Ilyen viselkedés után hogy büntetnétek meg a gyereketeket? Túl szigorú lenne ez?
Tegnap felhívott az egyik barátnőm, akinek a lánya az én lányommal jár egy osztályba, hogy egy anyuka kéri tőle a telefonszámomat személyes ügyben, megadhatja-e. Nem tudtam, hogy ki a hölgy, vagy miért keres, de mondtam, hogy nyugodtan. Ma felhívott...
Kiderült, hogy a lányom szeptember óta piszkálja az ő lányát (9.-es gimisek), és már ott tart a dolog, hogy az ő kislánya nem akar iskolába menni, szeretne másik középiskolába járni. A fő ok az, hogy a lány szülei nem túl tehetősek, és ez látszik a ruháin, dolgain. A lányom, és a barátnői pedig ezért piszkálják, csúfolják. Olyanokat mondott, hogy többször visszakérdeztem, biztos az én lányomról van-e szó?! Mert sehol nincs rá panasz, illedelmes, tisztelettudó. Négyesnél rosszabb jegyet sosem kapott, félévkor és év végén mindig kitűnő volt. Ahol fogadóórákon voltam, mindig csak dicsérték. Engem ez azért érint különösen rosszul, mert anno általános iskolásként nekem is iskolát kellett váltani költözés miatt, 7.-8.-ban célponttá váltam. Így pontosan tudom, milyen gyomorideggel öltözni, számolni az órákat, hogy mikor mehetek már haza és még sorolhatnám... Szóval ez történt, és egyszerűen nem tudom, mit tegyek. Félek, hogy egy beszélgetés, "ilyet nem szabad" nem lenne elég, főleg a lányomnál... Most lesz márciusban a születésnapja, és imádja a felhajtást, azt, ha körülötte forog a világ. A születésnapjára ez különösen igaz, az utóbbi 2 évben már külön tematika alapján tartott bulit. Idén is ez a terv, már megvan a helyszín, a téma a dekorációra és a tortára, le van adva a rendelés a süteményekre, nasikra is. Mivel ez lenne az első gimis bulija, belementem abba is, hogy legyen alkohol is, valamint hogy mi nem leszünk ott, csak a féltestvérem (21 éves, hogy legalább egy felnőtt legyen). Plusz még az ajándékai...
Ezután legszívesebben lemondanám az egészet. A férjem szerint ne ezzel büntessem, mert csak haragudni fog a lányra és még jobban rá szállna a barátnőivel. De nem értem a viselkedését, hogy ez mire fel van... Szeretetben neveljük, mindent elmondhat nekünk, és eddig úgy éreztem, hogy nagyon jó a kapcsolatunk is. Amit szeretne, azt megkapja. Most is elengedtük síelni péntektől jövőhét végéig a nagynénjével, előtte Bécsbe akart menni, az apja első szóra vitte két kis barátnőjével.
Ezek után viszont nem tudom, mit gondoljak. Köpni-nyelni nem tudtam, miután meghallgattam az anyukát. Mondta azt is, hogy már beszélt kétszer az osztályfőnökkel, tőle is próbálta megszerezni a telefonszámomat és ő ígérgette, hogy elrendezi majd, de semmi eredménye nem volt.
Nem mondanám le a buliját és a holmijait sem venném el. Kivéve ha az a cél , hogy még jobban raszalljon arra a szerencsétlen kislányra.
Mert egy ilyen kis elkényeztetett kis pic s@ csak azt fogja majd fel ebből , hogy csóri lány miatt vettek el a cuccait és még jobban piszkálni fogja.
Beszélgess el vele , hogy valakit azért piszkálni mert szegényebbek nem normális dolog. O semmit sem tett azért hogy ott ulljon a jóban. Egyszerűen O volt a gyorsabb gec...i a fogantatás pillanatában. Nem ő dolgozott érte ,úgyhogy jobb ha csak úgy csendben hálás a sorsáért.
Ezentúl minden hétvégén ingyen ételosztás ra hordanam onkenteskedni, ruhaosztasra onkenteskedni , allatmenhelyre takarítani és a zsebpenze (gondolom van neki bőven ) egy részébol bevásárolni némi tartós élelmiszert és keresni egy családot ahol szükség van a segítségre.
Megmutatni neki , hogy a világ nem olyan rózsaszín mint amit ti szülők elhitettetek vele. Hogy lássa , hogy ez nem kiváltság amiben él. Ez csak szerencse. Hogy nem nézhet le másokat akiknek kevesebb van. Hisz ő sem dolgozott meg amiért ami neki van.
Hogy ne legyen ilyen undoritoan nagyképű.
Ejj... Már elnézést, de tiniribit neveltek ebből a lányból. Ma már nagyon más a világ, egy-egy ilyen "bulikában" nagyon durva dolgok szoktak menni, a drog és a szex alap. Tiltani kell, 14-15 évesen ne alkoholizaljon már, ne menjen mar el minden buliba. Pont ezért zaklatják azt a szerencsétlen lányt, mert TUDJA, hogy mindent megtehet, anyuci és apuci MINDENT megenged neki.
Nagyon elrontottátok a lányt. Nincs semmi buli, se síelés, ne internet és minimum egy hónap szobafogság. Komolyan el kell vele beszélgetni, mert ez idővel csak rosszabb lesz. Rengeteg tini pont az ilyen zaklatók miatt lesz öngyilkos, itt Magyarországon is.
Emberek, azért azt szeretném, ha megértenétek, hogy igaz, most nagyon haragszom rá, és kétszer kellett felhívnia a férjemnek, hogy ne menjek a gyerekért rögtön az iskolába, de attól még a lányom! Tehát kicsit vigyázzatok a szátokra, mert ez, hogy tiniribi, elkényeztetett p__csa és egyéb jelzők elég bántóak.
Tisztában vagyok, hogy mik tudnak történni a bulikban. De mivel észnél van, ezért ő sosem volt áldozat. Figyelünk rá, általában minden szombat este után másnap elmondja, mik történtek, elmeséli az ilyen-olyan pletykákat, stb. Ezért is lepett meg ez az egész, mert alapjáraton semmit nem bír megtartani magának, napközben is ír 4-5x mindig. Szerencsére nem tudják mások belevinni a hülyeségbe, mert többször volt már, hogy elindultak valahová, aztán már éjfél előtt itthon volt, és amikor kérdeztük, hogyhogy, akkor mondta, hogy a többiek olyan helyre mentek, ahová neki nem volt kedve, vagy olyan társasággal találkoztak, akiket ő nem kedvel és inkább hazajött.
Szerencsére nem tudják mások belevinni a hülyeségbe, írod.
Akkor amit a kislánnyal tesznek mi szerinted ?
Fel vagy háborodva ? Képzeled magad a kislány, és szülei helyébe..
Pedig a saját "nevelésed, te b.asztad el a férjeddel együtt.
Az igazság fájni szokott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!