7 éves kor előtt ne adjuk be a gyereket iskolába?
Harmincas éveim elejét taposom, amennyire emlékszem, jobbára 6. betöltött évvel kezdtük az iskolát.Sok rokonomnak, ismerősömnek van néhány évvel idősebb gyerek (a miénk 2 éves még csak, tavaszi születésű). Mindenhonnan azt hallom, hogy 7 éves kor előtt ne adjuk be az iskolába. Úgyis mindenki 7 évesen megy.
Tudom, távoli még, de nem értem az egészet. Most divat lett 7 évesen beiskolázni a gyerekeket, ezért az amúgy iskolaértett 6 éveseket vissza kell tartani, mert az osztály 95%-a egy évvel idősebb?
Hogy működik ez?
Majdnem 3 éve kezdtem a sulit, júniusi vagyok, évvesztes lettem, nekem jó volt így, pedig alapból érett lettem volna előbb is, de anyukám nem engedett suliba. A két lányom őszi, így mindkettő évvesztes, nagyon örülök neki. Okosak, értelmesek, éppen érettek is lettek volna egy évvel hamarabb is, de az első fél év így is cefet nehéz volt, a sok szabály, a feszes napirend, a sok kötelesség... Ráérnek még a munkára...
A fiam szintén júniusi, jelenlegi szabályozás szerint mennie kell majd 6 évesen suliba, de nagyon remélem, hogy sikerül majd valahogy visszatartanunk. A fiúknak amúgy is nehezebben megy az elején az iskola, és nem hiszem, hogy okos dolog lenne tőle egy évvel hamarab elvárni ugyanazt, mint a nővéreitől...
Baja egy gyereknek sem lesz attól, hogy évvesztes lesz, csak nyerhet vele. Szerintem.
"Nekem most 5 éves a lányom, áprilisban tölti a 6-ot, szeptemberben kezdi az ovit."
az ovit??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!