Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Menten felrobbanok! Egy...

Menten felrobbanok! Egy csomót tanult a gyermek és tudta is és közepest kapott?

Figyelt kérdés
Teljesen kikészültem én is meg ő is... Javítót meg nem mer írni.
2019. ápr. 8. 20:50
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 😊
2019. ápr. 10. 20:49
 22/29 anonim ***** válasza:
77%
Értem a Kérdezőt. A baja az, hogy tök sok energiát feccölt bele a gyerek, es a teljesítményét közepesre értékelték...nem az a gond -szerintem - hogy nem 5-öst kapott, hanem hogy úgy érzi mindent megtett hogy maximalis teljesítményt nyújtson. És ez csalódás a gyerekeknek akárhogy is nézzü, egyáltalán nem motivalja hogy érdemes tanulni
2019. ápr. 11. 10:46
 23/29 anonim ***** válasza:
91%

Ugyan, hagyd. Lehet, hogy olyat kérdezett a tanár, ami órán elhangzott, de nincs bent a könyvben, te nem voltál ott órán, nem tudhatod. Lehet, hogy a gyerek stresszelt, azért nem sikerült neki elég jól. Lehet, hogy tényleg szimplán csak szándékosan gonoszan vagy ügyetlenül lett összeállítva a feladatlap. Sajnos sok a rosszindulatú tanár. Javítót meg ne írjon. Semmi értelme. Ugyanis gondolom az eredeti jegyet nem fogja kihúzni, akkor ha kap mellé még egy hármast, esetleg négyest, számít valamit?

Legutóbb a lányom 2-est kapott matekból, úgy hogy sni-s, és ki van neki írva, hogy több felkészülési idő jár neki. SOHA NEM ADJÁK MEG NEKI! Bementünk ismét reklamálni, már legalább 5-ször szóltam emiatt, de nem érdekel senkit. (Hozzáteszem, mindenkinek nagyon rossz lett). Újraírhatta, kapott egy 3-ast. Beírta a tanár a 2 mellé. A 2-est nem is lett volna joga beírni, de kit érdekel?! A tanár azt csinál, amit akar, a suliban ő a főnök, jobb, ha ezt tanítod a gyereknek,mert különben visszabeszél majd, és még több baja lesz.

Én is totál kiakadtam, az év végi négyes lett volna a cél, hát az már tuti nem lesz így. Legközelebb nem kell javítót írni. Ezek után már én is csak azt tudtam mondani, hogy vedd be a lesz.arom kapszulát, gyerekem.

2019. ápr. 22. 14:21
 24/29 A kérdező kommentje:
Nem írta meg végül az enyém, de jól is tette, mert akik írtak, mind rontottak az amúgy is rosszon.... Szal, már én is sokszor leszarmozok... talán jobban járunk 😊
2019. ápr. 22. 16:56
 25/29 anonim ***** válasza:
51%

Ne szivd mellre, de szerintem fekudjetek ra a szovegertesre. Ahogy egy korabbi valaszolo is irta. En soha nem tanultam, amikor sulis voltam csak temazarora. 4,5 folott volt az atlagom altalanosban mindig, gimiben 4 folott. Lediplomaztam, van nyelvizsgam, jo allasom. (Mellesleg ahol rengeteget kell szamolnom) Az mar felnottkent derult ki, hogy amugy meg meg diszkalkuliam is van. Amikor diak voltam, anyam erre csa azt mondta, hogy jovan lanyom, hulye vagy matekbol, nem baj. A tanar meg hogy nem figyelek elegge (rendszeresen ki volt borulva, hogy ertem a feladatot, jo a levezetes, de az eredmeny helyere nem jo szamot irtam). Ennek ellenere a negyest majdnem mindig osszekapartam, felevkor meg ev vegen.

Es szerintem mindezt amugy ket dolognak koszonhetem: kiemelkedoen jo szovegertes (ami miatt otthon mar nem kellett tanulnom, mert a logikai osszefuggesek alapjan atolvastam egyszer az anyagot es pipa, max evszamokat kellett csak tanulnom torire) es ha rossz jegyet kaptam annyi volt a reakcio otthon, hogy nem baj, majd kijavitod. Meg nekem anyukam mindig azt mondta, dontsem el, melyik tantargyak erdekelnek, azokbol legyen meg az otos, a tobbibol meg a harmas. Ez valahogy olyan motivaciot biztositott hogy vegul mindennol jo lettem.

