Hogyha valaki Nagy Árpádné néven mutatkozik be, és végig mindenhol így szerepel, ám tegeződést ajánl, akkor egy levélben hogy szólítom, hogy szép legyen?
Például:
Kedves Árpádné,
örülök, hogy épségben hazaértél...
Köszönöm!
E-mailt kell írnom neki, és mivel így mutatkozott be, és mindenhol így szerepel ezt kellene használnom, csak olyan furi, főleg, hogy tegeződést kért.
Na mindegy, így lesz!
Köszönöm!
Soha eszembe nem jutna olyat írni, hogy "Kedves Árpádné". Ilyet csak automatikusan generált reklám e-maileknél láttam, ahol amit megadsz keresztnévként (vagy ami utolsó szóként szerepel a nevedben), azon fog szólítani az automatikusan generált spam.
Kedves Hölgyem! Kedves Asszonyom! - én ezeket írnám. Vagy teljes néven: Kedves Nagy Árpádné!
Előző: "azon fog szólítani az automatikusan generált spam", miért lenne spam? Normál hírlevélben is ez van, amire te magad iratkozol fel.
A kérdéshez: aki ennyire kapca, hogy a férjhez menéssel együtt az identitását is elveszi, és "Árpádné" lesz, az nagyon gáz.
Nem szoktak sehol, főleg levélben "Árpádné"-nek szólítani senkit. Ha hivatalos levél, akkor Tisztelt Asszonyom / Hölgyem, Tisztelt Kovács Árpádné, én az üzleti levelekben, e-mailekben igyekszem kiszűrni a keresztnevét az e-mail címből, ha lehetséges, ill. ha élőben ismered, akkor azé' mégiscsak megkérdezheted, hogy mi a keresztneve a szerencsétlennek.
Ha meg tegezőviszonyban vagytok, akkor Szia!, és ennyi.
Kedves Hölgyem! Kedves Asszonyom!
A levélben beleírhatod, hogy a továbbiakban hogyan szólíthatod.
Nem tudom, hogy milyen jellegű levél, de ha valami munka kapcsán, akkor írhatod a foglalkozását is: Kedves Doktornő! Kedves Tanárnő! Kedves Titkárnő! stb...
Köszönöm a válaszokat!
Az volt a baj, hogy Hölgyemnek nem mondhattam, mivel tegeződést kért, de előzőleg Xné néven mutatkozott be, és mindenhol így szerepelt a neve.
De végül megoldottam, kinyomoztam a keresztnevét :D
Ha tegeződés akkor: Szia!
A végére írd oda a keresztnevedet és remélhetőleg ő is fog válaszolni.
"Szervusz!
Nagyon örültem a megismerkedésünknek és megtisztelsz, hogy felajánlottad a tegeződést. Megkérdezhetem, hogy szólíthatlak?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!