Szülők, ti hogyan reagálnátok/reagáltok ha a 2. osztályos kisgyereketek folyamatosan 1-est hozna/hoz haza?
A második osztály az egy vicc, aki ott megbukik azzal vagy nagy baj van, vagy tényleg ott a tanárral van valami gond.
Én azért bemennék a helyedben az iskolába és megkérdezném a tanárt hogy ő szerinte mi a probléma, először beszéljen ő, aztán utána mondanám én neki a dolgot. Engem azért érdekelne hogy ezt egy második osztályos tanár mivel indokolja. Nyilván ő is tisztában van azzal hogy ha normálisan tanítana, és a számonkérés is normális lenne akkor nem kellene egyest szereznie a gyereknek főleg második osztályba ami annyira egyszerű hogy az hihetetlen.
Tudnál mutatni egy ilyen feladatot?
Rajzból egyes? Az hogy lehet? Készségtantárgyaknál általában csak a felszerelés hiánya vonzza maga után az elégtelent...
Nem tudom milyen iskola ez, de mi az első 4 osztályban az osztályfőnökön kívül csak az ének, meg a tesi tanárral találkoztunk. Vagy most nem úgy van, hogy az alaptárgyakat 1 ember tanítja?
Szerintem a szülő beszéljen az of vél, aztán a gyerekkel is, hogy mi a baj.
Haaat figyelj. Neked fontosabb a fozes vagy barmi. Nem iratnad masik iskolaba mert ez van 5 percre. Se a 18 eves testver, sem ti nem ertitek a masodikos anyagot.
Most ezek utan mit varsz attol szerencsetlen gyerektol?
A csaladban osszessegeben megvan amugy a 6 osztaly?
Ahogy itt elnézem a tananyagot, azért legalább a 18 évesnek értenie kéne.
Egyébként ha ilyen probléma van, irány a nevelési tanácsadó/pedagógiai szakszolgálat, mérjék fel a gyerek tanulási képességeit. Innen indulunk, mert elképzelhető, hogy komolyabb probléma van. Az eredmény alapján készítenek egy fejlesztési tervet, vagy adnak tanácsokat, esetleg járni kell majd a gyerekkel a megfelelő terápiára. Az iskolában meg tudják mondani, hol van az intézmény, kérjétek, hogy töltsenek ki a gyerekről egy vizsgálatkérő lapot, és kérjetek időpontot. Lehet, hogy ezt az évet megismétli a kicsi, de inkább így legyen, mint hogy folyamatosan lemaradjon a többiektől, mert nincsenek meg az alapok. Vegyétek komolyan, amit a tanácsadóban előírnak, együtt kell működni a tanárokkal is, el kell hordani fejlesztésre rendesen, ha szükséges lesz, ezt nem írhatja felül a főzés. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!