Mennyi idő alatt tud megtanulni alapszinten magyarul egy 15 éves fiú, ha magyar iskolába jár és heti háromszor anyanyelvi nyelvtanár segíti a tanulásban?
Figyelj,minden nyelv könnyű,ha a közzöség is azt a fajta nyelvet használja a végén megtanulja apámnak 1-ik barátja is így tanult meg magyarul és németül is szóval megtanulja 1-2 a magyar nyelvet ;)
Ui:nálunk van 1 kínai bolt abban is kínai eladók akik szintén könnyen megtanulták a magyar nyelvet! :)
Hát nem 3 hónap. Egy év már reálisabb, de ez attól is függ, mekkora a különbség a saját anyanyelve és a megtanulando nyelv között. Az Ázsiai nyelvek Igen távol állnak a magyartol, mind kiejtesben, mind nyelvtanilag, így egy év alatt egy nagyon alap szókincs várható el. Ezzel messzire nem jut, hiszen a nyelvtani rendszert még nem fogja érteni, max bemagol pár mondatot és megért pár szót a válaszból.
Amúgy a mutogatás és nem beszeles nem feltétlenül jelenti azt, hogy semmit se tud. Ebben a korban már működik a nyelvi gátlás, az is lehet, hogy csak aggódik, rosszul mondaná, inkább meg se szólal.
hát aki azt írja hogy pár hónap szerintem még nem hiszem hogy találkozott valaha idegen nyelvvel :D
Szerintem kb 2 év, a nagyon minimum, ahhoz hogy a hétköznapi életben nagyjából megértesse magát.
Az viszont nagyon nem mindegy hogy önszántából mennyit foglalkozik az ember vele, és hogy ő valójában mennyire akarja megtanulni.
Én külföldön jöttem rá hogy milyen sokat számít hogy magadtól utána nézel-e a dolgoknak. Mert mondják hogy ragad a nyelv, persze, de azért tenni is kell, akarni, és érdeklődőnek lenni. Amikor nem éreztem jól magam akkor például a nyelvet is megutáltam, nem szeretettem beszélni.
Szóval lehet hogy ilyen dolgok állnak a háttérben.
Bár nem értem hogy magyar iskolába hogy járhat ha nem tud magyarul. Minden esetre próbálj meg neki segíteni, magyarázni, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!