Elvárod a jó jegyeket kisiskolás gyerekedtől?
Harmadikos a fiam. Okos gyerek, de nagyon lusta, mindig noszogatni kell, ha rajta múlna, házi feladatot sem csinálna.
Megmondtam neki, hogy kötelező a jó bizonyítvány, mert okos és nem fogom hagyni, hogy elkallódjon. Ezt elmondta a tanárnak, aki szerint én stresszelem a gyerekem és ezzel rosszat teszek, nem mindegy, milyen jegyet kap?
Erre úgy kiakadtam, ez kb. olyan, hogy nem kell biztatni a gyereket a jó tanulásra, lesz amilyen lesz. Nem fenyegetem, nem szidom le a hármasért sem, csak nem értem, mióta hiba az, ha egy szülő hajtja a gyerekét a jobb jegyért, mert tudja, hogy képes rá? Miért kéne mindent egy kisgyerekre ráhagyni? Persze a tanárnő gyerekei kitűnő tanulók, hiperszuper gyerekek, elsőre felveszik a gimibe, minden versenyt megnyernek... Szóval akkor mégsem mindegy neki sem, hogy tanulnak, nyilván ő is terelgette a gyerekeit a helyes útra.
Olyan érzésem volt ez után a beszélgetés után, hogy nem kell ennyi jó tanuló gyerek, felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!