Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves fiam cigizésen kaptam,...

12 éves fiam cigizésen kaptam, mit tegyek? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Sziasztok. 12 éves lesz a fiam, csikkeket találtam bent a lakásban, a kuka melett. Eddig tagadta. De ma megnézem a táskáját, és dohány maradványokat láttam. Kérdőre vontam, nem tagadta, heti 1 szállhat elsziv

😪😪😪😪 Mit tegyek? Azt mondja tetszik neki a füst,. ÉN dohányzom, de kint az udvaron. Vegyek elektromos e cigit neki

🤪😠 Persze, neked fogok venni. Leszidtam, beszélgetünk, de ez nem ők. Haverok, osztálytársak. Egyedül nevelem 10 éve. Mit csináljak? Köszönöm szépen, aki tanácsot tud adni. Van aki azt mondta szivjon el 3 szálat egyben, megundorodik tőle. Tanácstalan vagyok.

2019. nov. 30. 20:39
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
42%
"bizonyos intelligencia szint felett" azért magad is bele sorolod a kategóriába pedig egy látják-ot nem tudsz le írni helyenesen.
2019. nov. 30. 22:23
 12/32 anonim ***** válasza:
25%
Tiltsd meg neki. Az anyja vagy ő meg egy 12 éves felelőtlen taknyos gyerek. Jogod van megtiltani neki hogy cigizzen. Mondd meg neki hogy amíg nem lesz 18 addig a te szabályaid érvényesek. Te felnőtt vagy ő gyerek. Nem kell vele alkudozni. Az anyja vagy nem a haverja.
2019. nov. 30. 22:34
 13/32 anonim ***** válasza:
87%

13-ra:

Semmi gond. Majd csinálja titokban tovább.

2019. nov. 30. 22:36
 14/32 felkelhetetle ***** válasza:
61%

13-as

Így van tiltsa meg neki, hogy aztán titokban keljen neki csinálni meg titkolóznia keljen a saját anyja előtt, gratulálok! Igazi 21. századi gyereknevelés!

2019. nov. 30. 22:39
 15/32 anonim ***** válasza:
36%
Akkor cigiz vele együtt. Néha rúgjátok is jól be. Legyél a haverja a spanja lazuljatok együtt. Minek nevelni szabályozni egy gyereket. Hadd tegyen amit akar. Cigi pia kit érdekel. Lényeg a szabadság a jogok meg a hülyeség. Ez a 21. századi gyerek nevelés. Ahol anyunak apunak kuss a gyereknek meg mindent IS szabad.
2019. nov. 30. 23:07
 16/32 felkelhetetle ***** válasza:
81%

# 16 Igen ez a stratégia rohadtul bevált hiszen ha megnézzük a statisztikákat alig van felnőtt, aki cigarettázna... GONDOLKODÁSRA NEVELJÜK már azt a gyereket, megtiltás semmit sem ér, hidd el nem azért fogja majd idősebb korában a buliban visszautasítani a cigarettát és egyéb dolgokat mert TE MEGTILTOTTAD! Így van neveljük azt a gyereket, de a megtiltás az NEM NEVELÉS!

Tessék értelmes embert nevelni abból a gyerekből ha már arra volt eszetek hogy megcsináljátok!

2019. dec. 1. 07:24
 17/32 anonim ***** válasza:
85%
Dohányzol, mégis mit vártál? Megvan a minta, a gyerek azt nézi mit csinálsz, és nem azt amit beszélsz neki. Mi nem dohányzunk a férjemmel, a gyereknek sem fogom engedni. A jó minta nálunk adott, ha mégis úgy dönt h dohányozni akar, akkor tessék, de onnantól egy ft ot nem kap. Én nem fogom támogatni a rossz szokásait az fix.
2019. dec. 1. 09:04
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan gyerek, aki nehezen érti meg, miért ne csinálhatna olyan dolgot, amit a szülei vagy más felnőttek csinálhatnak. Nem csak cigiről lehet szó, ott van az alkohol, a kávézás, az éjszakázás stb. Beszélgetni kellene vele arról, hogy nem véletlen, hogy 18 év alattiak nem vehetnek maguknak cigarettát, az ő fiatal szervezetükre nézve sokkal károsabb, és könnyebben függővé válhatnak egész életükre. Meséld el a saját tapasztalataidat, mikor kezdtél cigizni, milyen negatívumait tapasztalod, miért nem tudod abbahagyni. És miért nem szeretnéd, ha ő ilyen fiatalon rászokna. A tiltás kamaszoknál valóban kevés, főleg, ha a barátai is csinálják, inkább az eszére kellene hatni.
2019. dec. 1. 10:21
 19/32 anonim ***** válasza:

Egy volt osztálytársam 8 évesen kezdte, mindenki cigizett a családjában. Mit vártàl? Még gyerek, próbáld meg megijeszteni, hogy ez mennyire káros. Ha elszivatsz vele sokat akkor kap egy nagy nikotin löketet és az egyáltalán nem biztos, hogy megundorodik tőle. Nem mindenki egyformà reagál rá. Én is kaptam már nagyobb nikotin löketet, igaz én az elektromos cigaretta folyadèkba való nikotinnal szaladtam meg, de mégis szívom.

Ülj le, beszélj vele, te meg tedd le a cigit, mutass példát!

2019. dec. 1. 10:28
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi 3-an vagyunk testvérek. Az egyikünk kicsi így őt még nem számolom ebben. Szüleim amióta az eszemet tudom cigiznek. Anyám a terhesség alatt is cigizett. Hugommal ugyanúgy neveltek mindent mert nincs egy év köztünk így együtt nőttünk fel. Ő már kb 15 éves kora óta cigizik, nem is titkolta itthon. Anyámék leb@5zták de mivel ők is ezt csinálták és tudták ha megtiltják neki úgy is csinálja. Ezert hagyták a fenébe. Most itt vagyunk mind a ketten lassan 20 évesen. Ő cigizik, én pedig azóta sem. Sőt, ki sem probaltam meg. Utálom a szagat és egy hulyesegnek tartom az egeszet. Pedig ugyanugy lettunk nevelve. Szerintem ez nem neveles kerdese hanem szemely fuggo dolog. Ez foleg a mi peldankbol latszik.
2019. dec. 1. 16:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!