Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ilyen viselkedés után hogy...

Ilyen viselkedés után hogy büntetnétek meg a gyereketeket? Túl szigorú lenne ez?

Figyelt kérdés

Tegnap felhívott az egyik barátnőm, akinek a lánya az én lányommal jár egy osztályba, hogy egy anyuka kéri tőle a telefonszámomat személyes ügyben, megadhatja-e. Nem tudtam, hogy ki a hölgy, vagy miért keres, de mondtam, hogy nyugodtan. Ma felhívott...

Kiderült, hogy a lányom szeptember óta piszkálja az ő lányát (9.-es gimisek), és már ott tart a dolog, hogy az ő kislánya nem akar iskolába menni, szeretne másik középiskolába járni. A fő ok az, hogy a lány szülei nem túl tehetősek, és ez látszik a ruháin, dolgain. A lányom, és a barátnői pedig ezért piszkálják, csúfolják. Olyanokat mondott, hogy többször visszakérdeztem, biztos az én lányomról van-e szó?! Mert sehol nincs rá panasz, illedelmes, tisztelettudó. Négyesnél rosszabb jegyet sosem kapott, félévkor és év végén mindig kitűnő volt. Ahol fogadóórákon voltam, mindig csak dicsérték. Engem ez azért érint különösen rosszul, mert anno általános iskolásként nekem is iskolát kellett váltani költözés miatt, 7.-8.-ban célponttá váltam. Így pontosan tudom, milyen gyomorideggel öltözni, számolni az órákat, hogy mikor mehetek már haza és még sorolhatnám... Szóval ez történt, és egyszerűen nem tudom, mit tegyek. Félek, hogy egy beszélgetés, "ilyet nem szabad" nem lenne elég, főleg a lányomnál... Most lesz márciusban a születésnapja, és imádja a felhajtást, azt, ha körülötte forog a világ. A születésnapjára ez különösen igaz, az utóbbi 2 évben már külön tematika alapján tartott bulit. Idén is ez a terv, már megvan a helyszín, a téma a dekorációra és a tortára, le van adva a rendelés a süteményekre, nasikra is. Mivel ez lenne az első gimis bulija, belementem abba is, hogy legyen alkohol is, valamint hogy mi nem leszünk ott, csak a féltestvérem (21 éves, hogy legalább egy felnőtt legyen). Plusz még az ajándékai...

Ezután legszívesebben lemondanám az egészet. A férjem szerint ne ezzel büntessem, mert csak haragudni fog a lányra és még jobban rá szállna a barátnőivel. De nem értem a viselkedését, hogy ez mire fel van... Szeretetben neveljük, mindent elmondhat nekünk, és eddig úgy éreztem, hogy nagyon jó a kapcsolatunk is. Amit szeretne, azt megkapja. Most is elengedtük síelni péntektől jövőhét végéig a nagynénjével, előtte Bécsbe akart menni, az apja első szóra vitte két kis barátnőjével.

Ezek után viszont nem tudom, mit gondoljak. Köpni-nyelni nem tudtam, miután meghallgattam az anyukát. Mondta azt is, hogy már beszélt kétszer az osztályfőnökkel, tőle is próbálta megszerezni a telefonszámomat és ő ígérgette, hogy elrendezi majd, de semmi eredménye nem volt.

2020. febr. 26. 11:43
 51/94 anonim ***** válasza:
86%
Rendszeresem iszik a 14 éves. Gratulálok!
2020. febr. 26. 15:00
 52/94 anonim ***** válasza:
84%
Neveljük alkoholistát a gyerekből, mert tud táncikálni és nyelvizsgázik (amit bárki meg tud tenni egy kis felkészüléssel) 😃😃😃
2020. febr. 26. 15:02
 53/94 anonim ***** válasza:
82%
Nem érti mi a probléma vele ha 14-15 évesen ennyi alkoholt iszik a gyerek. A biológia nem ment valami jól. Nem baj kap a gyerek új májat, új agysejtet.Mondjuk láttam olyat aki a 10 éves gyerekével energiaitalt itatott és normálisnak érezte.
2020. febr. 26. 15:03
 54/94 anonim ***** válasza:
90%
Hát 9.-ben én nem ittam hétvégente rosét meg koktélokat. El vagy te tévedve. De már kezdem érteni amúgy a lányod miért ilyen beképzelt kis pic.a Te se vagy különb nála.
2020. febr. 26. 15:03
 55/94 anonim ***** válasza:
90%
Megfigyelésem szerint az ilyen gyerekeket akik másokat bántottak, úgymond a sors, univerzum vagy bármi amiben hiszünk megbünteti, nem szükséges ahhoz szülő. A legrosszabb élete az ilyen embereknek lett mert mindenki visszakapja a rosszat amit másnak okoz.
2020. febr. 26. 15:11
 56/94 anonim ***** válasza:
96%

Jaaa és annyit még hozzátennék hogy engem is szekáltak az általánosban anno de engem azért mert mi tehetősebbek voltunk a többieknél. Tudod milyen érzés volt hogy leveleket írtak rólam és megtaláltam a padban? És tudod miket írtak? Inkább nem részletezem. Akkor anyukám már bejött az iskolába és az egész osztályfőnöki óra erről szólt. Azoknak akik szekáltak bocsánatot kellett kérniük az egész osztály előtt.

És akkor te ezek után véded a lányodat? Hát gondolkozz már el egy kicsit. Szerintem az azért rosszabb ha valakit azért cikiznek mert nem gazdag vagy nem teheti meg azt amit más. Az egyik leundorítóbb dolog a világon! Nem kívánok semmi rosszat a lányodnak de legalább egyszer tapasztalja meg ugyanezt! K.va szar ám.

Ja és még annyit hogy én is hiába lettem elkényeztetve mert mindent megkaptam és kapok a mai napig de tudom hol a helyem és nincs nagy arcom!

Ideje lesz a te agyaddal is valamit kezdeni mert amíg így fogod fel a dolgokat nem lesz változás.

(4-es és 54-es voltam.)

2020. febr. 26. 15:18
 57/94 anonim ***** válasza:
97%

De értsd már meg, hiába kitűnő, meg beszél 2 nyelven, ha másokat lelkileg terrorizál! Neked pont tudnod kéne! Ne mentegesd, hogy de így jó tanuló, meg úgy. És? Örülünk neki, de attól még eltapos más embereket bas*ki! Abból a lányból lehet egy életre lelki nyomorék lesz ezek miatt.

Meg kellene tanulnia, hogy a tetteinek következménye van. Ez esetben, nincs buli. Nincs síelés, nincs apa/anya pénze, amíg nem tisztel másokat, addig őt sem tisztelik.

Egyébként érdemes lenne egy családterapeuta felkeresése, mert ez a legaljasabb dolog, ha a szegényebbet bántjuk. Az nem tehet róla.

2020. febr. 26. 15:35
 58/94 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy én sem ittam, mikor 9.-es voltam, főleg nem olyan gyakorisággal, mint a lányod. Néha belefér, de akik engem piszkáltak, pont minden héten be voltak ba*szva. De szándékosan nem boncolgatom a pia témát, nem ez a kérdés feltétlen lényege.
2020. febr. 26. 15:37
 59/94 anonim ***** válasza:
92%
18 év alatt nem is vehet alkoholt. Talán nem véletlenül.
2020. febr. 26. 15:40
 60/94 anonim ***** válasza:
85%
Az alma nem esik messze a fájától! Ilyen beképzelt nagyképű lánynak az annya is ugyanúgy viselkedik!
2020. febr. 26. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!