Abban kéne segítség, hogy a matekot hogyan lehet hasznosan tanulni? Én hiába jegyzem meg az összes szabályt, nem tudom elvégezni a műveleteket. Erre nincs valami tanácsotok?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 15. 14:49
1/3 anonim válasza:
Gyakorolni kell a feladatokat,amig rutinszerűen nem megy egy egy szabály alkalmazása.A szabályokat jó ha tudod fejből,de egyrészt függvénytáblázatot lehet használni (ha gimis vagy),másrészt semmire nem mész vele ha nem tudod alkalmazni.
2/3 anonim válasza:
Ne rój meg érte, a saját módszeremet írom le.
Az első padsorban ültem. Az órán csak a tanárra figyeltem. Ott hon már csak a leckét kellett megcsinálni. Később már az is belefért az órába. A lényeg, hogy összefüggésében értsd meg a dolgot. Pl. a szögfüggvényeket nem azért tanuljuk, mert előírják, hanem azért, mert a fejlődés következtében valamiért ki kellett számolni. Nagyon fontos: az anyaghoz tartozó apróbetűs rész megértése. Az, hogy "miért?". A "hogyant" elmondja a tanár.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de még annyi, hogy nekem ponthogy nincs "hogyan" mert a tanár nem mondja el, hogy hogyan is kell megcsinálni.Teljesen magunkra vagyunk utalva.Az órán csak ordibált, mindenkivel trágár módon beszélt.Figyelmeztetés után, aniyt mondott: Javítok rajta.Ennyi.
2010. ápr. 16. 14:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!