Aki korán jár dolgozni, hogyan viszi kisiskolás gyermekét?
Mi nem tudjuk megoldani. Én alkalmazkodom munka ügyben. Nem azt csinàlom amit akarok,de vmiből élni meg kell. Nem sok 8-16ig munka van,plàne nem kisgyerekeseknek...
Suli 7től nyit, előbb nem lehet vinni és 17ig van. De màr az is sz@r ha 10 óràt van ott a gyerek. Sajnos nagyszülők 200kmre, nagynéni/ keresztszülő szintén, ismerősök,baràtok hasonló szituban vàrosszerte.
Nem tudlak sok jóval kecsegtetni.
Kertvárosban nőttem fel, minden gyerek a suli 1km-es körzetében lakott. Anyukámék másodiktól úgy oldották meg, hogy az osztályfőnökömmel mentem suliba. Reggel felkeltettek és elmentek, én felöltöztem, fogat mostam, aztán találkoztam a tanárnővel a házunk előtt. 2. osztályban már volt 1 nap egy héten, mikor egyedül mentem, utána pedig már minden nap.
De persze volt olyan is, hogy más osztálytársammal mentem.
Oviban általában én voltam az első minden reggel a konyhás nénikkel :) Viszont már akkor is volt olyan, hogy anyáék "leadtak" az egyik csoporttársaméknál hajnalban, aztán velük mentem be az oviba.
Nektek nem lakik senki osztálytárs a közelben? Esetleg tanár?
Ha a rugalmas(abb) munkaidő vagy a munkahelyváltás nem megoldható, akkor csak ezek maradnak:
- férjjel beosztani, hogy ki viszi reggel és ki hozza du, pl. 7-re viszi a férjed, te mész érte du, másik héten csere,
- bébiszittert, jó ismerőst pénzért felkérni, hogy reggelente vigye el a gyereket suliba,
- összefogni pár szülővel és felváltva hordani a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!