Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsős gyermeked hol tart az...

Elsős gyermeked hol tart az olvasás tanulásban? Hány betűt tud? Az enyém 8 betűnél tart és összeolvasásnál. Mindenhol ennyire rohannak?

Figyelt kérdés
2015. szept. 29. 05:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom harmadikos, nagyjából annyit tudott elsősként most, mint a tied. Az a követelmény hogy karácsonyra már olvasniuk kell. Meg fogod látni, hogy egyre nagyobb a követelmény. Szerintem nagy terhet raknak a gyerekekre és sok minden felesleges. Az egész oktatási rendszer rossz.

De ez az én véleményem.

2015. szept. 29. 06:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk csak hivokepek vannak, semmit sem olvastak ossze. Nem is banom, bar az enyem reg olvas mar, es unatkozik, de a legtobb elsos javara szolgal, h nem rohannak. Irassal hol tartanak? A gyerekem a hullamvonalat irta tegnap, a masik osztalyok a forditott csesze betunel tartanak.
2015. szept. 29. 06:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Rohanás, mihez képest?

83-ba voltam elsős, az Olvasni tanulok volt a tankönyv (Éva, Balázs, Gubanc...).

Megvan az elsős cuccaim jó része. A téli szünet előtti utolsó órán fél oldalas szöveget olvastunk és csináltuk meg a feladatokat. ( karácsonyfát díszítettünk rajzon). A téli szünetre házi a Török és a tehenek volt, ezzel kezdődött a következő kötete az olvasókönyvnek.

Szóval nem most rohannak, a tempó korábban is ez volt.

2015. szept. 29. 07:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
83-ban, bocs.
2015. szept. 29. 07:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk, úgy tudom, hogy a 4. betűnél jár az osztály. De decemberre azt hiszem itt is megtanulnak olvasni, legalábbis 2 éve és 4 éve is így volt, nagyobbjaim akkor voltak elsősök és ők is így haladnak.

Azért írtam, hogy úgy tudom, mert a legkisebb lányom elsős, de már nagycsoportban tudott olvasni, amíg a többiek olvasni tanulnak, addig ő más feladatot. Ezzel nem dicsekedni akarok, nem én tanítottam meg, hanem a nagyobb tesói, mondván csak akkor tud velük iskolásat játszani! :-) Egyáltalán nem örültem neki, aggódtam, hogy mi lesz így az iskolákban, még most is aggaszt, hogy nem e lesz ebből később hátránya, hogy nem az osztállyal halad!

2015. szept. 29. 07:42
 6/11 anonim ***** válasza:
nálunk még nem kezdték el a betüket.
2015. szept. 29. 08:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sem kezdték még el a betűk tanulását, a héten kezdenek.

Írásban ők is a csészevonalat rajzolják éppen.

Nem tud olvasni egyáltalán, úgy mentünk suliba, csak a nevének a betűit ismeri.

2015. szept. 29. 10:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk se kezdték még el a betűket.
2015. szept. 29. 10:29
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen betűt sem tudnak még.
2015. szept. 29. 18:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém tavaly volt elsős, még nem olvastak szeptember végén egyáltalán. Októberben kezdték az első betűket tanulni, addig csak íráselemek voltak.

Most másodikos, és nagyon szépen olvas. Én örülök, hogy nem rohantak. Igaz, náluk szerencsére nem is volt ez a "karácsonyra olvasni kell, különben összedől a világ" nevezetű görcs. Egyébként nem általános követelmény, csak sok tanító még mindig ezt tűzi ki célul, pedig igazából tök felesleges.

2015. szept. 29. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!