Ilyen viselkedés után hogy büntetnétek meg a gyereketeket? Túl szigorú lenne ez?
Tegnap felhívott az egyik barátnőm, akinek a lánya az én lányommal jár egy osztályba, hogy egy anyuka kéri tőle a telefonszámomat személyes ügyben, megadhatja-e. Nem tudtam, hogy ki a hölgy, vagy miért keres, de mondtam, hogy nyugodtan. Ma felhívott...
Kiderült, hogy a lányom szeptember óta piszkálja az ő lányát (9.-es gimisek), és már ott tart a dolog, hogy az ő kislánya nem akar iskolába menni, szeretne másik középiskolába járni. A fő ok az, hogy a lány szülei nem túl tehetősek, és ez látszik a ruháin, dolgain. A lányom, és a barátnői pedig ezért piszkálják, csúfolják. Olyanokat mondott, hogy többször visszakérdeztem, biztos az én lányomról van-e szó?! Mert sehol nincs rá panasz, illedelmes, tisztelettudó. Négyesnél rosszabb jegyet sosem kapott, félévkor és év végén mindig kitűnő volt. Ahol fogadóórákon voltam, mindig csak dicsérték. Engem ez azért érint különösen rosszul, mert anno általános iskolásként nekem is iskolát kellett váltani költözés miatt, 7.-8.-ban célponttá váltam. Így pontosan tudom, milyen gyomorideggel öltözni, számolni az órákat, hogy mikor mehetek már haza és még sorolhatnám... Szóval ez történt, és egyszerűen nem tudom, mit tegyek. Félek, hogy egy beszélgetés, "ilyet nem szabad" nem lenne elég, főleg a lányomnál... Most lesz márciusban a születésnapja, és imádja a felhajtást, azt, ha körülötte forog a világ. A születésnapjára ez különösen igaz, az utóbbi 2 évben már külön tematika alapján tartott bulit. Idén is ez a terv, már megvan a helyszín, a téma a dekorációra és a tortára, le van adva a rendelés a süteményekre, nasikra is. Mivel ez lenne az első gimis bulija, belementem abba is, hogy legyen alkohol is, valamint hogy mi nem leszünk ott, csak a féltestvérem (21 éves, hogy legalább egy felnőtt legyen). Plusz még az ajándékai...
Ezután legszívesebben lemondanám az egészet. A férjem szerint ne ezzel büntessem, mert csak haragudni fog a lányra és még jobban rá szállna a barátnőivel. De nem értem a viselkedését, hogy ez mire fel van... Szeretetben neveljük, mindent elmondhat nekünk, és eddig úgy éreztem, hogy nagyon jó a kapcsolatunk is. Amit szeretne, azt megkapja. Most is elengedtük síelni péntektől jövőhét végéig a nagynénjével, előtte Bécsbe akart menni, az apja első szóra vitte két kis barátnőjével.
Ezek után viszont nem tudom, mit gondoljak. Köpni-nyelni nem tudtam, miután meghallgattam az anyukát. Mondta azt is, hogy már beszélt kétszer az osztályfőnökkel, tőle is próbálta megszerezni a telefonszámomat és ő ígérgette, hogy elrendezi majd, de semmi eredménye nem volt.
Már nem konzultáltam a többi szülővel, nem én küldtem szét a meghívókat sem... :) Igazából ebben a buliban sok szerepem már nincs azon kívül, hogy fizessek, és menjek a tortáért, süteményekért majd.
De elnézve a többi gyerek születésnapját, nyárzáró buliját és hasonlókat, egyik szülő sem fog felháborodva hívogatni. El kell fogadni, hogy ez már egy ilyen világ, nagyon ritka, hogy egy gyerek 16 évesen még nem volt bulizni, ne ivott volna. De vannak szabályok, tanulnia kell és teljesítenie. Mert ha bukdácsolna, rossz jegyeket hozna, nem lennének éjszakai kimaradások, bulik. Ezt ő is tudja.
Tettlegességről szó sincs, nem egy olyan iskoláról, társadalmi rétegről van szó.
Tettlegességről szó sincs, nem egy olyan iskoláról, társadalmi rétegről van szó.
Pont hogy a gazdagabb rétegben több az olyan alak, akinek a lelke el van rohadva a sok pénzt miatt. Sokkal durvább dolgokat művelnek.
Azért arra kíváncsi vagyok a drogra és a szexre felkészültetek? Vegyetek néhány doboz gumit is, nagyon durvák szoktak lenni az elkényeztetett gyerekek bulikái...
Nos, engem is piszkáltak a gimnáziumban, pontosan ezek miatt. Anyám egyedül nevelt minket, nem volt meg mindenünk, szürke kisegér voltam, anti menő cuccokban, ezáltal elő céltáblájává váltam a gazdag hülye pitsák szemében. Bocs, nem tudok másképp fogalmazni, mert aki ilyen miatt bánt másokat, az nincs rendben önmagával. Én is megsínylettem a gimnázium mind a 4 évét és amikor szóltam, letagadták, sőt, még én voltam a hibás.
Nem szabadna egy tininek ennyi mindent megengedni, mint amit ti megengedtek. Én lemondanám a bulit. Nekünk az esküvőnk nem volt ilyen flancos, mint a lányod bulija.
Itt valami pszichológiai ok állhat a háttérben, vagy nem elégedett magával, az életével, veletek, vagy unatkozik, vagy tényleg el van kényeztetve, mert csak az piszkál másokat, akinek ez örömet okoz, annak pedig oka van. Nem mondanám, hogy egy gonosz ember, de a ti nevelésetek is kisiklott, ha beismered, ha nem, mert nem bántunk mást azért, mert neki kevesebb jutott...
Miért is züllik? Mert megünnepli a születésnapját? Vagy mert hétvégente iszik 2-3 koktélt, esetleg rosét? Azta, micsoda züllés!
Mellette kitűnő tanuló, most készül a második felsőfokú nyelvvizsgájára (jelzem, sokan az érettségi évében csinálják meg az első középfokú nyelvvizsgájukat!). Táncol (versenyszerűen), és heti kétszer teniszezik (azt már csak hobbi szinten). Ne túlozzunk már ezzel az alkohollal ennyire, könyörgöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!