Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek arról, hogy egy kamasz, aki kitűnő tanuló egy nagyon jó gimnáziumban, soha nem ír leckét és sokszor telefonozik órákon?

Figyelt kérdés
Az illető én vagyok. Egy olyan gimibe járok ami szinte minden évben benne van az ország top 10 gimnáziumában, ráadásul teljesen kitűnő vagyok, négyesnél rosszabb jegyet szinte soha nem kaptam (ezzel most nem dicsekedni akartam, nehogy félreértés legyen). Igen ám, de emiatt én úgy érzem hogy a házikat amiket kapunk teljesen felesleges megírni, hiszen nem tanulok vele többet, csak az órai tananyag ismétlése. Elveszi az időmet más dolgoktól, amik nekem fontosabbak (versenyszerűen sportolok). Így is mindig képben vagyok órán, nem szoktam lemaradni. A legtöbb tantárgyból az a taktikám, hogy órán nagyon odafigyelek és mindent igyekszem megérteni ezert az olyanokat mint házi feladat nem tartom fontosnak. Viszont van pár tantárgy (nyelvek) amiken még órán is csak fél füllel figyelek oda, mert hónapok óta nem veszünk semmi újat és egyszerűen már a könyökömön jön ki az egész. Ilyenkor általában csendben netezek, soha nem zavarok senki mást és a dogákat így is szuperül meg tudom írni. Szerintem ezzel nincs nagyobb baj, de néha mégis bűntudatot érzek amiatt hogy így semmibe veszem a leckét amit kapunk. Nektek mia véleményetek erről?

2019. okt. 26. 21:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként top 10-es gimiben nincs olyan, hogy nyelvből semmit nem tanultok, de mindegy.
2019. okt. 27. 06:54
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

Attol, hogy kituno vagy kotelesseged lecket irni. Ezzel azt mutatod a szorgalmad hanyag.

Ha most ehhez nincs kedved mi lesz ha egyetemre mesz? Dolgozol majd?

2019. okt. 27. 06:59
 13/23 anonim ***** válasza:
30%

Én is olyan voltam mint te, én is sporttal töltöttem az időm, bár én csak a 20. gimibe jártam. Nem lett semmi, simán elvégeztem az egyetemet, bár ott már kellett tanulnom és éjszakáznom nekem is. Lett munkám és nem szívtam meg. A barátom pontosan ugyan így volt vele, ő sem szívta meg, első félévben megbukott matekból, aztán rájött, hogy tanulni kell és utána szépen végig tolta ő is... Ne foglalkozz a sok károgóval, az emberek többsége gyűlöli, ha valaki 0 munkával tudja azt, amiért ők éveket küzdöttek.

Persze érdemes vigyázni, mert én is láttam tehetséges embereket kibukni egyetemről, de nem azért buktak ki, mert gimiben nem írtak matek házit, hanem azért mert ott és akkor nem írtak házit.

2019. okt. 27. 09:59
 14/23 anonim ***** válasza:
94%

Én is voltam így, amikor odajártam, top 5ben volt a gimi, nem a megyében, az országban.

Majd bekerültem egyetemre. Volt egy butább, lassabb felfogású, de szorgalmas uncsitesóm.

Nem ment mérnökszakon az, ami gimiben, eléggé letört a dolog, nagyrészt hozzám hasonló okosabb-lusta ember volt a szakomon.

Uncsitesómnak második diplomája van(màr külföldön, neves egyetemen) én az elsővel küzdök, váltottam is BMEről ELTÉRE. Senkit sem érdekel már, milyen gyorsan tanulod az anyagot, a felnőtt világban a szorgalom számít, a kitartás, meg hogy tudd.

A szüleim úgy neveltek, mint téged, hogy különlegesen okos vagyok. Az iqm valóban magasabb 20 ponttal az uncsitesóménál, de nem sajátítottam el azt, amit ő igen. Kevesebb vagyok sokaknál. Kitartás, szorgalom, stressz és kudarctűrés, ez számít a felnőttvilágban, akülönlegesség érzés pedig, amihez hozzászoktam gyerekkoromban, iszonyúan hiányzik, teljesen összetörtem, pedig nyafogásnak hangzik, de mégis.

A gyerekem kitartásra nevelem, kudarctűrésre és folyamatos próbálkozásra(nem sok sikerrel)nehogy úgy járjon, mint én.

Jelenleg munkaadóként végiggondolva nem alkalmaználak. Betanítani hamarabb tudnálak, de spórolsz a feladatokon, felsőbbrendűnek érzed magad, így nem lennél jó csapatjátékos. Nem találkoztál eddig kudarccal, biztosan rosszul viselnéd a kritikát.

