Mennyi idős korig kísérted a gyerekedet iskolába meg haza, és mikortól merted egyedül elengedni?
Én magamról tudom mondani. 4.-es koromig kocsival vittek, mert két busszal is kellett volna menni és hosszan gyalog Budapesten. 5-es koromtól egyedül mentem, de akkor már a húgomat is elengedték velem. Ez volt a 90-es években. Más gyerekek meg egyedül járt hasonló távolságból 2.-osan.
A fiam még kicsi, de sokat gondolkodtam, hogy vajon mikor engedném egyedül közlekedni és milyen távolságra. Manapság több az autó, kifinomultabb a bűnözés. Oké, hogy vannak okosórák, de azok se 100% biztosak.
Győr.most lesznek 5. Es 2.osztalyosok.
Reggel egyedul fognak jarni.delutan az 5.es szinten,mert o mar nem marad 4 ig.a 2.os viszont marad,igy erte megyek.nem engednem egyedul haza.
Igazabol forgalmas uton nem kell atmenni,de parkolon tobben is.es azok is epp annyira forgalmasak tudnak lenni.az iskola elotti parkoloban is sokszor ugy mennek az autok,hogy csak lesek.
5000 fős kisváros. Elsős volt most a fiam. A második félévben már egyedül járt haza délben. Gyalog 20 percre van a suli, ha ott vagyok, mert diktálom a tempót. :) Egyedül tovább tart neki.
Idén majd első félévben még reggel elviszem, aztán fokozatosan szokik majd az egyedül menéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!