Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet gyorsan és hasznosa...

Hogy lehet gyorsan és hasznosan tanulni töri érettségire?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 4 évben elég semmit nem tanított a tanárunk így alig tudunk valamit és még mindig a 4.-es könyv 5-6. leckéje között vagyunk...

Gondoltam végigolvasom a könyvet de alig marad meg valami. Tanulni meg nagyon sokáig tartana annyi időm nincs. Valami jó tematika vagy mire kéne helyezni a hangsúlyt?

2013. ápr. 24. 17:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Naaa... Azért a legkönnyebb mindent a tanárra fogni. Van könyved és tudtad volna tanulni otthon is.

Először is én átgondolnám, hogy miből kell még tanulnom, és hogy mennyit, + mennyire számít bele a továbbtanulásomba.

Eszerint szánnék rá időt.

Mivel lehet használni atlaszt, én tuti, hogy elolvasnám a 4 könyvet, és megnézném, hogy mi van benne. Mert hiába használhatod, ha nem tudod,hogy mi hol van. De ha ezt sem teszed meg akkor mit vársz? Amikről van egy kis fogalmad, azokat hanyagold kicsit, amikről gőzöd nincs azokra feküdj rá. Biztos, hogy ragadt rád valami a 4 év alatt.

Ha abszolút nem tudsz semmit, akkor is meglesz egy erős kettes, úgyhogy ne parázz rá. A felét kb. IQ-ból meg lehet csinálni. Vannak olyan feladatok, amiknél csak le kell olvasni az ábráról dolgokat, meg józan paraszti ésszel ki lehet következtetni.

Nézd át a korábbi feladatsorokat is, hogy nagyjából milyen típusfeladatok vannak.

2013. ápr. 24. 19:35
 2/3 A kérdező kommentje:

3-ra megírtam a próbát de a szüleim erőltetik hogy annál jobb legyen. Tudom hogy alapjáraton simán át lehet menni...

És nem a tanáromra fogom, de ha egyszer így van. Nekem ösztönzés kell a tanulásra. Fölösen nem tanulok csak azt ami érdekel. Ha kérdezik (dolgozat) megtanulom.

És nem tehetek róla hogy a tanárom össze vissza tanít. Van hogy pl 1956-os forradalmat vettük de ő beszélt az 1600-s évekről is meg a mai válságokról vagy irkai atomkatasztrófa totál oda nem illő dolgokról...

Meg mondjuk neki hogy ezt már rég vettük, de elmeséli még 3-4 alkalommal. A végén már sosem figyelünk, mert annyira unalmas, így nem ragad meg...

De én is arra jutottam kénytelen vagyok elolvasni a 4 könyvet és kielemezni az atlaszt.

2013. ápr. 24. 20:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Veszed szépen sorba a témákat (tételeket)

Amelyik nem megy jól, azt még egyszer átnézed

alaposabban

2013. ápr. 24. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!