Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyibe fog kerülni körülbelü...

Mennyibe fog kerülni körülbelül az iskolakezdés?

Figyelt kérdés

Kislányom szeptemberben kezdi az első osztályt, érdeklődnék, hogy aki már túl van ezen, kb. mire számítsak?

Köszönöm a válaszokat. :)

2016. márc. 24. 20:33
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
10%

Szerinted én hol írtam, hogy akik nálunk kevesebből élnek nem vállalnak gyereket? Vagy akár azt, hogy nem kellene nekik?

Ne képzelj bele olyan dolgokat a mondandómba, amiket nem írtam.

És én sem vártam meg a "matuzsálemi" kort, 27 évesen szültem.

Leírtam már párszor, azt csináltok, amit akartok, de ettől még véleményem lehet. Nem kell, hogy bárki egyetértsen velem.

2016. márc. 26. 15:52
 42/51 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy 50e ft kell hozzá mindenképpen.

Ebbe még csak a tanszer van, meg egy táska talán belefér.

A ruha, cipő, tesi cucc, asztal, szék, lámpa pluszba.

tehát ha belegondolok és mindent megveszel elsős kezdésre akkor lehet van 100e. Ha most abból indulok ki hogy egy asztal ami normálisabb 20e kb.

De amúgy én még annyit fűznék hozzá, hogy nézzél szét teszveszen, ilyen helyeken mert lehet fogsz ki használt íróasztalt, széket, lámpát. Azzal rengeteget tudsz spórolni. Lehet kell rá egy kis festés és szupi lesz, de akár még jó állapotút is láttam 10e-ért, csak figyelni kell.

Iskolatáskát is lehet nézni használtan, néha van nagyon jó állapotban. Ha újat akarsz akkor drágább, de akkor olyat vegyél amit több évig tud haszálni. Legyen rajta két oldalt zseb, nálunk az nagyon bevált. De ki hogy gondolja.

Akkor egy uzsonnás táskát amibe elfér az innivaló, ennivaló én javaslok. Nekünk bevált. Uzsisdobozzal.

Akkor kell még tisztasági csomag (pzs, wc papír, szappan, fogkrém, fogkefe ilyemik). Akkor nálunk van ilyen kis evő cucc (műanyag kis tányér, pohár, kanál), akkor kistörölköző, meg ennek szütyő.

Akkor ott a tesi cucc, annak is szütyő, fehér póló, nadrág, tesi cipő. Általában ezek. A fehér pólóból én nem ajánlom a legdrágábbat mert másodikban úgy is nagyobb kell neki általában. Legalábbis az én lányom kinőtte. Meg a nadrágot, cipőt is.

Viszont a a szütyője jó még. A kis pohár szett is több évre elég. Meg az uzsis cucc is jól bírta, két évet.

Viszont az irodaszert minden évben meg kell venni.

Amúgy jó hogy már most gondolsz rá. Mert így nem lesz annyi.

Azt javaslom, hogy érdeklődj abban a suliba ahova fog járni a gyerkőc, mi a szokás. Adnak listát, ki lesz az osztályfőnők stb. Mert lehet abban minden benne van ami kell. és lehet van javaslat milyen cerkát kérnek stb.

Sokszor ha városi suli akár a honlapon is fent van mik kellettek előző években. NÉzelődj hátha, irányadó.

De azt mindenképpen javaslom, hogy grafitból vedd meg a jó minőségűt, meg a színes ceruzából is. Ja és készülj nagyobb készlettel, mert gyorsan fogy. :) Illetve van ki elhagyja stb.

Egy jó hegyező beszerzése is javasolt a minden napi esti hegyezéshez.

Radírból az elefántosnál szerintem nincs jobb. az nem is drága.

Akkor ami még nekem nagyon bejött az öntapadós neylon. elsőbe és másodikba nem azt használtam, mert drágább, de aztán harmadikban rászántam a pénzt és nem bántam meg. Sokkal tartósabbak a könyvek, kevésbé gyűrődnek.

Füzetből is érdemesebb a drágábbat megvenni, mert jobb.

A számozása nem mindegy viszont.

Nekem még a füzetekre a normális neylont, ami bedugós nem siekrült megtalálni.

Akkor még javaslom a füzet és könyv boxot, a vastagabb gumisat. Nem gyűrődnek annyira a dolgok. Persze ha a gyerek jól belerakja. :)

Akkor nagyon fontos szerintem a jó tolltartó. Van aki a három emeletesre esküszik, van aki a kettőre, van aki a kihajtósra. erre majd rá fogsz jönni az elsőben melyik válik be a lányodnak. De én eddig még úgy jártam, hogy kettő kellett egy évben, mert szétment. :( Olyan 2e-3e-t szántam rá, per tolltartó.

