Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan motiválsz, dicsérsz...

Hogyan motiválsz, dicsérsz egy alsós gyereket a tanulásban?

Figyelt kérdés

nagyon nem vagyok hive a pénznek,de a kisfiam annyira ügyesen számolgatja,rakosgatja,(egy nagyobb játékra gyűjt)

9 éves,-és ezzel nagyon lehet rá hatni.pár száz ft-ról van szó,és csak 95% felett.

tudom,hogy magától kellene tanulni,meg a siker legyen az örömforrás,de mások hogyan motiválnak?

köszönöm

2017. jan. 18. 12:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Minden honapban kap egy legot, ha otosoket szerez, gyakorol itthon is.
2017. jan. 18. 12:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekünk ez pár éve nagyon bejött.

Ötösért 200

Négyesért 100

Hármasért 0

Kettesért ő fizet 100-at

Egyesért 200-at.

Mára már kinőtt ebbőől

2017. jan. 18. 12:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Csak utána nézhet mesét vagy játszhat, ha kész a leckéje :) Esetleg néha gumicukor, ha valami nagyon unalmas íráslecke van. De még csak elsős.

(Egyébként én is olvastam valami olyasmit, hogy jutalomért egy darabig lelkesebb az ember, de a tanulás, felfedezés, verseny örömére, a kötelezőn túli teljesítményre való vágyra pont ellenkezőleg hat. Gyanítom, hogy az utópisztikus megoldás erre a jóval érdekesebb feladatok lehetnének.)

2017. jan. 18. 12:43
 4/5 anonim ***** válasza:
elsős lányunk van, heti három piros pont kell ahhoz, hogy szombaton mehessen lovagolni. pénzt csak olyan házimunkáért szokott kapni, amit nem várnánk el tőle - 100-500Ft-ig, mondjuk havonta kétszer. ő is gyűjti. szerintem nem lesz ezzel gond, idővel úgyis alakulnak - most már az osztályban is megvan a versenyszellem, ma pl ő lett az első számolásból,(ki tudja hamarabb megmondani, mennyi 3+6...). azért készült rá sokat, mert első akart lenni. szóval majd megjön az öröm is, kell egy kis külső motiváció :)
2017. jan. 18. 13:44
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,kicsit megnyugodtam
2017. jan. 18. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!