Van más is aki nem kínozza gyermekét kötelező olvasmányok erőszakos tukmálásával? Persze meg van mondva hogy ha tudja olvassa el, de ha nem akarja ez van, senki nem fogja kényszeríteni. Én egyet nem olvastam el és mérnöki diplomám van!
Nekem a matematika volt "terrorizálás", mert egy számomra teljesen érdektelen dolog, később megszerzett diplomámhoz és a munkámhoz is teljességgel szükségtelen, mégis meg kellett tanulnom, mert kötelező volt. Édesapám (aki mérnök)tudta,hogy így gondolom, de egyszer sem mondta azt, hogy ne tanuljak matekot, mert max ebből az anyaqrészből becsúszik majd egy egyes, a lényeg, hogy a kettesem meglegyen.
Imádott férjem is mérnök, ő szabotálta az irodalmat mint ahogy te is, rosszak is lettek a jegyei. Ez mondjuk kit érdekel, de most már felnőtt ember és egy levél megfogalmazása is nehezen megy (egyértelműen az olvasás hiánya okozza ezt), illetve ő úgy érzi, hogy megy, mert szerinte annak amit ír van értelme, de a többi x millió ember szerint nincs, dehát mit számít ez, a lényeg, hogy jó matekból :D
utolsó... Én is a mérnök vonal vagyok, bár tisztán a matek mellett kötöttem ki végül, És rengeteget olvastam, a kötelezők többségét is átrágtam, de azokon kívül kb egy komolyabb könyvtárat szépirodalomból is.... ésss.... mégis gond a levél megírása, és valszeg a férjed fogalmazását érteném, de engem nem értenek az emberek, mit írok. Ennek nem az olvasáshoz van köze, egyszerűen máshogy jár a reálosok agya. Olvass utána neurológiának, ha érdekel.
Pontosabban a mérnökök, matematikusok, fizikusok, szerelők, stb többsége logikai sémákat ugrik fogalmazásban, mert evidensnek veszik, amiket amúgy a többség nem. Ebből lesz az érthetetlen kommunikáció mások számára.
De hidd el semmi köze az olvasottsághoz.A gondolkodásmódhoz annál több. mondom én ezt olvasott emberként.
Jaaaaaj, ez a duma, hogy ti mérnökök másként gondolkodtok, mint az átlag földi halandó és azért nem megy alapvető dolgok leírása, megfogalmazása, mert ami számotokra logikus, azt le nem írjátok... Nevetséges :D pedig utolsó törődj bele, hogy attól, hogy valaki mérnök ember, még lehet egy bunkó. Az előtted válaszoló meg tán csak jobban ismeri a férjét, mint te, vannak olyan dolgok, amik igenis egyenesen következnek abból, ha valaki műveletlen, tanulatlan. Nem tudom ti mérnökök mitől vagytok elájulva saját magatoktól, mert te már a sokadik vagy, aki ilyen szánalmas dumával jön, hogy mert ti másként gondolkodtotok. Nem gondolkodsz te másként, csak kisebbségi komplexusodból adódóan próbálsz különlegesnek tűnni. És az, hogy te éppenséggel olvasott vagy még nem jelenti azt, hogy minden mérnök az.
Egyébként mérnök és mérnök között is van különbség, nem is értem miért beszélgetünk úgy erről a gyűjtőnévről, mintha mindenki ugyanahhoz értene...
33 as.. mondom olvass utána cseppet neurológiai kutatásoknak ;) nem nekem kell elhinni a dolgot, hanem OLVASS UTÁNA ;) ha már az olvasásra, meg műveltségre hivatkozol, akkor miért olyan nehéz bármiylen témának utánaolvasni? Persze belemagyarázhatod ezeket is amiket írsz, de a valóságban hidd el, pontletojom én is, hogy szerinted hülye vagyok. Nem leszek se okosabb se hülyébb attól amit te gondolsz. Azt látom, hogy nem értetted, meg amit írok, habár szerinted ez az olvasottságon múlik... még annyit se értettél meg az egészből, hogy én nemcsak a kötelező szépirdalmon vagyok túl, mert kb egy könyvtárat kiolvastam (életem hátralévő felében meg valszeg a következőt). ehhez képest kb csak a lényeget nem értetted abból amit írtam.
De mondom : NEUROLÓGIA... ha tetszik ha nem, nem ugyanúgy van behuzalozva mindenki agya. enyém pl tuti nem úgy mint a tied. és ennek örülök is :)
igen, de a fogalmazás az pont nem az olvasottsághoz köthető ;)
Értem, szóval kifejezetten ilyenirányú ujdonságokban vagy otthon neurológiában. bocsánat, nem is tudtam hogy mert vki hallgatott vmit, akkor hirtelen mindent tud... mondom, olvass...
a fogalmazás késsége ugyanúgy nem köthető az olvasottsághoz, mint a helyesírás. viszont a reál késségek mellet sokkal gyakoribb pl hogy valaki nem tud helyesen írni, vagy közérhetően fogalmazni. olyan logikai sémák mindennapi használata van ugyanis a fejében, ami amúgy nincs a többségben. Nem gondolom, hogy ettől ufók lennének ezek az emberek, De igen, az ilyenek mint te, akik lehülyéznek, meg mindent megtanulhatónak neveznek, meg bezzeg bezzeg, azoknak magyarázhatod, hogy a logika nem ennyi. Tudod ahogy nem lesz mindenki profi zenész, mert egy szint fölé nem mész, úgy ebben is bizony vannak adottságok. Van amit nem tanulsz, hanem birtoklod, és max környezetileg kihozhatsz mégtöbbet belőle.
de ha a neurológis volt a főszakod, akkor ilyesmi gondolom képben van ;) :P
nyugodtan leszállhatsz a magas lóról. elsőre belemagyaráztad, hogy a mérnökök felsőbbrendúnek mondják magukat mert kissebbségi komplexusuk van (és igen, a mérnök egy gyüjtőfogalom, és eléggé átjárható területek, pont a hasonló késségek miatt. nemvéletlen mind mérnök. Vagy tudod a neurológus is más mint a belgyógyász, azt mégis mindkettő orvos ;) elég sok mégis a közös pont, hogy leegyszerűsítsem számodra)
szóval lovacskáról hopp ;) nem kell megbélyegezni másokat, tényleg olvass utána az új kutatásoknak a területen. lehet meglepődsz. az olvasás azért bizonyos tekintetben csodákra képes :D ez tény. mégha jó fogalmazót nem is csinál senkiből.
na megpróbáljam valószínűséggel megtippelni, hány % ot érthettél az írásomból? :P
Ha otthonlennel a dologban tudnad hogy a helyesiras ugyanugy nem kotheto az olvasottsaghoz mint a fogalmazaskesseg ;) de ezt irtam is.
Amugy tudom hogy mokas. Cserelek betuket allandoan melleutok tobbszorozok kihagyok.. evvan. Ha van idom akkor atnezem 3 szor es nincs hiba. Csak alt nincs ennyi idom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!