Otthon csináltunk 1 Agillity pályát. Hogy kell megtanítani a kutyának h átugorja a deszkát? (35-40 cm a deszka magassága, nagytestű kutya)
Kezdd úgy, hogy a bot a földön van. Fussál vele át a boton, mondd, hogy hopp, és ha átfutottatok rajta dicsérd meg nagyon! Ezt végezzétek el kb. 10-szer :) Aztán rakj egy téglát nagyobb lapjával a földre, és csak a bot egyik oldalát rakd rá felesbe, a másik legyen teljesen a földön. ugyanezt a futkosásos dolgot végezzétek el, mindig fuss a kutyád mellett vagy előtt és te is lépd át a botot kezdetben. Utána rárakhatod a másik oldalt is a téglára, így ugorjátok át együtt. Minden nap csináljátok meg fokozatosan a feladatsort, és bővítheted azzal, hogy te már nem ugrod át, leülteted az egyik oldalán, MARAD-dal ott tartod, átmész az akadály másik oldalára és onnan hívod egy "Hopp" kíséretében! A vezényszót mindig mondd, és emeld fel a kezed az akadálynál, később így fogsz neki jelezni, ha "hoppolnia" kell.
Ne végezzétek magas akadályon, felesleges, hacsak nem nő majd 42 cm marmagasságnál nagyobbra a kutyusod. Otthon 30-40 centis akadályok bőven elegek, főleg, hogy ilyen melegek vannak, hisz neked sem lenne jó túl sokat futkorászni és ugrándozni, ugye?:)
Kölyök kutyával ne vidd túlzásba a feladatokat, mert belezavarodhatnak, és nekik sem jó, ha megerőltetik őket:)
Az agility úgy is csak 1 éves kortól valósulhat meg! Szlalomot taníthatod még otthon, figyelj arra, hogy páros rudakkal, én néggyel kezdtem. A kutya bal vállánál legyen mindig az első rúd az utolsó pedig a jobbon :)
Remélem segítettem :)
előző vagyok.
és ne nagyon gyakoroljatok 20 percnél többet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!