Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves fiam cigizésen kaptam,...

12 éves fiam cigizésen kaptam, mit tegyek? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Sziasztok. 12 éves lesz a fiam, csikkeket találtam bent a lakásban, a kuka melett. Eddig tagadta. De ma megnézem a táskáját, és dohány maradványokat láttam. Kérdőre vontam, nem tagadta, heti 1 szállhat elsziv

😪😪😪😪 Mit tegyek? Azt mondja tetszik neki a füst,. ÉN dohányzom, de kint az udvaron. Vegyek elektromos e cigit neki

🤪😠 Persze, neked fogok venni. Leszidtam, beszélgetünk, de ez nem ők. Haverok, osztálytársak. Egyedül nevelem 10 éve. Mit csináljak? Köszönöm szépen, aki tanácsot tud adni. Van aki azt mondta szivjon el 3 szálat egyben, megundorodik tőle. Tanácstalan vagyok.

2019. nov. 30. 20:39
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
13%
Semmit, vegyél neki pár dobozzal és szívjál vele. Nem kell begyöpösödöttnek lenni
2019. nov. 30. 20:49
 2/32 anonim ***** válasza:
25%

Várandósságod ideje alatt dohányoztál? (Elképzelhető, hogy az is közrejátszik a gyermek szokásaiban...)

Esetleg valamilyen anyag hiányzik a szervezetéből, azért kívánhatja. Pótcselekvés szintén lehetséges.

Ki vehette rá, hogy elkezdje? Ki lehet a példaképe ebben a dologban és miért?

(Osztálytárs? Egy vagy több emberről van-e szó? Nevelőapa/biológiai apa esetleg? Testvére/unokatestvérei? Te egyéb ismeretségi körödből Valaki?)

Traumatizáló esemény, ami szorongást váltott ki nála tartósan - ilyen nem történt?

2019. nov. 30. 20:54
 3/32 anonim ***** válasza:
94%

Fiam osztalyaban is ez a meno. Mar vedono, orvos is beszelt errol nekik. Mai napig nem tudjuk honnan hogyan szerzik. 11 evesek :(

Az a borzalmas hogy menonek hiszik

2019. nov. 30. 21:00
 4/32 anonim ***** válasza:
83%
Beszélnék az osztályfőnökkel, ha osztály szintű probléma és a következő osztálykirándulásra mennének az illetékes tüdőgyógyintézetbe. Leszervezném az intézettel, hogy fogadjanak minket és egy tüdőgyógyász meséljen nekik milyen is tüdőrákban meghalni. Nagyon nem menő. Aki testközelben megtapasztalja mit okozhat a cigi az utána 2x is meggondolja hogy mennyire "tetszik neki a füst".
2019. nov. 30. 21:07
 5/32 anonim ***** válasza:
68%
Szívass el vele egymás után 3-4szal cigit. Attól hányni fog valószínűleg, de megundorosik tőle.... Egymás után szünetnelkul szívasd vele.
2019. nov. 30. 21:35
 6/32 anonim ***** válasza:
86%

Az az igazság, hogy tőled látja a mintát.

És hiába prédikálsz a káros hatásokról, ha továbbra is szívod.

Egyetlen lehetőséget látok. Megbeszélitek, hogy mindketten abbahagyjátok.

2019. nov. 30. 21:39
 7/32 anonim ***** válasza:
90%
#5-nek. Apám is ezt csináltam, én már 15 voltam de azóta még csak a szagát sem viselem el. Drasztikus de hatásos.
2019. nov. 30. 21:39
 8/32 anonim ***** válasza:
75%

Hiába a minta! Anyu világ életében cigizett. Fiatalon apu is, de ő inkább a sportot választotta.

Mégsem szoktam rá! Persze fiatalon kipróbáltam, de nem volt benne semmi vonzó...ez egyéni döntés és akaraterő! Szerintem.

2019. nov. 30. 21:45
 9/32 anonim ***** válasza:
76%

Az én apám is cigizett, de én nem szívtam el soha egy szálat sem. Valószínűleg gyerekként elmagyarázták, hogy ez rossz szokás + éreztem, hogy kellemetlen szaga van a füstnek. Még haragudtam is rá, amiért cigizik. De az is igaz, hogy én nem is voltam nagy közösségi ember soha, nem tudták azt mondani, hogy az a menő...

De igazából a tiltás nem mindig használ. Sőt, elvileg kevésbé, mint a pozitív megerősítés. Szóval ha máskor már nem látsz cigit nála, dicsérd meg érte (ha máshova rejtette, akkor meg legfeljebb lelkiismeret-furdalása lesz érte). De amúgy a legjobb az lenne szerintem is, ha példát mutatnál neki.

Még esetleg megmondanám neki, hogy mik az igazán felnőttes dolgok. Például a víz ivás. A tiszta víz. Mert az nem édes, nincs különösebb íze, a felnőttek mégis isszák. Meg a felelősség vállalásról is mesélné neki. Lehet, hogy tök jól fog hatni rá.

2019. nov. 30. 22:05
 10/32 felkelhetetle ***** válasza:
34%

Ilyenkor érzem azt, hogy olyan nagyszerű lenne ha gyereket nemzeni csak bizonyos intelligenciaszint felet lehetne, gondoljatok csak bele milyen szép világ lenne!

Egyébként, addig amíg te is dohányzol ne csinálj semmit, valószínűleg te is közrejátszol abban hogy dohányzik, hiszen te is egy pozitív megerősítést nyújtasz számára.

A gyerek ösztönösen felnéz a szüleire, ha azt lássák hogy anyuci/apuci dohányzik akkor nagy valószinűségel a gyerek is fog, hiszen az van ösztönösen belénk nevelve, hogy az a jó amit anyu/apu csinál!

2019. nov. 30. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!