Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Az egérragacs nem törvényellenes?

Az egérragacs nem törvényellenes?

Figyelt kérdés
2019. nov. 11. 08:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%

A tescoban láttam minap, ezek szerint nem.

Bár a méreg se egy barátságos megoldás, de állítólag nagyon gyenge, és nagyon kevés van egy dobozban.

Kb semmire sem jó. Valami EU-s állatbarát okosság.

Én is nagyon szeretem az állatokat, de amit ezek a kis gcik művelnek nálam, lassan már minden eszembejut.

Kb felzabálják az egész házat.

2019. nov. 11. 08:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Bár nálam a macskáim az egérfogók. És nem kell sajnálni az egereket, nagy kártevők.
2019. nov. 11. 08:59
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Egér fogót kell kiállítani nekik, bele sajtot és majd teszi a dolgát.

[link]

Nekem ilyen van és ez nagyon jó mert nem kell az egérhez hozzá nyúlni sem.

2019. nov. 11. 08:59
 4/11 anonim ***** válasza:
76%

Nem az volt a kérdés, hogy működik-e vagy hatékony-e, hanem hogy nem esik-e az állatkínzás tényállása alá. Mivel jó sokáig szenved tőle, szerintem igen. De egy jogász biztosan ki tudja magyarázni, hogy miért nem.

A szövegben ugyanis van egy kitétel, hogy "indokolatlanul".

2019. nov. 12. 08:52
 5/11 anonim ***** válasza:

Pontosan az "indokolatlanul" kitétel miatt nem számít állatkínzásnak. Hiszen indokkal teszed ki, azért, hogy kiirtsd a rágcsálókat.

A dolog másik aspektusa, hogy manapság már a mérgek sem hatnak olyan gyorsan, mert szándékosan gyengére csinálják őket, hogy ha egy házi kedvenc mégis megenné, akkor legyen idő cselekedni.

2019. nov. 12. 11:31
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen, de az nem törvényellenes, hogy látja az illető, hogy benne szenved a ragacsban, mégis ott hagyja? Ragacsostól bele tehetné pl egy vödör vízbe vagy agyonüthetné és akkor nem szenvedne. Nekem ez már indokolatlan szenvedésnek tűnik..

Megértem, hogy kárt okoznak, és ezért meg kell szabadulni tőlük, csak azt nem, hogy miért kell, hogy azért mert ösztöneiből adódóan megrág dolgokat, órákig vagy akár napokig szenvedni hagyják?

2019. nov. 12. 17:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem, mert az egér magától ment bele. Azért nem vonhatnak felelősségre a törvény szerint, hogy nem segítettél a halálba egy állatot, ellenben ha megpróbálsz "segíteni" és véletlenül még nagyobb szenvedést okozol vele, akkor már kínzásért felelősségre vonhatnak.
2019. nov. 12. 20:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#8 "ellenben ha megpróbálsz "segíteni" és véletlenül még nagyobb szenvedést okozol vele, akkor már kínzásért felelősségre vonhatnak."

Kétlem, szerintem ugyanúgy az "irgalmas szamaritánus" szabály alá esik mint amikor újraélesztés közben eltöröd valaki bordáját, mivel a szándék segítség volt, ha más nem volt a közelben nem vagy felelősségre vonható mert a legjobb (ami nem olyan jó) tudásod szerint cselekedtél.

2019. nov. 13. 07:46
 9/11 anonim ***** válasza:
63%
Nem törvény ellenes, mivel a 1998. évi XVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről nem minden állatra vonatkozik, (és más törvény se védi) . A hatályáról szóló 2§-ban nincs olyan amibe az egered beletartozna.
2019. nov. 15. 09:15
 10/11 Bébi-bogyó válasza:
63%
NEM
2019. nov. 15. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!