7 éves kor előtt ne adjuk be a gyereket iskolába?
Harmincas éveim elejét taposom, amennyire emlékszem, jobbára 6. betöltött évvel kezdtük az iskolát.Sok rokonomnak, ismerősömnek van néhány évvel idősebb gyerek (a miénk 2 éves még csak, tavaszi születésű). Mindenhonnan azt hallom, hogy 7 éves kor előtt ne adjuk be az iskolába. Úgyis mindenki 7 évesen megy.
Tudom, távoli még, de nem értem az egészet. Most divat lett 7 évesen beiskolázni a gyerekeket, ezért az amúgy iskolaértett 6 éveseket vissza kell tartani, mert az osztály 95%-a egy évvel idősebb?
Hogy működik ez?
kérdező te mit nevezel évvesztésnek?
mert amúgy mindenkire ezt a kifejezést használják aki 1 évvel többet marad az oviban.. (attól függetlenül hogy aug.-ba,vagy februárba töltötte a 6ot)
A mi ovinkba amúgy nincs ez a "cirkusz"
Ok nélkül nem tartják/tarthatják vissza őket.
A kislányom nagycsoportos.úgy néz ki kb 8an maradnak vissza,de egyik sem ok nélkül
szerintem rosszul gondolkodsz semmilyen előnyben nincs,hiszen az iskolában a 7éves is ugyanakkor kezdi el tanulni a dolgokat mint a 6 éves.
Én májusi vagyok és évvesztes.azaz bőven elmúltam 7 éves mire suliba mentem,és semmilyen előnyt nem éreztem belőle. nem voltam okosabb és jobb a azoknál akik 6 évesen kezdték
Hatalmas a követelményrendszer, nem olyan, mint amikor mi voltunk gyerekek. Emlékszem 1. osztályban voltak délig óráink, aztán napköziben megírtuk a leckét, és még játszani is maradt időm.
A lányom amikor 2 éve elsős volt, akkor 3-ig volt tanítás, és volt 1 óra napközi, ahol nem tudta befejezni a leckét, hanem otthon kellett. Totál kikészült tőle az egész család. Ja, és ő volt egyedül 6 éves az osztályban, mindenki más 7 fölött volt.
A második gyerekemet visszatartom. Nem azért, mert ő ne lenne rá érett, hanem azért, mert a rendszer teljesen embertelen, gyerekellenes. 6 éves gyerekeknek így ebben a formában nem való. Még 7 éveseknek sem...
A mi iskolánkba jo fejek voltak akik összeállitották az órarendet mert d.e is beiktattak egy féloras szabadfoglalkozast. Meg d.u.is van egy. És d.u már csak kézségtárgyat tanulnak.házit nem adnak ( nem adhatnak) hétvégére is csak szorgalmi van-de természetesen ezt minden szülő megcsináltatja a gyerekével. Egyik tornaora helyett táncolni tanulnak. Környezeten sokszor kimennek es kint tanulnak.
Ezert nem purcannak úgy ki a gyerekek amiért a szülők is hálásak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!