Lehet én vagyok lemaradva, de az általános jelenség, hogy alsós, negyedikes gyerekek "együttjárnak"?
Az elsős kislányom meséli, hogy van egy negyedikes, szóval 10 éves "pár", akik együttjárnak. Ölelgetik egymást, simogatják, kézenfogva sétálnak, a kislány a fiú ölébe ül?!?!?
Ti hallottatok hasonló sztorit? Szerintetek ez alsóban normális jelenség?
Nálunk már az oviban is volt ilyen, általános alsóban pedig már több "pár" is. Ne aggódj, ilyen korban még nem gondolják komolyan, csak utánozzák a felnőtteket, mint minden másban, és próbálgatják magukat. Ez egyfajta papás-mamás játék.
Akkor lehet belőle probléma, ha van nagyobb testvér, vagy idősebb ismerős, akinek a kapcsolata már komolyabb, és őt próbálja követni, ezért szeretné például, ha az ő "párja" is ott aludhatna. Kisiskolás korig ezzel sincs semmi gond, 12-13 éves kortól viszont már nagyon oda kell figyelni.
Nem minden gyereket érdekel ez a téma. Van aki focizik, van aki olvasni szeret, más meg együtt járósat játszik. Ez nem újkeletű dolog. Beszélgessetek róla sokat, és állj hozzá nyíltan, hogy ha vele történik ilyesmi, el merje mesélni.
Nekem is volt 4.-ben “pasim”. Mindig együtt játszottunk a napköziben, meg együtt hintáztunk a játszón. Jó emlékként maradt meg, nagyon szerettem vele tölteni az időmet.
Mindemellett 9.-es koromban csókolóztam először, majd 16 évesen megismertem a nagy Őt és 22 évesen hozzámentem.
Semmit nem jelent a negyedikes járás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!