Hát most ennyi jutott eszembe. Ha van még kérdésed nyugodtan írj.

2016. márc. 26. 19:29
 43/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

31.-én lesz szülői az oviban, ott lesz az iskolaigazgató és a tanítónénik.Remélem adnak listát, mert fizetéskor nekiállok vásárolni.Táskából tényleg a minőségre megyek, a többit meg majd meglátom.

2016. márc. 26. 19:55
 44/51 anonim ***** válasza:
53%

Egyébként kérdező, ne hidd, hogy minden év ennyire költséges. (Én vagyok az, akivel nagyon nem értesz egyet.)

Táskát én sem egy évre veszek, hanem legalább háromra (remélhetőleg bírja is), ahogy egy jó íróasztal, szék és lámpa is csak egyszeri kiadás lesz, mert használhatja gimnázium végéig, és akár még utána is.

A tornacuccok, melegítő, edzőcipő nyilván függ attól, hogy mennyire használja el, vagy milyen gyorsan növi ki, de alapvetően szerintem az első év az ami ilyen borzasztó drága. A sok kis apró tanszerről nem is beszélve.. Felsőben már nem lesz szükség korongokra, meg dobókockákra, meg előre x*3 füzet leadására..

Szóval azért ne hidd, hogy mert első évben nekem egy 100asba került, akkor minden évben ugyanennyi.

Én még a mai napig emlékszem, hogy pl gimiben már én vettem magamnak a füzeteket, írószerek, anyám el sem jött velem. 10-15ezret kaptam rá. Első évben még tán ki is használtam, hogy ennyit kaptam, de 3.-4.-ben már 6ezerből megoldottam az egészet. És ez sem csak a szükséges dolgok voltak, mert nyilván ennél is lehetett volna olcsóbb.

Ha belegondolsz, akkor a babaként is drága volt a kezdés, gondolva itt a babakelengyére.

Az ovi szintén egy nagyobb kiadással indul, ahogy az iskola is.

2016. márc. 26. 23:12
 45/51 anonim ***** válasza:

Íróasztalt, széket, lámpát, táskát meg lehet venni jó előre is, főleg, hogy ezek nagyobb tételek.

A tanszerlistát érdemes megvárni és aszerint vásárolni, de azt is lehet több részletben, ha valakinek gondot okoz egyszerre kifizetni.

Szerintem 50e Ft simán kell, ha az ember a minőséget is fontosnak tartja...

Amúgy sosem értettem, hogy egy jó előre tervezhető kiadásnál (pl. szülinap, karácsony, sulikezdés, esküvő stb), miért az utolsó pillanatban nyavalyognak az emberek, hogy honnan lesz rá pénz? Ha tudja, hogy nem megy a havi fizuból, mert így is alig jön ki, akkor félre lehet tenni rá akár 1 éven keresztül is havi kis összegeket és máris másképp néz ki...

2016. márc. 27. 09:13
 46/51 anonim ***** válasza:

Igaza van annak, aki a jobb cipőt választja. Nem kell tízezreket rákölteni, de egy normális cipő alap, mert az olcsóbb néha drágább. Egy tornacipő kibír egy tanévet (eddig még mindig jó volt méretben is), de ha olcsóbb kínait veszel, lehet, hogy a nagyobb igénybevételtől 3 hónap alatt szétmegy. És ott még garancia sincs, mint a rendes üzletekben. (felénk legalábbis nem lehet javítást kérni).

Jó tanács még: a pénzt tedd félre, ne vásárolj, mert augusztusban hihetetlen leárazások vannak.

Első évben mi is elkezdtük májusban a vásárlást, a gyerek is ezt igényelte. Azóta aug. 30-án vásárolok a Müllerben, mert addigra már mindent leakcióznak, és az utóbbi 2 évben mindig volt erre a napra 20% kedvezménykupon.

Mindenféleképpen várd meg az iskola által összeírt listát, mert lehet, hogy vannak különleges igényeik. Ja, és tegyél félre legalább 10ezer Ft-ot szeptemberre az egyéb kiadásokra, mindig van valami, ami az első hetekben derül ki.

2016. márc. 27. 09:38
 47/51 anonim ***** válasza:

Szia! Döbbenet, hogy egy ilyen kérdésen is össze lehet veszni. :)

Egyébként nyilván iskolától is függ a kérdés. A mi környékünkön van olyan suli, ahol a tanítónő megmondta konkrétan, milyen márkájú táskát vegyenek a gyerekeknek a szülők (30 ezerért). Persze megteheti, mert abba a suliba csak olyan szülők adják a gyereküket (osztálykirándulni is külföldre mennek 100 ezer feletti összegért). És nem magánsuliról beszélek egyébként, hanem „sima” államiról.

