Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem törvényellenes egy kiskorú...

Nem törvényellenes egy kiskorút megverni, bántalmazni?

Figyelt kérdés
Hallottam a TV-ben hogy az, de akkor miért csinálják ennyien?

2020. márc. 21. 20:10
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
86%

Jó isten kérdező, fejezd már be a töménytelen hülyeségáradatot, mert már zsibbasztó. 🤦‍♀️

Láttál te valaha az életben gyereket közelről? Jobb kérdés: VAN GYEREKED????

Mert érdekes módon, ahogy elnézem, eddig egyetlen egyszer sem válaszoltál, nyilván mert nincs. Márpedig amihez nem értesz, amiről halvány fingod nincs, arról ne oszd az eszedet.

Egy kamasznak nagyon is van felelősségtudata és pontosan tudja, ha olyat csinál, amit nem kellene, szimplán feszegeti a határokat, amin néha aztán bőven túl is megy. Nem fogom ötezredjére is ugyanazt elmondani és könyörögni meg kinyalni a hátsóját, ennyi! Szerencsére értelmes gyerek, normális nevelést kapott így nem voltak különösebb problémák vele, de kamaszként ő is feszegette a határokat és egyszer nagyon elvetette a sulykot és bizony kapott egy pofont. Na bumm. Nem lett lelkiserult, kutya baja, sőt mi több, ő maga is maximálisan jogosnak tartotta/tartja.

Más nevelésébe pedig ne szólj bele, szüljél magadnak, aztán neveld ahogy akarod!

2020. márc. 30. 21:41
 52/61 A kérdező kommentje:
Képzeld én is voltam gyerek és volt hogy nem is azért csináltam rosszat, mert akartam, hanem mert nem tudtam hogy nem szabad.
2020. márc. 31. 16:55
 53/61 anonim ***** válasza:
86%

Képzeld én meg talán jobban ismerem a gyerekemet, mint te és tudom hogy nagyon is tisztában volt vele, hogy amit csinál azt baromi nem szabadna, de csak azért is.

Nem minden fekete-fehér, nem mindegy gyerek egyforma, fogadd végre el!

2020. márc. 31. 17:24
 54/61 A kérdező kommentje:
A gyerekek gyengék és ártatlanok. Ha csinál is valami rosszat, nem neked akart rosszat.
2020. ápr. 1. 10:19
 55/61 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, ne egesd már magad tovább, légy szíves, az ég áldjon meg! Ennyire senki nem korlátolt értelmiképességű.

Mondd már meg mi a francert nem válaszolsz arra, hogy VAN-E GYEREKED?!? Mert NINCS, de azért osztod a nem létező eszedet!

Egy kamasz igen is tisztában van azzal, hogy mit lehet és mit nem!! Ezt már kis kora óta folyamatosan tanulja, ne magyarázd már meg nekem, hogy minden gyerek Szent és azért csinál rosszat, azért feleség pl, azért szemtelen, azért lóg el a suliból stbstb, mert fingja nincs róla, hogy azt amúgy nem kéne. Hagyjuk már!

Elmondtuk már itt jó páran és jó néhányszor, a nem létező saját gyerekedet úgy neveled, ahogy akarod, máséban NINCS beleszólásod! Pont. Ha fejre állsz, akkor sem.

Bár szerintem egy troll vagy, normális ember nem vekeng ennyit és hordja össze megállás nélkül a baromságokat...

2020. ápr. 1. 15:33
 56/61 A kérdező kommentje:
De a kamasz általában már van olyan erős hogy visszaüt.
2020. ápr. 1. 17:40
 57/61 anonim ***** válasza:
82%

Azt próbálná meg... Nem olyan bátor egyrészt, másrészt normális kamasz gyereknek eszébe nem jut visszaütni a szülőnek!

De örülök, hogy kitartóan kerülöd az igazán lényeges kérdést, én viszont újra és újra megkérdezem: VAN GYEREKED?????

Ugye, hogy nincs. Akkor pontosan miért akarsz kioktatni masokat? Az meg külön vicc, hogy ügyvédnek kamuzod magad. 🤦‍♀️

2020. ápr. 1. 21:26
 58/61 anonim ***** válasza:
84%

Kedves kérdező!

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény, magyarul a BTK a következőképpen nyilatkozik:

"208. § (1) A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy - ideértve a szülői felügyeletet gyakorló szülő, illetve gyám élettársát, továbbá a szülői felügyeleti jogától megfosztott szülőt is, ha a kiskorúval közös háztartásban vagy egy lakásban él -, aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Ez volna ugye a kiskorú veszélyeztetésére vonatkozó rész.

Annak megállapítása, hogy egy atyai pofon a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti-e vagy nem, nem az ügyvéd feladata. Nyilván ha kiveri a fogát, az belecsúszik ebbe a kategóriába is meg a súlyos testi sértés kategóriájába is, viszont egy atyai pofonra, amitől semmi fizikai baja nem lesz a gyereknek, elég nehéz ezt ráhúzni. Ha valami különösebb tényező áll fenn, akkor pedig ismétlem magam: nem az ügyvéd feladata ennek megállapítása. :)

Közlöm: nem tanulok ügyvédnek. :)

19/F

19/F

2020. jún. 10. 01:48
 59/61 anonim ***** válasza:
84%
#58 vagyok. Olyan apróságokba meg már nem is megyek veled, hogy nem az ügyvéd küldi az embert börtönbe, jobb helyeken a független bíróság küldi az embert börtönbe, de f**za ügyvéd leszel, látom, a középiksolai töriórák se hatottak rád. :DDDD
2020. jún. 10. 01:57
 60/61 anonim ***** válasza:
58%

Ember mit mind jössz a tökönrúgással meg a törvényekkel? Az persze hogy nem normális ha a szülő rúgdossa a gyereket, de ha nagy törvénykező akarsz lenni menj és légy te Superman 2 és tegyél rendet! Minde ki le fog sz"arni, ahogy a törvényt is ami nem minden esetben jó.

Az anyai pof, vagy az ha valaki a kezedre csap nem okozfájdalmat. Volt részem benne, ma megcsókolom érte édesanyám kezét. Megköszönöm neki, hogy amikor kellett, a kezemre csapott, ami nem volt több, mint egy szúnyogcsípés, de örökre megtanultam, hogy mihez szabad nyúlni, mihez nem. Mit szabad megtennem és mit nem.

És ne kezdd az érzelgős részét a dolgoknak, hogy a gyermek olyan tehetetlen és ártatlan és stb. Voltam gyermek, van gyerek és azt kijelenthetem, hogy a gyerekek a leggonosszabb teremtmények. A szülő dolga, hogy megnevelje és embert csináljon belőlük. Vagy talán neked az normális, hogyha egy gyerek ráköpi a spenótot a 89 éves nagymamájára mert nem szereti a spenótot? Szomszéd gyerekről van szó. Kapott egy kis pöccintést a nyelvére, egy koppintást a homlokára és megtanulta, hogy ezt bizony nem szabad. Azóta finoman jelzi, ha ki akarja köpni ha nme akarja megenni. Mert a szó az olyan egy gyereknek, mint a szél: elmegy felette. Nem tudja mi az hogy nem, vagy hogy nem szabad. És hiába kezdesz neki nagy érvelő szöveget, hogy lejön a csillag az égről ha rossz vagy, nem tudja felfogni. De ha összeköti azzal a kellemetlen érzéssel (nem feltétlenül fájdalom) akkor egyből megragad benne

2020. júl. 9. 23:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!