Magyarországról kell érvelést írnom, nem tudom hogy kezdjek hozzá. Ötletek, segítség?
Arról kell szólnia hogy egy külföldinek be kell mutatni Magyarországot (kulturális élet, hazánk jelenkori szellemét, milyen eseményre vinné el a személyt, mely művészeti alkotást ajánlaná figyelmébe), és az összes döntést érvekkel kell alátámasztani.
Hogyan kezdhetném el? Mit tartalmazzon a bevezetés/befejezés?
Például írhatnál egy levelet az illetőnek, amiben összeírod neki, milyen programokra vinnéd. Valahogy így:
Kedves Maria!
(bevezetés)
Nagyon örülök, hogy Magyarországra látogatsz. Itt-tartózkodásod alatt igyekszem minél teljesebb képet adni kis hazámról. Összeállítottam a programot, nézd meg, mit gondolsz róla?
(tárgyalás)
Ha jól emlékszem, négy órakor érkezel. A reptéren foglak várni. Miután otthon lepakoltál, sétálhatnánk egyet a városban, megmutatom a karácsonyi díszben pompázó Andrássy utat és a budai várat. Ezeket mindenképp látnod, kell, mert [blablabla, nem írom meg az egész fogalmazást neked :D]
Másnap elmehetnénk a ...., ezt mindenképpen látnod kell, mert ...., utána megebédelhetünk a ....-ban, ami az első magyar ..... Délután menjünk el a ...., itt zajlott az egyik legfontosabb történelmi eseményünk, a ...., amit feltétlen meg szeretnék ismertetni veled, mert ....
Este menjünk el a .... és nézzük meg a ...., ez az egyik legismertebb magyar szerző, .... műve. Ráadásul a kedvencem, biztosan neked is tetszeni fog. .... .... .... .... .... ....
(befejezés)
Drága Mariám, már alig várom, hogy megérkezz végre! Előtte azonban kérlek mindenképpen írj, hogy mi a véleményed az általam összeállított programról, hogy ahol szükséges, el tudjam intézni a helyfoglalásokat.
[aláírás, dátum, pecsét, na jó, a pecsét elmaradhat]
Én mindig ilyeneket írtam fogalmazásnak és mindig nagy sikerem volt vele a tanároknál. Tulajdonképpen érvelő szöveg, a kipontozott helyeken tudsz érvelni, csak keretbe foglalod, így mikor már a huszadik ugyanolyan írás után a kezébe kerül a tiéd, megkönnyebbülten fogja olvasni, és megkönnyebbülésében, ha szokása, egy szép nagy ötöst ír be - már ha amúgy a feladat része jó persze.
Nagyon köszönöm a válaszod sokat segítettél!:)
Levél írásra nem is gondoltam, de tetszik remek ötlet:)
köszi még egyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!