Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? A bátyámat nem...

Mit tegyek? A bátyámat nem lehet elviselni! (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

13 éves vagyok, a bátyám 17, kezdjük ott, hogy állandóan gépezik, nincs barátja/barátnője, éppen hogy nem bukott meg.Én ennek az ellentéte vagyok.Lehet, hogy irigykedik, vagy valami, de nekem nincs valami nagy önbizalmam, szóval nem is szoktam neki az orra alá dörgölni a jegyeimet, de ettől függetlenül, ki nem állhat.Lehet, hogy elsőre furán hangzik, de állandóan ütöget/ver.Például 7 éves lehettem, mikor kiütötte egy fogamat (kicsit már mozgott), úgy, hogy ültem a kocsiban, a kezem ökölbe a szám előtt, és ő meg neki ütötte jó erővel a számnak, hát a fogam persze ki is esett.De ez semmi, mert mostanában az van, hogy jön ki a szobából, ülök a kanapén, és odajön, és elkezd jó erősen ütögetni/rugdosni/dobálni a kisöcsém játékával (5 éves az öcsim) vagy valami.Ja, és nem is tudom, hogy körülbelül hány (talán 3) éve szólított utoljára a nevemen, vagy úgy hogy húgi.Már 3 éve (kb.) ezek közül van becenevem: Dagadt szar, Dagadt gec.., Dagadt fos, stb.Pedig nem is vagyok kövér.Jó, nem vagyok vékony, de komoly, hogy nem vagyok kövér.Csak ö a nagyon vékony ( 191 cm, 65 kg.) vagy úgy jön ki a szobából, hogy rögtön elkezdi, hogy fúj de dagadt vagyok, meg ilyenek.Én meg ha visszaszólok rögtön jön és megver, ami ugye nem valami jó érzés, mert marha erős, mivel több mint 3 évet kenuzott, most meg harcművészetet tanul.Na, de én már olyan rosszul vagyok, és mikor látja, hogy nem akarok visszabeszélni, mert tudom, hogy akkor ver, akkor meg még direkt ráadást ad.Különben már a szüleim is teljesen ki vannak készülve tőle, mert az öcsémet is állandóan izéli.Emellett apukám 13 órás műszakban dolgozik.A bátyámmal meg nem lehet mit kezdeni, egyszer, mikor anyukám szokás szerint elvette a laptopja egerét(mert nem tanult) (az egér nélkül nem működik, mert a touch-pad rossz rajta) akkor odament a hálóba, kérte anyukámtól, ő mondta, hogy majd ha tanult (este 10-kor volt ez) akkor megkapja, erre ő belerúgott a gipsz karton falba, amin lett egy luk.És már úgy sajnálom a szüleim, mert átlagosan hajnali kettőkor megy a bátyám aludni, úgy, hogy anyukám a szobája ajtaja előtt fekszik egy matracon.És ez az egész lehet, hogy például azért, mert 4 évet Orosz országban voltunk (2 hetes koromtól) és ugye ő neki ott kellett suliba meg oviba járnia, és nem lehetett valami jó, mert ugye el volt hanyagolva, meg minden..Aztán apukámnak még kint kellett maradnia egy évet, mi meg hazajöttünk.

Ui.:Bocsi, hogy hosszú lett, muszáj volt leírnom.Amúgy a szüleim nagyon szeretik, és velük normális, csak állandóan mondja, hogy milyen rossz, hogy testvérei vannak.

2010. júl. 23. 00:08
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a választ!Most még én is abban reménykedem, hogy akkor majd nem lesz velem ilyen, de lehet, hogy reménytelen :(

2010. aug. 3. 10:36
 22/25 anonim ***** válasza:
58%

Az erőszakot semmilyen formában nem vagy köteles eltűrni!Még akkor sem,ha a testvéred.Ezenkívül sérülhet a lelkivilágod,ill.torz képet kapol a családi kapcsolatokról,mert ez megengedhetetlen egy családon belül.Anyukád mit szól hozzá? Én is úgy látom,hogy a bátyád "rossz korban " van,de te is kiskamasz vagy,természetes,hogy lázadozol.Az" atyai pofon" megint csak rossz péda neked.El kellene mennetek egy családterápiára a területi családsegítőbe.A bátyádnak véleményem szerint lelki gondjai vannak,ezért viselkedik ilyen "IIdiótán".Légy erős,és legyen már önbizalmad,az önértékelésed még a helyén van.Családon belül is kérhetsz segítséget,jó baráttól,de én konkrétan a családsegítőbe mennék.Ne hagy magad,legyen önbizalmad,nem te veled van a baj,de segíts a bátyádnak,mert ez a verekedés riasztó,ugye elhiszed nekem,segítségre van szüksége,beszélj anyukáddal is!!!!

A legjobbakat kívánom neked,és ne feledd semmilyen erőszaknak helye nincs egy családban,v.párkapcsolatban olyan sincs,hogy "kiprovokálta",azért verekszik.

2010. aug. 3. 12:52
 23/25 anonim ***** válasza:
Én pl. 13 éves vagyok (fiú) nagy kocka vagyok, gyakran felhergelem magam, de a húgomat sose tudnám megütni. Én erőből beleverem a fejemet a falba 2-3x, aztán megnyugszok. :D Kitartást neked!
2010. aug. 3. 22:58
 24/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!Sokat segítetek.Már annak is örülök, hogy válaszoltatok :)
2010. aug. 6. 01:24
 25/25 anonim ***** válasza:
na én bátyám ugyanilyen de egyszer unom meg azt szanaszét verem a fejét hogy megdögöljön kajak már 22 vagyok ő meg 28 és néha még mindig elkezd ütni indokolatlanul múltkor majdnem nekimentem de nekem ahhoz több kéne hogy elszálljon az agyam meg amugy se akarom megütni erősebben mert azért mégis csak a tesóm bár lehet az lesz ha nem fejezi ezt be..
2015. febr. 11. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!