Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi otthon a zsebpénz?...

Mennyi otthon a zsebpénz? Anyukák is írhatnak.

Figyelt kérdés
Mikor kapod? Mennyit?
2010. júl. 16. 19:48
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sohasem volt szokás konfirmálásra meg ballagásra ajándékozni. Konfirmálásomra is először úgy volt hogy nem jön anyukám de aztán mégiscsak ráért. (Szerintem a konfirmálás egy hülye formalitás amit letudunk és kész. A szüleim szerint is. Nem vagyunk valami vallásosak, csak anyu mondta hogy azért csináljam már meg, mégiscsak meg vagyok keresztelve...) Ballagásra meg szintén felesleges, azért mert valaki elvégzett 8 általánost, minek ajándék meg buli meg ilyenek...érettségire már más, azért már többet dolgozott a gyerek, de ált. iskolai ballagásra totál felesleges. Akik meg pénzt adnak az ötösökért, azokat eléggé sajnálom, ha mással nem tudják rábírni a gyerekeiket a tanulásra.
2010. júl. 26. 16:41
 42/53 A kérdező kommentje:
Hm... én eléggé vallásos vagyok, de konfirmálásra nálunk igenis szokás ajándékot adni. A gyerek tanult. (Mondjuk azt is megértem, aki nem ad, mert Istenért csinálta vagy nem tudom. ) D
2010. júl. 26. 19:56
 43/53 anonim ***** válasza:

havi 10000 Ft

19/F

2010. júl. 28. 16:09
 44/53 anonim ***** válasza:

Egy büdös buznyákot se.

12 F

2010. júl. 30. 18:12
 45/53 anonim ***** válasza:
Havi 1500. Éves kamat MNB alapkamat-1,5% (diákszámla). 14/F
2010. aug. 2. 21:52
 46/53 anonim válasza:

Nálunk nincsen.

Egy ideig nagyon zavart a dolog, mert körülöttem sokan kaptak... és csak szórták a pénzt. Most már egyáltalán nem érdekel, és nem is zavar. Megértem Anyuékat.

Ha szeretnék valamit, elmondom nekik. Ha úgy gondolják, hogy nem fölösleges, nem méregdrága... (pl. egyruha, vagy valami bizsu) akkor adnak rá pénzt. Persze nem úgy, hogy minden nap veszek valamit.

Másik szempont, akkor kapom meg, ha jól tanulok.!

Az utóbbi időben én is segítek a családi vállakozásban, és onnan kapok egy kis pénzt ("munkadíjat:D"). Így tudok magamnak spórolni...

Ajándékozgatás.... :D.. Ballagásra kaptam egy fényképezőgépet. Nem a legolcsóbbat.. mert komolyabban szeretnék vele foglalkozni.. Ezt úgy kaptam, hogy szülinapi-karácsonyi pénzt összedobtuk + családtól még amit ballagásomra kaptam.

Hát. Nálunk ezek vannak :D... Elnézést, hogy hosszú lett! :D

15/L

2010. aug. 16. 12:32
 47/53 A kérdező kommentje:

Semmi gond, jó, hogy Te írtál. : )

Sok sikert a fényképezéses munkáidhoz :)

2010. aug. 16. 19:44
 48/53 anonim ***** válasza:
8000 havonta, ebből egy ezres a telefon. Ebből fedezem a szórakozásomat, szépségcuccokat, ruhát, ilyesmiket. De ruhát amúgy is kapok ha szükségem van rá, ebből inkább csak azt veszem meg ami tetszik :). Szerintem ez pont jó, meg sokkal kényelmesebb, hogy nem kell minden apróságra pénzt kérnem, csak bérletre, menzabefizetésre szoktam anyuéktól pénzt kapni.
2010. aug. 18. 01:11
 49/53 anonim ***** válasza:

Nem kapok zsebpénzt... volt, hogy egyik húsvéton kb 3000FT-t kaptam, kb 5 nagymamához mentem... :S

Nem csoda hogy majdnem mindenből a legszarabbat kapom... :S

13/F

2010. szept. 5. 22:02
 50/53 anonim ***** válasza:
utolsó: Kár, hogy nagymamád csak 2 van :D
2010. szept. 5. 22:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!