Nálunk annyit mondtak, hogy a táska legyen „dobozos”, hogy könnyen tudjanak belepakolni az elsősök, illetve jó, ha csatos, mert az könnyen zárható. A tolltartónál is javasolták, hogy egyszintű legyen inkább.

Azzal is egyetértek, aki azt írta, elsőben még elvileg nem kell naponta hazacipelnie az összes cuccot (sőt, nálunk van olyan, aki még 3.-ban sem teszi, mert a gyerek mindent megcsinál bent).

Azokkal értek egyet, akik ki tudják hozni max. 50 ezerből a sulikezdést, és valóban jó taktika, ha elkezdesz már most vásárolgatni dolgokat, hogy ne egyszerre zúduljon rád.

Még valami, bár írtad, hogy íróasztalban-székben nem gondolkodsz: szerintem teljesen felesleges ezeket megvenni iskolakezdésre. Úgy mondom ezt, hogy mi megvettük – majd kiderült, hogy a gyerek bárhol szívesen tanul, az íróasztalt kivéve. Leggyakrabban a konyhában írja a leckéjét, miközben én is ott molyolok valamivel. Persze lehet, hogy más gyerek szívesen ír házit inkább a szobájában egyedül, ez csak egy példa volt.

„Ha csak májkrémes kenyérrel és krumplis tésztával tudnám etetni a gyereket, akkor nem vállalnék inkább.

Ezek olyan dolgok, amikből én nem lennék hajlandó engedni.”

Mindamellett, hogy a fenti idézetet íróval egyetértek abban, hogy a jó cipő fontos dolog a gyerek lábának (bár ez sem egyszerű, mert pl. sok gyerek elhagyja a tornacipőjét, nálunk a talált tárgyak közt számtalan fél vagy egész pár márkás tornacipő figyel évek óta), a fenti kijelentés kicsit mókás, ismerve az iskolai menzákon adott kaják minőségét. :)

Én pl. hajlandó lennék többet fizetni a gyerek étkeztetésére, ha normális ételeket kapna, nem azokat a borzalmakat, mint most. De sajnos ez nem pénzkérdés, hanem politika, nyilván valakinek a haverja az étkeztetőcéges…

2016. márc. 28. 12:00
 48/51 anonim ***** válasza:

Azért gondoljuk már végig mennyit is használják ezeket a tárgyakat... Iskolatáska napi kétszer 5 perc a terem és az autó között, illetve az autó és a lakás között; hétköznap nem is hoznak haza szinte semmit. Gerincvédő párnázás a leggagyibb táskákon is van, ne gondoljátok hogy az akkora dolog, és továbbra is ott a lehetőség hogy jó minőségű táskát vegyünk használtan (mert mások gyereke is csak napi 2x5 percet cipeli).

Nálunk csak 2 testnevelés van, kettőt kivált az úszás, egyet a tánc. Nem vagyok amúgy nagy véleménnyel a kínais cipőkről, de a tornacipőkkel nem volt probléma. Nálunk a suliban kérés volt a vékony talpú tornacipő, abból nincs is más (vagyis választhatok hogy ugyanazt a kínai tornacipőt a Tescoban, a Deichmannban vagy a kínaiban veszem meg...).

2016. ápr. 1. 13:34
 49/51 anonim ***** válasza:

"iskolatáska napi kétszer 5 perc a terem és az autó között, illetve az autó és a lakás között"

Azt remélem tudod, hogy nem minden gyereket hoznak-visznek autóval az iskolába. Az én másodikosom például 20 percig viszi reggel a táskáját, és 20 percig hozza hazafelé is. Jó, tavaly, amikor a régi suliba járt még, akkor csak 15 perc volt, mert onnan gyalog jártunk haza, mert közelebb volt. Most buszozunk. Szerintem nem mi vagyunk ezzel az egyedüliek ebben az országban, legalább is az én gyerekemnek sok osztálytársa jár busszal, sőt, van, aki távolsági busszal.

Na, erre a napi kétszer 20 percre azért már inkább ráadom a jobb iskolatáskát, ami tényleg kíméli a gerincét. Már csak azért is, mert nekem gerincferdülésem van, és a hajlamot lehet is örökölni. Bízom benne, hogy a fiamnak nem lesz.

2016. ápr. 1. 14:14
 50/51 anonim válasza:
szerintem kilehet fogni olcson sok mindenen lehet sporolni de a ceruzák radir stb eszközökön nem érdemes nyilván más ha az iskolának vannak elvárásai is pl táska vannak iskolák ahol ez is kritérium és akkor a tobbi osztálypénz stb....minimum4000
2016. ápr. 14. 20:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!