Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen egészséges nasit...

Milyen egészséges nasit csomagolsz kisiskolás gyermekednek?

Figyelt kérdés
Most elsős a nagylányom, eddig müzliszeletet kapott, de már unom én is, hogy azt adok mindig. Gyümölcsöt hiába tettem jó esetben a felét ette meg, azt mondja azt kapnak a suliban is.
2016. szept. 28. 10:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Joghurt kiskanállal (ilyen hűvösebb időben simán kibírja a nagyszünetig), sajt snack, sós kekszek, mogyoró, gyümölcslé, saját gyártású turmixok, kakaó, és olyan gyümölcs, ami a suliban nincs.
2016. szept. 28. 10:40
 2/14 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem ott kezdődik,hogy felesleges a nasi. Gyümölcsöt kap,meg szendvicset, palacsintàt, péksütit sósat vagy édeset stb. Ezt mind én csinàlom otthon többnyire teljeskiörlésű lisztekből, zablisztből pl stb egészségesen mézzel, cukor nélkül.

Gyümölcsöt pl lehet aszalni vagy tegyél neki turmixot azt biztos megissza tìzóraira.

2016. szept. 28. 10:41
 3/14 A kérdező kommentje:
Gyümölcslét kap mindig, azt teszem a kulacsába reggelente. A joghurttal az a bajom, hogy mivel kap tízórait a suliban, így az otthonról hozott nasit délután ehetik csak meg, addigra meg már gond lehet vele.
2016. szept. 28. 10:51
 4/14 anonim ***** válasza:
77%

Én is csomagolok mindig, mert az ebéd nem mindig megfelelő minőségű, ráadásul a gyerekem válogatós is.

Ami mindig van a táskájában a péksüti/szendvics mellett az egy banán vagy alma körte hámozva kis dobozban, egy müzliszelet, és egy adag zabkeksz szintén dobozban, fél liter gyógytea/gyümölcstea/gyümölcslé.

Tavaly volt egy időszak, amikor aszalványokat, főleg áfonyát kért pluszban, illetve volt dió, mogyoró korszaka is már.

A gyümölcsöt "kötelezően" megeszi, meg az ital is mindig elfogy, szerencsére vízzel feltölti utána a palackot, így iszik még ezen kívül is.

A müzli és a zabkeksz kb. heti 3x fogy el, főleg edzésnapokon, mert ilyenkor csak fél 6-ra ér haza.

Nálunk az iskolai gyümölcsöt nem eszi meg, inkább hazahozza.

2016. szept. 28. 10:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok:

Akkor a joghurt és a házi turmixok is kilőve, de a kakaót sem adnám oda nyugodt szívvel.

Nekem itthon reggelizik, a suliban eszik tízórait, hogy ne legyen éhes (ez tulajdonképpen maga a nasi), és fél egykor már itthon fújja a húslevest. :) Így sokkal könnyebb dolgom van.

Lehet, elvetemült ötlet, de őt nem kérdezted még, hogy mit szeretne vinni magával? Gondolom a többiek is kapnak otthonról kaját, és van amit ő is szívesen megenne.

2016. szept. 28. 10:58
 6/14 A kérdező kommentje:

Persze, hogy megkérdeztem. Gumicukor, túró rudi és vaníliás karika volt a válasz. :)

Néha azért kap ezeket is, bár én a gumicukrot kimondottan rühellem. A zabkeksz jó ötlet, köszi szépen. A gyümölcsöt én is meghámozva, felszeletelve adtam neki dobozban, néha megeszi néha nem.

2016. szept. 28. 11:04
 7/14 anonim ***** válasza:
54%
Babylove tubusos gyümölcsöt szokott kapni, mert nem fog vacakolni darabolt gyümölccsel. Ezekből már van joghurtos változat is dm-ben, ezt nem kell hűteni, ha egyik nap nem eszi meg, akkor másnap megvárja. Én a kulacsba csak vizet rakok.
2016. szept. 28. 11:33
 8/14 anonim ***** válasza:

Igaz fiam van de ő sem mindig eszik meg mindent. Szendvicset/péksütit rakok neki ez alap de ma a tegnapi pizzából vitt.

Gyümikból a banánt bármikor megeszi de a szőlőt is. Mást nem mert szerinte trutyis lesz a keze :)

Szoktam muffinokat csinálni, édes - sós változatban. Mikor mihez van hozzávaló, ma csinálok almás zabpelyheset, és sajtos baconoset. Ebből majd választ mi kell neki vagy mi marad meg. Rengeteg féle képpen lehet variálni. Gyorsan és könnyen elészíthető, és tudod mi van benne.

Heti 1-2 alkalommal felkockázok sajtott, gyümit, sonkát(házit) és kiflit megkenem vajkrémmel. Ez megy az uzsidobozba, tud csipegetni.

Tejes, joghurtosdolgokat nem raknék neki mert bent ha megy a fűtés meleg van.

Inni bubis vizet kér, ez az új kedvence. Teát nem szokta meginni mert melegen szereti. Gyümi levet is rakok de kell melle bubis víz is.

Nem menzás, hazajárós így itthon ebédel.

Aszalványokat imádja

2016. szept. 28. 11:52
 9/14 anonim ***** válasza:
30%
Lányomnál nem lehet bevinni otthonról semmi kaját, még kulacsot sem. Barátnőm zabkekszet (saját késíztésű), diákcsemegét szokott pakolni a gyerekeinek.
2016. szept. 28. 12:00
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom, most az aszalt gyümölcsre van rákattanva.

De egyébként nálunk is a müzliszelet, zabkeksz, gyümölcs, rossmannos gyümölcsszelet, puffasztott rizs szokott lenni

2016. szept. 28. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!