Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tanítónők, mit kellene tenni,...

Tanítónők, mit kellene tenni, ha egy alsós gyerek olvas órán?

Figyelt kérdés
Mit kellene nekem tennem szülőként, azon kívül, hogy elmondom neki, hogy ne csinálja, mert le fog maradni? Persze nyilván annak örülök, hogy imád olvasni, és őszintén szólva egy kicsit kritikának is érzem a részéről, hogy nem elég érdekes az óra, azért csinálja. De más gyerekek is unják (hallom), mégis legalább úgy tesznek, mintha ott lennének. Ő is félig ott van, pl. amikor sorban fel kell olvasni az olvasókönyvből egy-egy bekezdést, akkor bőszen olvassa a könyvét a pad alatt, majd mikor rá kerül a sor tudja, hol tartanak az olvasókönyvben…

2014. nov. 4. 12:38
 1/4 pihécske válasza:
Az olvasás hasznos dolog!Igaz én iskolás lány vagyok,de nekem is van egy hasonló osztálytársam!Egyszerűen szerintem elkell venni tőle a könyvet,vagy pedig az iskolába nem engedni neki elvinni!Amióta az osztálytársamtól elvan szedve a könyv,azóta jól tanul!
2014. nov. 4. 14:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nem adok neki könyvet, de vagy kap kölcsön a többiektől, vagy a helyi könyvtárból „dolgozik”. Persze én is örülök, hogy olvas, de órán elvenni tőle nem tudom.
2014. nov. 4. 19:40
 3/4 anonim ***** válasza:
51%

Én is ugyanezt csináltam. Egyszerűen nem kötött le eléggé a tanóra.

Nem tudsz mit csinálni, én is mindig szereztem könyvet, ha mást nem, akkor a tankönyv végét olvasgattam. (és én is mindig tudtam, hogy tartunk és mit csinálunk)

Egyébként képzeld magad a helyébe: folyékonyan olvas, míg a többiek lassan, akár szótagolva. Teljesen amortizáló dolog ezt hallgatni.

2014. nov. 4. 20:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Tanítónő vagyok. Te -szülőként -otthonról nyilván nem tudsz semmit tenni. Nekem is van(nak)/volt(ak) olyan tanuló(i)m aki hamar elsajátította az olvasási módszert és bőven gyakorlolt annyit hogy folyékonyan olvasson tanórán is. Én úgy szoktam ezt csinálni, hogy az óra egy részében az új tananyagnál aktívan vegyen részt (figyeljen) és amikor a többiekkel gyakorolok akkor ő /ők külön feladatot kap/kapnak, olvashatja a saját könyvét, vagy azt gyakoroltatom vele ami neki nem megy olyan jól: másol, matek feladatlap...stb. Így nem zavarják ők sem az órát és még fejlődnek is. A gyengébben teljesítőkre pedig több időm jut.
2014. nov. 4. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!