2019. okt. 27. 10:00
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

A házi egy feladat, amit akkor is meg kell csinálni, ha nincs kedved hozzá. Mint a takarítás, vagy a mosogatás. Nem feltétlen a tananyag a lényege, hanem az, hogy elvégezz egy feladatot.

Én sem írtam házit anno, a beadandókat is órán hoztam össze, így is simán megvolt a jó átlag. Belekényelmesedtem, hogy különösebb ráfordítás nélkül is az egyik legjobb vagyok, miközben mások vért izzadnak a jó jegyekért.

Egyetemre nem mentem, mert tudtam, hogy ezzel a hozzáállással úgysem leszek sikeres egy vizsgaidőszaknál, így nem is akartam foglalkozni vele. Szakmát tanultam, vállalkozó lettem, ebben is sikeres vagyok, de ugyanakkor sok feladatot elhanyagolok, utolsó pillanatban kapkodva csinálom meg, ami nagyban csökkenti a hatékonyságom. Sokkal előrébb lehetnék, ha iskolás koromban többet foglalkozom ezzel.

2019. okt. 27. 11:27
 16/23 anonim ***** válasza:
43%
Az öcsém és a férjem is ilyen volt, mint te. Mindketten programozóként dolgoznak, igen szép fizetésért. A férjem még most is ilyen, fél óra alatt megoldja azt, amit a kollégái 4-5 óra alatt, aztán munkaidőben zenét hallgat, netezik, olvas. Az elmúlt időszakban hónapokon keresztül heti 10-15 óra alatt elvégezte a feladatait, de a cég 40 órára fizette, és meg voltak vele elégedve, fizetésemelést is kapott. A korábbi munkahelyén ő volt az egyetlen, aki nem járt be dolgozni, mégis 7 évig volt ott.
2019. okt. 27. 14:47
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Alapjáraton nincs baj ezzel, én is ilyen voltam annyi különbséggel, hogy ilyen "lustán" én egy stabil 4-es voltam. Aztán jött az egyetem, ahol rájöttem hogy nem tanultam meg tanulni, és nem elég ha előadáson figyelek. Nem is sikerült, elkalandoztam, eluntam, inkább hagytam a továbbtanulást mert "nekem nem megy".

Ment volna ha van tanulási kultúrám.

2019. okt. 27. 16:24
 18/23 anonim ***** válasza:
92%

Azta itt mindenki a top gimik valamelyikébe járt és mindenki csak minimális ráfordítással kiváló eredményeket ért el? Micsoda zseni gyűjtő ez a gyk, a kérdésekből is látszik.

....

Ja,nem.

2019. okt. 27. 21:17
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen voltam bár egy gyengébb gimiben. Aztán egyetemen jött a pofáraesés. Amíg én elbsztam egy-egy feladattal/anyagrésszel fél napokat hétvégén addig más hétköznap este pár óra alatt letudta az egészet, hétvégén ismételt és tudta az anyagot. Én meg azt sem tudtam hogyan kéne hatékonyan tanulni.
2019. okt. 28. 06:19
 20/23 anonim ***** válasza:

Színötös tanuló voltam, nem top10 gimi, "csak" a top50-ben voltunk benne, de nem hiszem, hogy ez a lényeg. 11. osztályig ugyanezt csináltam mint te, annyi különbséggel, hogy én olvastam az órákon, vagy matekból például versenyfeladatokat oldottam meg, mert a telefont elvették volna. Aztán eldöntöttem, h az utolsó évben én szeretnék egy német felsőfokú nyelvvizsgát, mellette több emelt érettségit, egyet előrehozottan is... Nem nagy dolgok, de úgy, hogy mindig csak az aktuális tananyag volt a fejemben és mindent kellett volna tudni hirtelen, úgy sok volt. És örülök neki, hogy sok volt, mert most bekerülve egyetemre örülnék, ha kapnék házit, amivel gyakorolhatok, örülnék, ha foglalkozhatnék mással az órán, és örülök, hogy ott akkor kicsit pofára estem ezzel a dologgal.

Én elhiszem neked, hogy ez így kényelmes. Én is sportoltam mellette, és tudom, h egy ideig hogy megy ez, könnyen jön minden, és amit élvezel, azzal szívesebben foglalkoznál. De a melóban is lesznek ilyen pillanatok például, és ott nem telefonozhatod el azt az időt, márpedig ilyen megszokással könnyen hajlanál arra.

A házi lehet uncsi, de az alapokat megadja, azt a mechanizmust, hogy hazamész, és gyakorolsz és belédrögzül, mint szokás. Hidd el később nem fogod megbánni. Vagy esetleg megpróbálkozhatsz bonyolultabb feladatokkal, matekból például én kifejezetten élveztem próbára tenni az agyamat, és később a tanáraim is partnerek lettek ebben, segítettek, ha elakadtam, vagy néha-néha adtak ők is feladatsort nekem.

2019. okt. 30. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!