amikor 50 évesen úgy kell lerakni a kőművest a földre azátn, ha végzett felsegíteni, mert nem működnek a térdei, az azért mindjárt más. Tanuljanak, hogy legyen választásuk. Ha nem tanulnak nem lesz.
2020. ápr. 5. 17:15
 14/17 anonim ***** válasza:
97%

Igen, az en életem is el lett rontva suli szempontjából.

Mert nem az lett amit én szerettem volna, hanem apám a gyermekkori álmait erőltette rám.

Most meg kitorolhetem egy haszontalan végzettséggel.

2020. ápr. 7. 16:49
 15/17 anonim válasza:
96%
Bács megyei cég nettó 300 ezret ad a traktorosoknak. Télen is mikor nincs munka. Év végi bónusz 6 számjegyű. Legújabb Jd Fendt traktorokba ülhetnek a soförök. Ja és most a válságba is végig lesz munkájuk a cégnél.
2020. ápr. 10. 20:52
 16/17 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem borzalom, hogy az ilyen kérdéseknél mindig az merül fel, hogy ki mennyit keres... Személyes véleményem, hogy ez rohadtul nem erről szól. Én egyetemet végeztem, még mindig tanulok és tudom, hogy nem lesznek olyan anyagi lehetőségeim, mint mondjuk a híres "jó szakmunkásnak", de őszintén szólva pont nem érdekel, mert nem azért csinálom. Engem aztán lehetett volna ütni, verni, terelgetni, löködni, noszogatni, a büdös életben nem lettem volna inkább műkörmös vagy hegesztő, mert "nézd meg az xy is milyen jól él, mennyit keres és mennyi munkája van". Most sem bánom egyáltalán, hogy másnak ennyi idős korára már mennyi félretett pénze van, mit tudott venni magának, mennyit keres stb., mert az az ő dolga és ez meg az enyém. Szerintem ennek ez a titka, hogy az ember a saját céljait és vágyait kövesse és akkor abból nem lehet probléma. Vagy bejön vagy nem, de ha esetleg meg is bánja vagy meggondolja magát, akkor még mindig lehet választani és ez nem társul haraggal, rosszallással, mert "elrontották az életem", hanem max. tanul belőle az ember vagy elkönyveli egy jó tapasztalatnak. Úgyhogy én azt mondom, hogy el lehet nekik mondani a gondolataitokat, a véleményeteket, a meglátásaitokat és lehet győzködni stb., de végső soron rájuk kell hagyni. Én amúgy szintén azt szorgalmaznám, hogy az érettségi legyen meg és utána még bármit lehet tanulni, csak sokkal több lehetőség közül lehet választani és jobbak az ember kilátásai.
2020. ápr. 13. 16:43
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolso, ez mindaddig szep es jo, mig nem kell megteremtened magadnak a lakhatast, nem kell magadrol es a gyerekekrol gondoskodnod. Nem roppennek ki havi szinten szazezrek az ablakon fejlesztesre, foglalkozasra, kulonorara, fogszabalyzora, szemuvegre. Aztan ott allsz 30-40 evesen, hogy egyszeruen nem eleg a penz, jaj mast kellett volna/kene tanulni. Csak melo, haztartas, gyerek mellett mar nem olyan egyszeru mint 18 evesen, ugy hogy a szulokkel elsz vagy legalabb ok tartanak el. Szep amit leirtal, de nem a valos elet.
2020. ápr. 13. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!