2019. máj. 4. 12:42
 26/29 anonim ***** válasza:
51%

Attol mert valaki nem tudja vagy nem fekszik neki a Kotelezo anyag, attol meg nem feltetlen hulye!

Sot, ha nem konformista mint akit amugy elvarna az iskola pont az aki kulonlegesen tehetseges lehet valamiben, pont a kreativ emberek nonkonformistak pl. A kreativitas pedig feltetelez intelligenciat is.

Attol nem lesz okos valaki mert be tud magolni dolgokat, vagy mert epp megy neki a suli valamiert. Vagy lehet hogy okos de lehet hogy korlatolt.

A kulonlegesen okos sot zsenialis emberek pont hogy nem voltak kitunok az iskolaban. Sot... Nah vajon miert?

Jelen korban az On es Enertekelese pont az iskolai teljesitmenyetol fugg. Abban hatarozza meg magat. Szoval ha te a “csodaszuper” iskolai rendszert es tanitast veszed alapul ami nagy hiba.. akkor o benne (ami valoszinuleg megtortent mar ilyen hozzaallassal) kialakul hogy o buta es gyenge az iskolaban. Keptelen megfelelo teljesitmenyre. Nah ezzel mondjuk orokre elvagod azt hogy valaha sikeresnek erezze magat vagy legyen kedve tanulni vagy bizonyitani vagy hajtani. Utobbit pedig nem azert mert akkor anyam hiszterias rohamot kap hanem MAGERT!

Ezzel igencsak megalapozod a jovobeni tanulasat is elegge negativ iranyba.

2019. máj. 4. 15:26
 27/29 anonim ***** válasza:

Ez a magyar oktatás..Illetve elnézést annak a néhány ritka kivételes tanárnak, aki merészeli emberszámba venni a gyermeket, nem kivételezik egy tanulóval sem és tényleg a teljesítménynek megfelelően értékel, 100 tanárból 1 ilyen létezik.

Nos, nekem is meggyűlt a bajom annak idején (még alt, iskola alsó osztályában) valamelyik vén skrupulussal és társával, akik nem építették, inkább rombolták a gyerek önbizalmát és képességeit.

Voltak bennmaradós feladatlapok, amiket időnként azért hazahozhatott a gyerek.Ezeknek afeladatlapoknak ahátulján volt egy osztályzó , ellenőrző táblázat .Annak alapján a gyermekem ötösre töltötte ki őket, ennek ellenére, rendre hármasok éktelenkedtek minden munkája felett, teljesen ellent mondva a táblázatnak, amit a tanárok saját kedvükre szépen átírtak.

Bementem balhézni, mire megmagyarázták, hogy ez azért van, mert gyengének ítélték a tankönyvkíró (tanát) által alkotott táblázatot és nehogy már megtévessze a gyermekeket, hogy tényleg jól tudják az anyagot(!!!!)

Eme "jó" tanárok egyszer az én gyermekemet is elküldték írásvizsgálatra a nevelési tanácsadóba, valami mondva csinált indokkal (kezdettől pikkeltek ránk, mivel a gyermekem már 4 évesen szépen tudott írni, olvasni),na majd ők megmutatják, hogy mégsem tud...Nevelési tanácsadóban felháborodva kérdezték tőlünk, ki küldött minket oda és miért?!Mert ennek a gyereknek semmi baj az írásával.Mondom:Én tudom...

Hát, meg kellett küzdenünk nekünk is pár "furcsa" tanárral, de mégis a lényeg, a lányom most 24 éves, jó képességű, szorgalmas, okos, vezetői pozicióban van.

2019. máj. 4. 17:07
 28/29 anonim ***** válasza:
95%
gy látszik, már az iskolában felkészítik rá agyereket, hogy hiába teszi ki a lelkét is, nem lesz semmi elég! Ez megy a munkahelyeken is, nehogy váratlanul érje...
2019. máj. 4. 17:09
 29/29 A kérdező kommentje:
Sajna, egyre jobban szembesülünk, hogy nincs ennél a tanár magyarázás. Az én dolgom a megmagyarázott anyag gyakoroltatása lenne 😕
2019. máj. 4. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!