Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Aki korán jár dolgozni,...

Aki korán jár dolgozni, hogyan viszi kisiskolás gyermekét?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy oviba lehet vinni fél 7-kor, de iskolába? Pl.kis elsőst. Váltanék munkahelyet, de 7-re kellene járni az eddigi 8 helyett és ez miatt erősen gondolkodom, nem tudom más hogyan oldja meg.

2016. máj. 1. 21:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Beszelj az iskolával és a tanarral. Ha van reggeli felügyelet, akkor nem lesz gond, ha nincs, akkor érdeklődj a családon belul. Nagyszülők, férj, anyós?
2016. máj. 1. 22:10
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
* az lemaradt, hogy kérdezd meg a rokonokat, hogy eltudnak e vinni a gyereket iskolaba
2016. máj. 1. 22:11
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Na ez engem is érdekelne.
2016. máj. 1. 22:34
 4/15 anonim ***** válasza:
61%

Mi nem tudjuk megoldani. Én alkalmazkodom munka ügyben. Nem azt csinàlom amit akarok,de vmiből élni meg kell. Nem sok 8-16ig munka van,plàne nem kisgyerekeseknek...

Suli 7től nyit, előbb nem lehet vinni és 17ig van. De màr az is sz@r ha 10 óràt van ott a gyerek. Sajnos nagyszülők 200kmre, nagynéni/ keresztszülő szintén, ismerősök,baràtok hasonló szituban vàrosszerte.

Nem tudlak sok jóval kecsegtetni.

2016. máj. 1. 22:56
 5/15 anonim ***** válasza:
55%
Ilyenkor gondolom a másik szülő viszi, és az hozza, aki korábban végez.
2016. máj. 2. 04:06
 6/15 anonim ***** válasza:
84%
Babysitterbarátnőm hajnal 4re megy egy kislányhoz mert akkor mennek el a szülei. Szóval babysitterrel megoldható.
2016. máj. 2. 04:08
 7/15 anonim ***** válasza:
84%
Hát oviba is megjegyezték már nekünk,szükséges ilyen korán vinni? (6:45 re ér be a gyerek,6-tól van ovi). Megmondtuk igen,én most kezdek dolgozni,másik városban.5:15-kor indulok,7-kor kezdek. Párom viszi a lányomat reggel,mert ö városon belül dolgozik 7:30-tól,bár ő is 7-re jár be.Ötletem.nincs iskolára nekem se... Max.annyi hogy ő akkor nem jár be előbb a munkahelyére. A du nem olyan gond,16:45-kor szedjük össze a gyereket. Oviba meg októberig kell kibirniuk hogy korán viszem,utána szülök...
2016. máj. 2. 04:58
 8/15 anonim ***** válasza:
84%

Kertvárosban nőttem fel, minden gyerek a suli 1km-es körzetében lakott. Anyukámék másodiktól úgy oldották meg, hogy az osztályfőnökömmel mentem suliba. Reggel felkeltettek és elmentek, én felöltöztem, fogat mostam, aztán találkoztam a tanárnővel a házunk előtt. 2. osztályban már volt 1 nap egy héten, mikor egyedül mentem, utána pedig már minden nap.

De persze volt olyan is, hogy más osztálytársammal mentem.

Oviban általában én voltam az első minden reggel a konyhás nénikkel :) Viszont már akkor is volt olyan, hogy anyáék "leadtak" az egyik csoporttársaméknál hajnalban, aztán velük mentem be az oviba.

Nektek nem lakik senki osztálytárs a közelben? Esetleg tanár?

2016. máj. 2. 06:58
 9/15 anonim ***** válasza:
80%
*bocsánat, első osztály második félévétől jártam a tanárnővel
2016. máj. 2. 06:58
 10/15 anonim ***** válasza:
80%

Ha a rugalmas(abb) munkaidő vagy a munkahelyváltás nem megoldható, akkor csak ezek maradnak:

- férjjel beosztani, hogy ki viszi reggel és ki hozza du, pl. 7-re viszi a férjed, te mész érte du, másik héten csere,

- bébiszittert, jó ismerőst pénzért felkérni, hogy reggelente vigye el a gyereket suliba,

- összefogni pár szülővel és felváltva hordani a gyerekeket.

2016. máj. 2. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!