Szülők ti elengednétek a 15 éves gyereketek a
fővárosba tovább tanulni?
Figyelt kérdés
jövőre mennék gimibe és találtam is Budapesten, ahonnét 2-3 órára lakunk. Jó tanuló vagyok úgy átlagban négyes, megbízható és tényleg a tanulás szempontjából járnék oda. Engednétek?
Ez iskolafüggő azért... én pl a mai világban világi koleszba nem engedném el a 14 éves lányom. Annakidején én 4 órányira lévő iskolát választottam, de az egyházi volt. És mielőtt vki azt hinné, h őskövület vagyok, 34 éves leszek idén.DE ha mondjuk Pesten lakna nagyszülőd, akinél lehetnél, akkor simán.
2014. szept. 28. 21:22
2/10 anonim válasza:
Simán.
Én is 14 éves voltam amikor gimis lettem, az ország kb. másik végében, így egyben kollégista is.
De attól is függ, hogy mennyire önálló és életképes a gyerek.
A párom kislánya 12 múlt (jó, most lehet azzal jönni, hogy még "csak" 12 éves), de még 1 megállót sem utazott soha egyedül egyetlen egy járművel sem, és sehová nem lehet egyedül küldeni, mindig hozni-vinni-kísérgetni kell.
2014. szept. 28. 21:23
3/10 anonim válasza:
Szia! Bár az én válaszom csak feltevésre alapszik, hiszen Bp-en élünk, de azt gondolom, engedném. Olyan gimnáziumba jártam annó, amelynek az épületében volt a kollégium, ismertem onnan jó pár lányt (fiút is), semmi gond nem volt velük. Mindig irigyeltem kicsit őket, hogy míg én átbumliztam a városon reggelente, ők a kis kakaós bögréjükkel grasszáltak be az első órára. :)
2014. szept. 29. 13:17
4/10 anonim válasza:
Engedném. Ahogy annak idején engem is elengedtek,pedig 150km-re lakunk Pesttől.
2014. szept. 29. 15:24
5/10 anonim válasza:
Ha olyan iskolát választasz, ami nincs közelebb (mi 70 km-re lakunk Bp-től), akkor természetesen engedném.
Az más kérdés, hogy egy merő idegroncs lennék, hogy a 14 éves lányommal mi történik.
2014. szept. 29. 16:36
6/10 anonim válasza:
igen engedném.A Ferences Gimnáziumban Esztergomban van kollégium.
2014. okt. 1. 15:33
7/10 anonim válasza:
Melyik iskolába mennél? Van kollégium? Hol laknál?
2014. okt. 1. 15:35
8/10 anonim válasza:
A Patrónába engednélek,ha távol laknánk,de máshova nem igazán.
2014. okt. 4. 20:19
9/10 anonim válasza:
Patrona? inkább nem irok roll véleményt...
2014. okt. 23. 15:18
10/10 anonim válasza:
Szia! Én is Pestre fogok járni jövőre (legalább is nagyon remélem...) Minden nap feljárós lennék. Mivel én akartam ezt a sulit ami elég erős és jó hírnevű. a szüleim azt mondták hajrá, ha fel vesznek járhatok fel. Mondjuk ez attól is függ, hogy a szüleid milyen beállítottságúak és legfőképp te. ( Jófej szüleim vannak és azt mondták, hogy mivel ezt szeretném támogatnak, ehez hozzá járult az is, hogy jó tanuló vagyok megbízható és nem rossz magatartású) :) szerintem simán engednének
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!