Mi a véleményetek a Németjuhászról? Könnyen tanítható? Barátságos? Mire lehet megtanítani otthon? Ragaszkodó? Játékos? Megvédi a gazdáját és annak családját? És mindent írjatok ide le amit tudtok még róla!
Nagyon meg kell nézned,honnan veszel,lehetőleg munkavérvonalút válassz,de tudnod kell,hogy azzal nem villoghatsz kiállításon.
A show-változatban sok a nyomorék és/vagy idegbeteg.
Vegyél magadhoz a fajtamentéstől,sokszor vannak fiatal példányok,és a gondozók jól ismerik őket,tudnak megfelelőt ajánlani.A mi környékünkön 2 ilyen fajtamentős nj van,mindkettő hálás,nyugodt,de jó házőrző.
Igen. Barátságos, hűséges, jól idomítható, intelligens. A gazdáját imádja. Megfelelő nevelés esetén más állatokat is eltűr maga mellett és az idegeneket is elfogadja. Otthon ilyen alapvető dolgokat könnyen megtudsz neki tanítani.
Én imádom a Németjuhászt! :) Nekem is van egy ilyen kutyusom. Amiket fennt leírtam, mind igaz rá. :) Az alapvető dolgokat én tanítottam meg neki, nagyon ügyes. Egyszerűen imádom!
Szia! Sajnos nagyon könnyen lehet rossz példányt választani.
Nekünk volt egy németjuhászunk a szülei rendőr kutyák voltak a mi szépségünk is nagyon okos bátor hűséges kutya volt. (Sajnos már 4éve elment)
Viszont van egy ismerősöm aki nem túl jó helyről vette a kiskutyáját most 5 hónapos, elég agresszív kutya. :(
Szal nagyon válogasd meg hogy honnan szerzed a kiskutyust. Ha jó helyről választod NEM FOGSZ BENNE CSALÓDNI!
Hát az igaz hogy sok van belőlük ez két dolgot vonhat maga után:
1. Sokszínű genetikai állomány=egészséges kutyák
2. "Kutya gyárakból" ontott egetikailag hibás/beteg kutyák
Szerintem is kicsit uncsi de nem ide tartozik.
Mindenképp tenyésztőtől vegyél így kizárhatóbb az hogy valami baja legyen és sok tenyésztőt járj be, így nem tudnak átverni :)
Más kutyákkal úgy tudom nem túl kedves, de amúgy ragaszkodó.
egyszer volt itt egy kérdés , hogy ki a kutyák királya.
Én arra azt írtam a német juhászkutya. Aztán az összes németjuhászos le lett pontozva.
De én ki állok a véleményem mellett. Szerintem az egyik legokosabb fajta. Nekem a kedvencem a " keresd! " játék.
Imádja.
Amúgy tényleg érdemes a fajtamentésnél körbenézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!