Milyen módszerrel lehetne 6 éves gyerkőcöt otthon megtanítani olvasni?
Miért akarod ennyire otthon megtanítani olvasni? Majd az iskolában megtanul, elvégre azért fog majd odajárni, hogy azt is megtanulja.
Egyébként én annak idején még óvodában tanultam meg otthon olvasni és írni, viszont én nagyon nyitott voltam, kíváncsi és érdeklődő. Apám sokat olvasott újságot és leírta, megmutatta nekem az újságból a betűket, majd a szavakat, felolvasta azokat és ezt folyamatosan, mert érdekelt és megtanultam. De engem nem akartak megtanítani, csak nagyon érdekelt.
Viszont erőltetni semmit nem szabad.
Az tobbet artana mint hasznalna! Felesleges! Majd a suliban megtanulja a tobbiekkel egyutt.
Egyik ismerosom megtanitotta az ovis gyereket olvasni,a gyerek mar 9 eves es keptelen irni+alig erti amit olvas!
ezzel csak a tanár dolgát fogod megnehezíteni.
ha ennyire nyaggat hogy tanítsd,akkor mutogasd meg hogy melyik betű hogy néz ki és hogy ejtjük,de ennél jobban nem bonyolódnék bele. mond neki,hogy sokkal érdekesebb lesz ha majd a tanárnéni tanítja meg neki a többi gyerekkel együtt.
És ha már 6 éves akkor miért nem írattad be a suliba..?
Először tanulja meg leírni a teljes nevét. Aztán a neve betűit tudja biztosan. Ezután szintén a nevéből alkoss szavakat és azokat tanítsd meg neki. Ezután vegyél hozzá egyesével betűket. Csinálj saját kezű rejtvényt neki úgy, hogy pl. rajzolsz egy fát és neki le kell írnia, hogy fa vagy te írsz, ő rajzol. Aztán ha sok betűt tud keress neki szólást/közmondást. Az általában egy mondat. Írd le és olvastasd fel vele. Ha ez már nagyon jól megy neki rövidke verseket is mutathatsz neki. Aztán már tud is olvasni. Lehet, hogy nem folyékonyan, de ez még egy 10 éves iskolásnak is gondot okoz néha. Sok sikert!
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!