Ti is fel lennétek háborodva? Ez igy van rendjén? Többi
lent
11/22 A kérdező kommentje:
Nyilván nem tudta hogy ezzel nagyon rosszat mond,azt tudta hogy nem szabad négernek hívni,ahogy a ci**nyozni sem szabad,de ezt akkor sem érdemelte.Első osztálytól kezdve csufolják,lökdösik,elég nagyok voltak a fogai elől amit mára szépen helyre hozott a fogszabalyzo.A foga miatt csufolják minden nap,bántják is,de legtöbbször próbáltam vele megértetni hogy sajnos a gyerekek gonoszak,neki kell magát megvédenie,nem lehetek ott mindig.Megértette és régóta meg sem hallja ha emiatt bántják,viszont ha megütik,ellökik próbálja magát megvédeni.Hiába mentem be az iskolába,hiába beszéltem a szülőkkel is,ugyanazok a fiúk bánjták már hobbi szinten.
Feljelentést teszek mostmár ezzel a tanárok is tul lőttek a célon,ha az elmaradt házifeladat miatt beírás jár,emiatt minimum igazgatói.De ők semmit nem tesznek,a lányom nem akar többet abba a suliba járni,amit meg is értek
Ja igen, tudd, hogy az iskolák a rasszizmust kb. súlyosabb bűnnek tekintik mint a tanulók verekedését. Ezért a gyerekedet vették bűnbaknak. Meg hát nem tudhatjuk ki kezdte, a másik felet nem hallottuk, s így nem lehet ítélkezni.
2018. febr. 17. 10:19
13/22 A kérdező kommentje:
Mi nem vagyunk rasszisták,annyira nem hogy a nagyobb lányomnak is és a kicsinek is afro kislány a barátnője,szóval ez itt nem talált be.És de igen igy hangzott el mert a lányom nem szokott sértegetni senkit,maximum vissza vág!
Sajnos most rossz visszavágást választott, amivel viszont a tanároknál "betalált".
Amúgy ha első óta bántják, nem értem mit keres még ott...már rég elvittem volna!
2018. febr. 17. 10:32
15/22 A kérdező kommentje:
Mi külföldön élünk,itt nem az iskola dönt arrol hogy átveszik.Most megpróbálom átiratni máshova,ezt az indokot talán már el fogadják.
16/22 A kérdező kommentje:
És az nem számít rasszizmusnak hogy -idézem- : a magyarok cigányok,te is az vagy " ? Csak mert ilyen és ehez hasonló kijelentésekkel is bombázzák a lányomat de még egyszer sem lett számon kèrve egy gyerek sem emiatt....a barna "jelző" használata közel sem olyan sértő mint amiket használnak itt egymásra néha,de tegyük fel hogy az,nagyon sértő, hagyni kell hogy hülyére verjék,falhoz vágják többször is? Eb-nek lehetett volna rossz vége is,és ha nem tesz senki semmit akkor lesz is,mert ha nincsenek korlátozva a gyerekek felbátorodnak,most sem sajnálják az öklüket használni
Hol élsz?
Mi Angliában, és itt nagyon szigorúak az erre vonatkozó törvények, ha egy gyerek rasszista megjegyzést tesz a másikra akkor kapásból elküldik az iskolából, és a szülők feljelentést tesznek akkor bizonyos kor fölött már bírósági ügy lesz belőle.
Úgyhogy nem tudom ti hol éltek, de tudd hogy a gyereked igen komoly dolgot követett el.
2018. febr. 17. 11:25
18/22 A kérdező kommentje:
Mi Németországban élünk,nem ismerem az erre vonatkozó szabályokat,de ha itt is igy van akkor az első leszek feljelentést tesz ezügyben.Nem gondolnám hogy egy 9 éves gyerektől elhangzott "te kis barna" kijelentés miatt bíróságra kellene mennünk bár állunk elébe ha mégis.Ettől csúnyábbakat is mondtak már rájuk és pont ezek a gyerekek bántják a lányomat is rendszeresen
Nezz utana, bar abbol kiindulva, hogy Nemetorszag mindenkit befogad ott is komoly torvenyek lehetnek ez ugyben.
2018. febr. 17. 12:25
20/22 A kérdező kommentje:
A dolog ezen része nem érdekel különösen,mert senki nem fog bíróság elé állítani egy 9éves gyereket emiatt,és minket sem igazán vonhatnak felelősségre mert nem lehetek ott mindig hogy kézzel be fogjam a száját nehogy valami sértőt mondjon,ugyanúgy ahogy a többiek kezét sem hátra kötni hogy ne verekedjenek.
Kapcsolódó kérdések: