Kamasz fiamnak, hogy segítsek a tanulásban?
6.-os fiam nagyon nehezen tanul.Nem az esze miatt,hanem,mert lusta+ gyógyszert szed.
A gyógyszer lelassítja,és e mellett nagyon lusta is.Magántanárra nincs pénzünk.Mit tanácsoltok?
Mire szed gyógyszert? Az orvossal meg kéne beszélni, hogy nem lehetne-e csökkenteni az adagot.
A rendszerességet kellene megszokni, mindennap persze pihenés után ugyanabban az időben mondjuk másfél-két órára leülni vele, és először még közösen átvenni a leckét. Később persze egyre inkább kilépni a képből, de az nem ebben a tanévben lesz.
Azt kellene megértenie, hogy munka nélkül nincs fizetés, nincs élelem, megélhetés; tanulás nélkül nincs munka, tehát a kör bezárul.
De az sem mindegy, hogy a tudásának megfelelően milyen munkát - értem itt, milyen bérezésű munkát - talál.
Manapság a multimédia elhiteti főleg a gyerekekkel, hogy minden olyan egyszerű, minden könnyen elérhető, ezért gyerekként el is várnak mindent. Meg kell tapasztalniuk a nehézségeket.
Esetleg lehetne képernyőkorlátozást is beütemezni a jegyek függvényében, vagy oda kéne tenni az életkorának megfelelő munka végzésére - nem kényelmes pihenés után, hanem azonnal iskola után. Így esetleg értékelni tudja majd, amit érte tesztek, aztán hátha rádöbben, hogy az az ő dolga, munkája, hogy tanuljon.
Mindenkinek van dolga a világon: a felnőtté az anyagiak megteremtése, a gyereké, hogy megtanuljon mindent, ami majd őt is hozzásegíti a megélhetéshez.
Az első két válaszolónak köszönöm a választ.
Én már mindent kipróbáltam.Számítógéphez egyáltalán nem engedem,tévé csak este.Beszélgetések tömkelege történt már.A gyógyszerét nem lehet csökkenteni,epilepsziás.
Kedves 3. Téged is így neveltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!