A következő esetekben kezdeményezhetem én a tegeződést a tanítókkal?
Alapvetően azt gondolom, hogy a pedagógus dolga eldönteni, tegeződik vagy magázódik-e a szülőkkel, a gyerekeim iskolájában túlnyomórészt a magázódás a szokás. Viszont két esetben nem tudom eldönteni.
1. A fiam egyik tanítójának (nem az osztályfőnök) a gyereke a lányom osztálytársa. Nem találkoztam még a hölggyel, ha a lanyok ügyében beszélnénk, mondjuk átmennének egymáshoz, értelemszerűen tegeződnénk, de mi van, ha előbb a fiammal kapcsolatban beszélek vele? Elég ritka vezetéknevünk van, valószínűleg rájött már ő is a helyzetre.
2. Napközis tanïtónő, ügyeletben szokott lenni, amikor megyek a gyerekekért. Sok éve együtt jártunk a játszótérre, beszélgettünk párszor.
Ezekben az esetekben mi a helyes köszönés? Sem bunkó, sem modoros nem szeretnék lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!