12 éves fiam cigizésen kaptam, mit tegyek? Bővebben lent
Sziasztok. 12 éves lesz a fiam, csikkeket találtam bent a lakásban, a kuka melett. Eddig tagadta. De ma megnézem a táskáját, és dohány maradványokat láttam. Kérdőre vontam, nem tagadta, heti 1 szállhat elsziv
😪😪😪😪 Mit tegyek? Azt mondja tetszik neki a füst,. ÉN dohányzom, de kint az udvaron. Vegyek elektromos e cigit neki
🤪😠 Persze, neked fogok venni. Leszidtam, beszélgetünk, de ez nem ők. Haverok, osztálytársak. Egyedül nevelem 10 éve. Mit csináljak? Köszönöm szépen, aki tanácsot tud adni. Van aki azt mondta szivjon el 3 szálat egyben, megundorodik tőle. Tanácstalan vagyok.
Semmit nem tudsz tenni. Kontrolláld a zsebpénzét (ha elkölti dohányra, másra nem jut) és igyekezz minden létező alkalommal elmondani, hogy ez mennyire káros és milyen nehéz lesz leszokni. Aztán ha szerencséd van, megjön az esze.
Én 12 évesen kezdtem cigizni, "szerencsésen" rá is szoktam. 28 voltam, mikkor teherbe estem (na, ez a fiaddal nem fog megtörténni), ez segített leszokni. 9 éve nem dohányzom.
Ha pár év múlva szembesülnék a gyerekem cuccai között a cigarettával, annyit tennék, hogy beszélgetnék vele erről, unásig meg még utána is.
#21, #23 és a többiek, akik szerint egy dohányosnak le kell szoknia ahhoz, hogy a gyereke ne bagózzon:
Tegye fel a kezét, aki sohasem iszik alkoholt. Aki iszik néha egy pohár bort vagy néha vendégségben egy kupica pálinkát, az már nem hiteles, ha nem akarja, hogy a 12 éves gyereke ne igyon alkoholt?
Ő gyerek, én meg felnőtt. Én dohányozhatok és ihatok (nem alkoholista szintre gondolok), ha akarok, ő nem. Majd 18 éves kora után ő is felnőtt lesz, felnőtt jogokkal. Most viszont gyerek, és nem, akkor sem dohányozhat, ha a szülei, a barátai vagy akárkicsodája igen.
25-re:
Én csak azt akartam hangsúlyozni, hogy a dohányzás ártalmairól szóló prédikáció semmit se ér, ha a szülő dohányzik.
Abban egyetértek, hogy 12 évesnél még működhet a "ne dohányozz, mert gyerek vagy hozzá" tiltás. 15 év fölött viszont már meg kell győznöd az ártalmakról, az viszont csak akkor hiteles, ha te sem dohányzol.
14 évesen kezdtem el cigizni,bánom hogy rászoktam,már lassan 40 leszek.
Anno nekem lehet segített volna,ha anyám leültetett volna,elmondott volna minden negatívat ezzel kapcsolatban.Mutatott volna képeket hogy néz ki egy rákos tüdő,stb.,amik sokkolóan hatottak volna rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!