Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Menten felrobbanok! Egy...

Menten felrobbanok! Egy csomót tanult a gyermek és tudta is és közepest kapott?

Figyelt kérdés
Teljesen kikészültem én is meg ő is... Javítót meg nem mer írni.
2019. ápr. 8. 20:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
82%
elmebeteg anya mellett kell tanulnia, aki utálja az egészet, nyüstölöd bele a teljesítménykényszert és a tanár a hülye.
2019. ápr. 8. 21:34
 12/29 A kérdező kommentje:
Tudom-tudom, bánt is, hogy úgy leszúrtam, de most tényleg bele adtunk mindent😭
2019. ápr. 8. 21:43
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
Ezért feleslegea volt leszúrnod...
2019. ápr. 8. 21:44
 14/29 anonim ***** válasza:
97%

Mi az, hogy beleadtunk mindent??

A gyereked jár iskolába, nem te. Ő ír dolgozatot, nem ti együtt! Van Ő és vagy Te. Két külön ember.

Ne éld bele magad az ő életébe, mert ez nagyon zavaró! Adj tanácsot, segítsd, de nem te vagy a tanuló, hanem ő!

2019. ápr. 8. 22:00
 15/29 anonim ***** válasza:
95%
Hany eves a gyereked?
2019. ápr. 8. 22:49
 16/29 A kérdező kommentje:
10
2019. ápr. 8. 22:53
 17/29 anonim ***** válasza:
83%
Miért lett hármas? Mit nem tudott? Azért egy negyedikes gyereknél még nem tragédia egy évközi rosszabb jegy. Beszéld meg vele a hibát és ennyi, de ne hisztizz és ne készülj ki, mert ezzel csak bestresszeled.
2019. ápr. 9. 00:21
 18/29 anonim ***** válasza:
98%

Értem miről írsz kérdező. A legjobb barátnőm fia és a lányom osztálytársak. A lányom figyelmes, eszes gyerek,jó szövegértéssel, neki nem kell magolnia, ha máshogy teszik fel a kérdést mint a tankönyvben sem fognak ki rajta.Sosem tanulok vele, 4-est, 5-öst hoz.

A barátnőm fia a legtalpraesettebb gyerek a hétköznapokban, de olyan szövegértési baja van, hogy csak szó szerinti kérdésre tudja visszaadni a tananyagot,de azt is csak úgy, mintha lenyelte volna a könyvet. Ha egy picit másképp van megfogalmazva összezavarodik és elrontja a dolgozatot. Iszonyú sokat tanul vele az anyukája. Hordja haza a 2-3-ast, ha nagy szerencséje van egy-egy 4-est. Nem veszekszik vele, sosem szidja neki a tanárt meg az oktatási rendszert, nem akarja felbíztatni a fiát. Viszont meg van győződve róla hogy a suliban nem arra kíváncsiak mit tud egy gyerek, hanem mit nem tud.

Szerintem ne szívd ennyire mellre.

2019. ápr. 9. 06:15
 19/29 anonim ***** válasza:
52%

80% a hármas, ez egy 10 pontos dolgozatnál-8 pont (csak mondom egyetemen, orvosin ez még simán ötös), 20 pontos dolgozatnál 16 pont. Nagyon könnyű hármast kapni.

Az én gyerekem egyszer, egy nehéz matekfeladatnál, egyetlen egy hibát ejtett, de mivel azzal számolt tovább, máris közepes lett, kérdeztem tanító nőtől, nem szégyelled magad, és nem érzed gyalázatosnak, azt mondta, de, de 80% az 80%, ettől még ötöst fog kapni évvégén a gyerek.

De angol dolgozatban is volt 10 időpontot kellett leírni angolul, egy hibája volt a fiFteen-t, fiveteen-nak írta és 4-es lett, mert így már csak 90% lett.

Én nem tanulok vele, tökéletes eredményt úgysem tud produkálni mert valami mindig becsúszik-meg nem is akarom a tökéletességre tanítani, ha az egy hiba vagy kettő meg 4-es, 3-as, akkor arra kár energiát feccölni. Mert utána csalódás. Így tamulás nélkül a 3-as, 4-es nagyon nagy eredmény.

2019. ápr. 9. 09:34
 20/29 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, én megértelek. Hasonló helyzetben vagyok, mindezt úgy, hogy egyúttal tanár is vagyok középiskolában. És igen, néha fennakad a szemem attól, hogy mi van a könyvben, mi van a füzetben, végül mi van a dolgozatban. A gyereket soha nem szoktam leszidni, de igen, segítenem kell neki több tantárgyban is. (Ő már felős). De az is tény, hogy sokszor más körülmények között nem úgy tudja visszaadni a tananyagot a gyerek. Az iskolában ott a stressz is, az is, hogy esetleg másként kérdezik, mint otthon, az is, hogy nem gyakoroltak típusfeladatokat, így neked sem volt esélyed sem hasonló típusú dolgokat kérdezni. Szóval összetett a kérdés, de tény, hogy a pedagógusoknak oda kellene figyelni arra, hogy hogyan értékeli a gyereke. Szerencse, hogy van javítási lehetőség, bár az, hogy nem mer írni azt jelenti, hogy ha az is rosszul sikerül, bekerül a naplóba. Nincs más megoldás, tovább kell tanulni, gyakorolni vele, fokozatosan rávezetni az önálló tanulásra, illetve kitapasztalni, hogy melyik tanár milyen típusú kérdéseket, feladatokat szokott feladni. Egyébként simán van olyan, hogy egy gyerek "beérik". Pár évig szétszórt, nem koncentrál eléggé, később összeszedi magát.
2019. ápr. 10. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!