Menten felrobbanok! Egy csomót tanult a gyermek és tudta is és közepest kapott?
Mi az, hogy beleadtunk mindent??
A gyereked jár iskolába, nem te. Ő ír dolgozatot, nem ti együtt! Van Ő és vagy Te. Két külön ember.
Ne éld bele magad az ő életébe, mert ez nagyon zavaró! Adj tanácsot, segítsd, de nem te vagy a tanuló, hanem ő!
Értem miről írsz kérdező. A legjobb barátnőm fia és a lányom osztálytársak. A lányom figyelmes, eszes gyerek,jó szövegértéssel, neki nem kell magolnia, ha máshogy teszik fel a kérdést mint a tankönyvben sem fognak ki rajta.Sosem tanulok vele, 4-est, 5-öst hoz.
A barátnőm fia a legtalpraesettebb gyerek a hétköznapokban, de olyan szövegértési baja van, hogy csak szó szerinti kérdésre tudja visszaadni a tananyagot,de azt is csak úgy, mintha lenyelte volna a könyvet. Ha egy picit másképp van megfogalmazva összezavarodik és elrontja a dolgozatot. Iszonyú sokat tanul vele az anyukája. Hordja haza a 2-3-ast, ha nagy szerencséje van egy-egy 4-est. Nem veszekszik vele, sosem szidja neki a tanárt meg az oktatási rendszert, nem akarja felbíztatni a fiát. Viszont meg van győződve róla hogy a suliban nem arra kíváncsiak mit tud egy gyerek, hanem mit nem tud.
Szerintem ne szívd ennyire mellre.
80% a hármas, ez egy 10 pontos dolgozatnál-8 pont (csak mondom egyetemen, orvosin ez még simán ötös), 20 pontos dolgozatnál 16 pont. Nagyon könnyű hármast kapni.
Az én gyerekem egyszer, egy nehéz matekfeladatnál, egyetlen egy hibát ejtett, de mivel azzal számolt tovább, máris közepes lett, kérdeztem tanító nőtől, nem szégyelled magad, és nem érzed gyalázatosnak, azt mondta, de, de 80% az 80%, ettől még ötöst fog kapni évvégén a gyerek.
De angol dolgozatban is volt 10 időpontot kellett leírni angolul, egy hibája volt a fiFteen-t, fiveteen-nak írta és 4-es lett, mert így már csak 90% lett.
Én nem tanulok vele, tökéletes eredményt úgysem tud produkálni mert valami mindig becsúszik-meg nem is akarom a tökéletességre tanítani, ha az egy hiba vagy kettő meg 4-es, 3-as, akkor arra kár energiát feccölni. Mert utána csalódás. Így tamulás nélkül a 3-as, 4-es nagyon nagy eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!