Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők mit szólnátok ha a...

Szülők mit szólnátok ha a fiatok lányként szeretne élni?

Figyelt kérdés

Mondjuk 14-17 éves fiúról legyen szó.

Mit szólnátok ahhoz ha lánynak akarna öltözni? Otthon szeretne lányos ruhában lenni, harisnyában, vagy kisminkelni magát. Esetleg egy idő után felhozná hogy mikor legközelebb családi kirándulásra mentek lányként jöjjön.

És ahhoz mit szólnátok ha konkrétan transznemű lenne és lány szeretne lenni?

2019. okt. 24. 14:43
1 2 3 4 5
 31/42 harminezer oxigén ***** válasza:
84%

Mint írtam, "nem volt megfelelő pszichiátriai, pszichológiai vizsgálat előtte"

Sajnos vannak pszichológusok, pszichiáterek akik szinte bárkinek kiállítják ezeket a papírokat (pláne ha fizetnek érte), de a nagy többség nem ilyen, őket szerintem az orvos szakma is elítéli mert, nem etikusan járnak el.

Én nem ilyen "szakembereknél" voltam. Két független pszichiáter és egy klinikai szakpszichológus állította ki nekem a szükséges szakvéleményeket, és közel 1 évig jártam hozzájuk terápiára, vizsgálatokra.

És mellesleg megjegyzem, Magyarországon legalább két független szakember, egy pszichiáter és egy klinikai szakpszichológus szakvéleménye kell hogy, elkezdhesd a HRT-t. Ugyan törvényileg nincs szabályozva hogy ki kaphat és ki nem HRT-t de, az ezt végző orvosok, nagyon helyesen megkövetelik a két szakvéleményt (pszichiáter, pszichológus), mindezt a páciens érdekében. És minden esetben teljes körű tájékoztatást adnak, annak következményeiről (a legtöbb transz már nagyon is tisztában van ezekkel, mikor már oda kerül a sor hogy HRT). Van szakember aki a jogi nem- és névváltást is megköveteli. Az urológus/nőgyógyász szakvéleményre, a most törvényben megtiltott jogi nem- és névváltoztatási kérvényhez van/volt szükség.

Az a néhány eset miért tenné hiteltelenné a többi több tízezret? Ha beleharapsz egy almába és kukacos, akkor szerinted már az összes többi is kukacos lesz? Ennyi erővel a védőoltásokat is támadhatnád mert 10000 oltásból 1 -nél egészségi problémát okoz, így hiteltelenné téve a többit.

Itt csak te és még sokan mások általánosítotok.

Az ismerősöd aki hipnoterápián vett részt, nos ő megkapta a megfelelő vizsgálatot, terápiát és kiderült hogy, nem transznemű. A ténylegesen transz embereknél ez nem gyógyítható.

Itt egy cikk, amiben szakemberek nyilatkoznak a transzneműségről:

[link]

Üdv

Niki

2020. szept. 25. 20:52
 32/42 anonim ***** válasza:
71%
Ismerek ilyen lányt-férfit. Őt az anyja lánynak nevelte pici korától kezdve és a mai napig támogatja hogy azzá is váljon.
2020. szept. 26. 06:55
 33/42 anonim ***** válasza:
83%

Kegyetlen dolog ezt átélni.

Én egy transz lány vagyok,a szüleim soha nem tudhatják ezt meg mert összeomlanának.

Már öngyilkosságon is gondolkodtam. :'((

Jó párszor feltettem már magamnak a kérdést,miért kellett lányként fiú testbe születnem!? :'(

2021. febr. 12. 10:34
 34/42 harminezer oxigén ***** válasza:
84%

Szia!

Addig nem tudhatod hogyan viselnék a szüleid, amíg el nem mondod nekik. Én is féltem ezt elmondani a családnak mert, ugyan attól féltem mint te most. Hatalmas megkönnyebbülés volt elmondani nekik. És szerintem ők is megkönnyebbültek egy kicsit, mert már látták rajtam hogy valami "nincs rendben", hogy valami folyton emészt és végre tudják hogy miért is van ez.

Azzal hogy, mindig a családod helyezed előtérbe magad helyett, azzal csak magadat kínzod és csak még nagyobb gödörbe kerülsz. Előbb utóbb ők is észre fogják venni hogy, valami belűről marcangol és nekik sem lesz kellemes hogy, nem tudják pontosan miért is van ez.

Itt most TE vagy a fontos.

Niki

2021. febr. 12. 11:26
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Sziókaaa Niki!

A szüleimet imádom,viszont idősebbek már és ismerve édesanyám gondolatiságát,véleményét,nem tehetem meg hogy elmondom neki mert nagyon valószinű hogy belehalna. :'((

2021. febr. 12. 11:31
 36/42 harminezer oxigén ***** válasza:
100%

Szia!

Én csak azt mondom hogy, ha nem teszed meg előbb utóbb akkor, azt te fogod megsínyleni érzelmileg és lelkileg. Ezt neked kell eldöntened hogy, mikor hogyan kinek mondod el először.

Azt tudom tanácsolni hogy, a családban annak mond el elsőnek akiről úgy gondolod hogy a legjobban viselné ezt és ő segíthet majd abban hogy hogyan is közöld a többiekkel.

Addig is, egy pszichológus sokat segíthet ezt kezelned. Nem tudom hogy pontosan milyen is a te helyzeted, hány éves vagy stb de, amit írtál az előbb (a harmadik sorodban) azzal kezdeni kell valamit.

Niki

2021. febr. 12. 11:49
 37/42 anonim ***** válasza:
100%
Többször próbáltam felhozni ezt a témát finoman,de sajnos hamar rövidre lett zárva a dolog,szóval egyelőre a coming out sajnos nem működik. :'((
2021. febr. 12. 11:53
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha el tudok itthonról költözni,akkor könnyebb dolgom lesz,legalább akkor majd csajosan tudok öltözködni,egy társat találni viszont nem lesz egyszerű.

Nyilván az lenne a legjobb ha itthon elmondhatnám azt hogy én lány vagyok,aztán ha minden álomszerűen működne akkor kezdődhetne az átalakulás folyamata pszichológussal és pszichiáterrel,majd a hormonozás megkezdése és egy idő múlva az átalakító műtét,közben a ruhatár teljes cseréje......szép álom. :'((

2021. febr. 12. 12:03
 39/42 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Én vasárnap elmondtam a szüleimnek hogy transznemű vagyok. Elfogadnak és azt mondták csináljak mindent úgy ahogy jólesik. Nagyon jó élmény volt és szinte még el sem hiszem.

Mindenkit arra bíztatok, hogy ha nem elutasítóak a szülei tegye meg!

Ha pedig azok, akkor amint független tud lenni, tegye meg, legyen önmaga! Csak egyetlen egy életünk van!

2021. febr. 12. 15:29
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én nem tehetem meg,próbáltam finoman terelgetni a témát,de már az elején elutasításba ütköztem,szóval a coming out sajnos nálunk nem működik.

Amint elköltözöm itthonról,tuti hogy csajként fogok élni,csajos ruhákat,cipőket,smink cuccokat veszek majd egyszer.

2021. febr. 12. 15:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!