Hány éves kortól menjen a gyerek egyedül haza a suliból? Pár buszmegálló, kevés séta, vidéki megyeszékhely?
Szerintem gyerek függő.
A fiam harmadikos, sok osztálytársa jár egyedül iskolába. DE én még nem látom érettnek erre (sokszor feledékeny, szétszórt még. Féltem a közlekedéstől, és vannak tájékozódásban is gondok. Merre, hol járunk. ilyesmi. Nem is tartom talpra esettnek annyira idegen közegben)
Pár év múlva már szeretném, ha egyedül járna. Szerintem biztonsággal már 5dikes korától járhat.
Mi egyébként Szegeden élünk.
Legnagyobb fiam 3. osztály elejétől járt haza, ő akkor 8,5 éves volt.
Később, mikor a legkisebb is iskolába került, együtt mentek reggel 4-en a busszal.
Kedves 4-es, akkor ezek szerint én nem vagyok "normális szülő", mert harmadiktól járt haza a gyerekem egyedül? Elég sok "nem normális" szülőt ismerek akkor!
A kérdésre válaszolva: gyerekfüggő, és nyilván sok múlik a környéken, a busz közönségén is.
Gyerekfüggő. A nevelt lányom hatodikos, tőlünk nincs messze a suli, de egy forgalmas úton kell átmenni. Tavaly még átkísértük az úton, mert hajlamos volt rá, hogy ne nézzen szét, meg előfordult, hogy az 500 méteres távon (egyenes járda) elkalandozott, és elkésett. Tavaly óta viszont sokat változott, már egyedül jár.
10 évig egyke gyerek volt, maximálisan kiszolgálták, körülugrálták, épp csak nem rágták meg helyette az ételt. Sajnos ez vezetett az önállótlanságához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!