Most rontják el a gyerekeim az életüket?
"Most is az egyetemet végzett irodai dolgozók ülnek otthon, és a szakmunkások tudnak dolgozni."
Öö.. Inkább ülök itthon és dolgozok itthonról, mint szakmunkásként most kint legyek...
Értem, hogy idegesít, de hát az ember hozott anyaggal dolgozik. Én megpróbálnék ragaszkodni a nagynál az érettségihez. Ettől még kitanulhat szakmát, ami tetszik, vagy vállalhat diákmunkát már rögtön, hogy már inkább érezné az élet súlyát, aztán később mégis lehet belőle egy boldog utcaseprő, ha ez a szíve vágya, de ha eddig kibírta, már olyan közel van, hogy ezt kipipálja. Szóval ha netet akar, zsebpénzt és jogokat, akkor ezt a kötelességét még tudja le. Csak görbüljön az is és akkor oké. Annyi a lényeg, hogy később több választéka legyen és ne egy kényszerpályán mozogjon.
Ha a középső traktoros akar lenni, akkor hadd legyen. Azért mezőgazdaságban is akad diplomás meló, amit már elég jól megfizetnek és terepen is lehet, hátha valami megtetszik neki, de ha nem, nem.
De elrontják.
Én pont fordítva látom. Inkább érettségizzen le most mint 40 évesen. Persze nem kell mindenkinek egyetemre menni, de egy érettségi igenis alap. Utána még bármi lehet belőle. Állj a sarkadra, pár év és megköszönik neked.
Ha traktoros akar lenne és jól tanul menjen agrár irányba, vannak remek egyetemek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!