Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szerintetek van esélyem jól...

Szerintetek van esélyem jól tanulni, ha hasznosan töltöm az időt?

Figyelt kérdés

Nos a 9. Osztályomat nagyon elrontottam. Ezétt most 10.-be szeretném felhúzni magamat. Tehát veszek tolltartót, füzeteket, táskát ( a régi már szakadt). Tanulni akarok, mert ha tanulok mindig jó jegyeim vannak, de 9.-ben ellustultam. Ez a napirend jó?

Reggel felkelek, elkészülök indulok a suliba.

A suliban odafigyelek, jegyzetelek, suli utánnjövök haza legkésőb 3-ra otthon vagyok.

Megebédelek otthon, hallgatok egy kis zenét majd átnézema tanulni valót annyit tanulok amennyit kell.

Ha tanultam utána berakom a mosni valót a gépbe, utána csetelek.

Csinálok valami pizza félét tésztából vacsorára, aztán lefekszem, de még csetelek. Aztán kezdődik újra a nap. Ez szerintetek jó?

Sajnos magamra vagyok utalva, apa nem foglalkozik velem, olyan mintha egyedül élnék a házban. Mivel nem tudok suli időben főzni ezért hozatom a kaját házhoz, de legalább minden nap más. (Nem sulis kaja). Ha van időm szívesen csinálok pizzát, vagy sajtos rudakat, meg ilyen kis finomságokat, de ezek inkább estére jók.

15F

2016. aug. 26. 09:12
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Jónak jó, de a mozgást ne hagyd ki :) Azt nem írtad, hogy ilyesmit is csinálnál, pedig kéne. A tanulás is jobban menne, mert felfrissít. Nem kell kimerítő sportot választani, de legalább egy kis sétát, biciklizést, vagy ilyesmit iktass be a napodba.

Az tök szimpi, hogy pizzát sütsz, de nem túl egészséges minden este tésztát enni (hidd el, tudom, mert sajnos nekem is ez a gyengém). Ja, és a reggelit ne hagyd ki soha! Ez kell ahhoz, hogy tudj a suliban figyelni! Akár este is előkészítheted, reggelire tök jó egy sajtos rúd, vagy bármilyen péksütemény, esetleg még jobb lenne, ha ennél mellé egy kis paradicsomot, paprikát, vagy bármi zöldséget. Ja, és figyelj rá, hogy mindig eleget igyál, mert a folyadékhiány is okozhat problémát a koncentrálásban. Remélem energiaitalokat nem iszol. Az csak kiszárít, és csak látszatmegoldás. Elsősorban sok vizet igyál. Ha kell a reggeli ébredéshez némi löket, akkor egy jó tea sokkal hasznosabb, mint akár az energiaital, akár a kávé, mert bár lassabban hat, de hosszabb távú a hatása.

Esetleg ha gondolod, szedhetsz multivitamint, hogy tutira elég vitamin meg vas, magnézium, stb. jusson a szervezetedbe, mert ezek hiánya is megnehezíti a tanulást.

Ha pedig mindezek ellenére valamelyik tantárgy nem megy úgy, ahogy szeretnéd, akkor ne félj segítséget kérni. Ha van olyan osztálytársad, akinek jól megy az adott tantárgy, és szívesen segít, akkor első körben őt kérd meg, hogy magyarázza el, vagy mondja el, ő hogyan tudta megtanulni. Ha így sem sikerül, akkor keress korrepetálót, a tanárod biztosan tud majd ajánlani valakit.

2016. aug. 26. 09:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Szoktam tésztát is kifőzni mert az egyszerű :). Rá tejföl, joghurt. Szoktam sétálni haza fele + bicikli de nem minden nap, és köszi a választ:D
2016. aug. 26. 10:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Mindig legyen meg a legalább 8 óra alvás! (Csak annyit csetelj este!)

A mosnivalót tanulás előtt is berakhatod a gépbe, akkor amíg tanulsz, kimosódnak a ruhák, tanulás után kiteregeted, és már nem kell otthon ülnöd a mosógép miatt, ha nem akarsz.

Nekem túl soknak és veszélyesnek tűnik a csetelés, mert nagyon odaragaszthat a géphez. El tudom képzelni, hogy tavaly emiatt is volt, hogy ellustultál. Az, hogy lefekvés után csetelj még, az kifejezetten rossz ötlet: ha már lefeküdtél, aludj, ne tartsd magad ébren! (Legfeljebb valami kötelező olvasmánnyal. ;-) Tényleg, azokkal mi a helyzet? Mikor fogsz olvasni?) Ha nem alszod ki magad rendszeresen és eléggé, akkor esélyed sincs semmire: nem lesz elég energiád nap közben, ingerlékeny leszel, stb., az semmire és senkinek se jó. Szerintem azt érdemes még átgondolnod, hogy a csetelést milyen keretek közé érdemes szorítani. Mert kereteket kéne szabni neki. Lefekvés előtt egy órával már be kéne szüntetni.

Ha magadra vagy utalva, mi van a bevásárlással, a házimunkával?

2016. aug. 27. 05:26
 4/4 anonim válasza:
A csetelést kivéve jó.Inkább Menj találkozz azzal akivel éppen beszélni van kedved,mert ez a sok csetelés oda fog vezetni,hogy szemüveges leszel,de ez szinte minden emberre igaz..Persze napi 1 óra gépezés/telefonozás belefér.Lehet most én vagyok a hulye meg a bunkó ,hogy ezt mondtam ,de majd nehogy felvetelid/munkahelyed ne sikerüljön ettől.(16/F) Egyébként tanulj ,mert megéri.;)
2016. aug. 28. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!