Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsős gyermekemről az az...

Elsős gyermekemről az az értékelés érkezett, hogy lassú. Mivel tudnám gyorsítani? Mindig lassú volt, viszont lelkiismeretes nagyon. Ezért kapott gyengébb érdemjegyet, mert lassú.

Figyelt kérdés

köszönöm, ha tudnátok tippeket adni. Okos, nagyon kis művészlélek, de hát nem lehet mindenki egyforma tempójú.

A házit mindig készre csinálja a napköziben. Bármit kérek tőle, leül és elolvassuk. Nem lehet egy szavam sem tényleg, egy kbsztt szavam sem, komolyan mondom. És most kaptam, hogy lassú, ezért kapott gyengébb érdemjegyet.

És most a sok itthoni szorgalma ellenére álljak elé, hogy te legyél már gyorsabb. Hát mennyire lenne motviáló ez tőlem?

:(

2018. okt. 10. 21:55
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
köszönöm
2018. okt. 11. 08:59
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Az anyai szív ilyen ;)

Tudom, mert küzdöttem vele. 8 kemény hónapunk (és a tanítónéninek is 8 hónap kemény munka) volt, mire a gyerekem végre kezdte jól érezni magát az osztályban. A legelső héten letisztáztam a tanítónénivel, hogy vannak gondjaink, fenntartásaink az osztállyal kapcsolatban. Sokat lendített a hozzáállásán az őszinteség. Szenvedhettünk is volna, de így könnyebb volt.

2018. okt. 11. 09:00
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Átérzem a gondodat, az én fiam is hasonló típus. Jól írták előttem, menj, beszélj a tanítónőnek, mondd el őszintén a dolgokat, akkor van esélyed a változásra.

Azzal tudlak biztatni, hogy ez „lassúság” azért idővel változik, a fiam pl. a 6.-os felvételit simán és tök jól megírta, pedig több másik, egyébként „normális tempójú” társa elvérzett, nem tudták időben befejezni a feladatsort.

„Aki alsóban tanít, senki nem emberevő, még jól is kijöhettek belőle!”

Ezzel sajnos vitatkoznom kell, nekünk iskolát kellett váltanunk, mert kifejezetten rosszindulatúak voltak a tanítónők (az osztály harmada így tett, mielőtt azt mondanátok, hogy hisztis anyuka vagyok :)). Nos, náluk nem jött be az őszinteség, mert mint kiderült, semmilyen „eltérést” nem toleráltak a gyerekek esetében.

2018. okt. 11. 13:40
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Bocs... akkor azt mondom, normál esetben nem szabadna emberevőnek lennie. De ez is csak akkor derül ki, ha anyuka őszintén a pedagógus elé áll. Anyuka fenntartása a gyerek félelmei olyan dolgok, amikről tudnia kell a pedagógusnak. Aztán ha már tudja, de még mindig egy őstulok, akkor igen, lehet gondolkodni a váltáson (mondjuk figyelembe venném azt is, hogy mennyi ideig fogja tanítani és a későbbi tanítók milyenek)
2018. okt. 11. 13:45
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Persze, értem, hogy biztatásképp írtad a kérdezőnek, és azt is elhiszem (és nagyon remélem), hogy inkább a mi rossz tapasztalatunk a kivételes. :)

Sok év távlatából és saját tapasztalat alapján azt gondolom, alsóban mindennél fontosabb, hogy elfogadják a gyereket. Pláne, ha érzékeny típus. Különben taníthatja bármilyen jó matektanár, nem sok eredménye lesz…

2018. okt. 11. 13:50
 26/32 A kérdező kommentje:

köszönöm, nagyon kedvesek vagytok, hát képzelhetitek, egész éjjel nem aludtam. De beszéltem a férjemmel és fogadóórát fogunk kérni jövőhétre vagy az utánra, mert ő most dolgozik valami projekten és nem ér rá előbb, viszont ott szeretne lenni a beszélgetésen.

remélem lesz késő a 2 hét

2018. okt. 11. 15:04
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ősznte legyek, nem várnék.

2 hét a gyereknek úgy, hogy fél a tanítónénitől, maga a pokol.

Csak fogadóórán lehet vele kommunikálni? Én bármikor odamennék a miénkhez délután azzal, hogy szeretnék vele beszélni, azonnal megoldanánk ott helyben. Volt rá többször példa.

2018. okt. 11. 15:12
 28/32 A kérdező kommentje:
Hú, igazad van. Valahogy elintézem. Igen, beszélek a férjemmel is.
2018. okt. 11. 15:51
 29/32 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy offolok.

„Én bármikor odamennék a miénkhez délután azzal, hogy szeretnék vele beszélni, azonnal megoldanánk ott helyben. Volt rá többször példa.”

Ebből is látszik, micsoda különbségek vannak iskolák és tanítók között! A fiam régi sulijában 1. évfolyam 3. hetétől kizárólag pénteken mehettek fel a szülők a termekhez. A portás Kerberoszként őrizte e rendet. Akkor se nagyon álltak szóba az emberrel a tanítónők, telefonon kellett fogadóórát kérni – amit a folyosón tartottak meg (ricsajban, a rohangáló gyerekek között). :)

2018. okt. 12. 12:42
 30/32 anonim ***** válasza:
szerintem elég baj az ilyen, mert azt jelenti, hogy nem partnerként kezeli a szülőt a pedagógus. pedig mindenképpen úgy kellene. Mi tegnap is beszéltünk, mert a gyerek mondott valami félinfót a mai egyik óráról, hogy mi lesz akkor, muszáj volt tudnom, hogy készüljünk.
2018. okt. 12. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!